Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Interviu Amedeo Casale: ”Meciul incepe în favoarea lor”

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
21.12.2018

SCM U Craiova este una dintre surprizele debutului de sezon în Liga Națională de Baschet Masculin, grupa valorică A. Cu toate acestea, oltenii au suferit o înfrângere destul de dură în etapa precedentă, în fața celor de la CSU Sibiu.

Unul dintre cei mai importanți români din rotația Craiovei este Amedeo Casale. „Meo” a vorbit în exclusivitate pentru site-ul nostru despre meciul care urmează vineri, contra campioanei en-titre CSM CSU Oradea, și experiența lui de până acum la noua sa echipă.

După un meci tur câștigat clar pe teren propriu, cu ce gânduri mergi la Oradea?

Trebuie să uităm meciul tur, deoarece jucând în deplasare și cu atât mai mult la Oradea,în fața suporterilor pe care îi au acolo, meciul începe în favoarea lor. Mergem la Oradea cu gândul de a câștiga și a ne menține poziția în topul clasamentului. Ne dorim victoria în special pentru a “spăla” imaginea urâtă pe care am făcut-o la Sibiu, unde ne-am dezamăgit pe noi, pe cei din staff și în special pe suporteri.

Vă aflați la egalitate în clasament cu Sibiu și Cluj. Unii oameni vă considera, poate, surpriza campionatului. Cum vezi tu acest început de sezon?

Aș fi ipocrit să spun că nu este o surpriză. Este o surpriză chiar și pentru noi jucătorii, care nu ne așteptam să începem chiar atât de bine. Cum s-a mai spus, avem cel mai bun început de campionat din istoria echipei de baschet a Craiovei, iar pentru noi nu poate fi decât un motiv, care să ne încurajeze să muncim mai mult în fiecare zi, antrenament de antrenament , astfel încât să fim o “surpriză” și la sfârșitul campionatului, lucru pe care ni-l dorim cu toții .

Ați efectuat primul extra transfer al sezonului. Crezi că venirea lui Iuri Fraseniuc vă va aduce un plus, el având și experiența anterioara în LNBM?

Venirea lui Iuri este un mare plus pentru noi. Este un jucător cu experiență mare, care adăugată la “experiență” pe care o avem deja în echipa, nu poate fi decât un mare ajutor. În plus, cum am văzut, avem momente când avem probleme sub panou și sunt sigur că să-l avem pe Iuri acolo în momente de genul va fi un factor important în a trece peste ele.

Cum e trecerea de la Dinamo, acolo unde ai avut un sezon bun pe plan personal dar fără performanțe cu echipa, la Craiova, unde vă luptați la titlu?

Cred că orice jucător își dorește ca pe plan personal să aibe un sezon cât se poate de bun. Însă anul trecut mi-am dat seama că e inutil să faci meciuri extraordinare, dacă asta nu ajută echipa să câștige și la sfârșitul meciului nu te poți bucură alături de coechipieri. Îmi era dor să simt “gustul” victoriei, pentru că să ai 3 victorii într-un sezon întreg ca și anul trecut este cu adevărat greu și urat. Aici la Craiova nu ne gândim decât la victorie, lucru care face ca trecerea de la sezonul precedent  la cel curent să fie una frumoasă și care mă umple de dorința de a munci și a câștigă alături de coechipierii mei.

CSM Oradea și SCM U Craiova se reîntâlnesc vineri, 21 decembrie, începând cu ora 19, în Arena Antonio Alexe din Oradea. Partida va fi transmisă în direct pe Digi Sport 2.

*foto: Facebook SCM U Craiova Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!