Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Interviu Aleksandar Vlahovic: ”Urmează să vedem în ziua meciului ce lot vom avea la dispoziție”

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
21.12.2018

vlahovic pitesti steaua

Vineri, 21 decembrie, CSA Steaua se va duela contra celor de la BCM U Pitești, partida ce va reprezenta debutul Etapei a 11-a a Grupei Valorice A a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Aleksandar Vlahovic, conducătorul de joc al roș-albaștrilor, a vorbit pentru site-ul nostru, atât despre situația echipei sale, cât și despre partida ce urmează pentru acesta.

Veniți după o înfrângere în fața celor de la U-BT Cluj Napoca. Care crezi că ar fi aspectele din jocul vostru care nu au mers în acea partidă?

Da, a fost o înfrângere foarte dureroasă cu cei de la Cluj. Cred că problema noastră principală a fost faptul că am avut o bancă “mai scurtă” decât ei, dar și alte aspecte din interiorul echipei. Totuși, am luptat până în ultimul minut, dar, de data asta, ei au fost mai buni decât noi și au meritat victoria.

De asemenea, ai fost cel mai eficient jucător al acelei partide. Cum menții această motivație după ce ai un meci personal bun, dar echipa ta este învinsă?

Sincer să fiu, nu știu. De data asta am fost eu, data viitoare va fi alt jucător. Noi întodeauna încercăm să jucăm ca o adevărată echipă, să avem un joc colectiv. Fiecare meci nou e o provocare și trebuie să fii pregătit pentru orice pentru a obține cele 2 puncte.

Ultima dată, cei de la BCM U Pitești au obținut victoria pe terenul vostru. Voi, în schimb, jucați atunci fără Malesevic, dar încă îl aveați pe Spencer, de altfel cel mai bun jucător din acel meci. Cum vezi această partidă în acest moment?

Da, într-adevăr, data trecută am cedat pe teren propriu în fața lor. Și-au dorit mai mult victoria decât noi, este foarte simplu.Urmează să vedem mâine ce lot vom avea la dispoziție. Cu siguranță, indiferent de asta, vom lupta până la finalul celor 40 de minute.

Atât voi, cât și piteștenii, treceți printr-o perioada extrem de dificilă, cu aceste serii de înfrângeri. În acest moment, orice duel este unul important pentru a accede în top 6. Cine crezi că va fi mai motivată să câștige și de ce?

Da, ambele formații nu sunt, să spunem, în cea mai favorabilă poziție. Mă aștept la o lupta foarte strânsă mâine, mai ales având în vedere acest fapt, că orice pas greșit ne poate face să nu mai sperăm la Top 6. Echipa care își va dori și va lupta mai mult va câstiga.

Steaua e una dintre echipele care nu are cel mai “activ” public din campionatul nostru. Crezi că presiunea unei  săli pline ar putea pune presiunea suficientă pentru a ajuta la obținerea unei victorii în favoarea gazdelor?

Pentru noi, jucătorii profesioniști de baschet, nu contează unde jucăm. Dacă ești în totalitate concentrat, nu auzi nimic în jurul tău, în sală, numai antrenorul și coechipierii. Desigur că e mult mai bine dacă ai foarte mulți suporteri de partea ta, e normal. Uneori victoria e mai “dulce” când are loc într-o sala plină, care te susține. Dar, indiferent de susținerea lor, până la urmă totul se reduce la lupta din teren, 5 contra 5. De aceea baschetul e un sport atât de interesant.

În acest sezon, în tricoul roș-albaștrilor, sârbul are medii de 7.7 puncte, 2.3 recuperări și 2.7 pase decisive pe meci.

Partida va avea loc la Sala Sporturilor Trivale din Pitești, începând cu orele 17:15, și va fi transmisă în direct de Digi Sport 4.

*SURSA FOTO: facebook Steaua Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!