Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Interviu Nick Russell: ”Nu am reușit să îi învingem în acest sezon, însă ce se întâmplă de acum încolo contează cel mai mult”

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
03.05.2018

nick russell oradea pitesti

BCM U Pitești va avea o misiune dificilă în prima serie de playoff LNBM, în compania CSM CSU Oradea. Prima partidă se desfășoară astăzi, la Arena Antonio Alexe din Oradea.

Într-un interviu acordat pentru Total Baschet, guard-ul celor de la BCM U Pitești, Nick Russell, a vorbit despre dificultățile pe care le așteaptă la acest meci, despre relația cu noul antrenor al echipei și prestația sa din actualul sezon alături de echipa argeșeană.

1.În primul rând, BCM U Pitești a făcut niște modificări destul de curajoase în ultima perioadă, mai exact schimbarea antrenorului cu doar două meciuri înainte de începerea play off-ului. Ce impact a avut acest aspect asupra jocului tău, dar mai ales în încrederea în teren atât a ta, cât și a echipei?

Din punct de vedere individual nu prea s-au schimbat multe. Simt că rolul meu în echipă este același, când îmi vine rândul să întru pe teren trebuie să o fac motivat, plin de energie și pregătit pentru a face diferența în joc. Antrenorul nu schimbă asta.

La nivel de echipă, cu siguranță există diferențe, deoarece fiecare antrenor are propria sa filozofie de joc și vrea să își imprime propriul stil asupra modului în care jocul ar trebui să se desfășoare. Noi, ca jucători, trebuie să facem tot posibilul pentru a aplica și a executa în teren tot ce ni se cere. Faptul că avem un antrenor nou chiar înainte de play off face ca adaptarea noastră să trebuiască să fie mult mai rapidă, și să acceptăm atât înfrângerile, cât și victoriile, și să mergem imediat mai departe.

2.Crezi că faptul că sunteți 4 conducători de joc de valori apropiate în cadrul echipei (tu, Aco Kostoski, Porter Troupe, Jonathan Person) este un avantaj, o oportunitate de a lua din presiunea de pe umerii voștri în momentele importante și de a va motiva unii pe alțîi în a fi mai buni? Sau consideri asta un dezvantaj în vreun fel?

Cu siguranță este un avantaj în totalitate. Nu poate există un dezavantaj în a juca în compania unor coechipieri inteligenți. Cred că toți ne ajutăm unii pe alțîi într-un fel sau altul pentru a lua presiunea de pe umerii noștri în momentele în care este nevoie. De asemenea, acest lucru reprezintă un plus și la antrenamente pentru a ne menține în formă și pregătiți pentru meciuri.

3.Adversarul vostru din prima rundă a acestui play off este CSM CSU Oradea, o echipă pe care nu ați reușit să o învingeți niciodată în acest sezon. Crezi că mai are importantă această statistică, având în vedere că acum toate echipele pornesc de la 0? Și, pe lângă asta, cât de important consideri că este faptul că ei dețin avantajul terenului propriu în această serie?

Personal, nu prea îmi fac griji în legătură cu asta. Este adevărat că nu am reușit să îi învingem în acest sezon, însă ce se întâmplă de acum încolo contează cel mai mult. Cu siguranță, avantajul terenului propriu contează foarte mult, mai ales în situația unui meci 5, unde ar putea juca un rol foarte important, dar misiunea noastră este să să întrăm pe teren motivați și să avem un joc colectiv și puternic pentru a câștigă, indiferent unde suntem.

4. Aveți un istoric destul de interesant în meciurile directe: un meci controversat câștigat de oradeni în urmă unor decizii contestate ale arbitrilor pe final, și, probabil cea mai dureroasă înfrângere din acest sezon, după ce ați condus la 20 de puncte, pe teren propriu. Lucrurile de acest gen va motivează și mai tare să va luați revanșa și să câștigați ?

Până la urma urmei, o victorie este o victorie.E destul de dureros să îmi amintesc de acele meciuri, dar au rămas în trecut. Acum e timpul să ne concentrăm să câștigăm aceste meciuri și să nu mai repetăm aceleași greșeli.

5.Ai fost unul din cei mai constanți jucători din echipă. Cum ai reușit să rămâi motivat în perioadele dificile ale echipei, accidentările suferite de coechiperi și ce îți menține gândirea proaspătă înainte de începerea play off ului?

Când am avut probleme cu accidentările, a fost nevoie ca noi, restul, să facem un pas în față și să muncim puțin mai mult decât am face-o în mod normal. Eu încerc să întru în fiecare partida gata să îmi fac treaba și să depun cât mai mult efort, chiar și la alte capitole decât cele care sunt rolul meu în mod normal, pentru a îmi ajută echipa să depășească anumite obstacole. Nu sunt niciodată prea entuziasmat sau prea demoralizat atunci când câștigăm sau pierdem, încerc să rămân neutru și să îmi mențîn concentrarea la același nivel.Va trebui că toți membrii echipei să depună cât mai mult efort pentru aceste meciuri care urmează și să își găsească motivația interioară, pentru că acum mai mult că niciodată, toate echipele își doresc victoria pentru a ajunge cât mai departe, chiar până în finală.

6.În ultimul rând, ești la primul sezon în România.Gânduri despre acest campionat, echipa ta, fanii, și experiența acestui an per total?

Nu am venit în acest sezon cu așteptări.Sincer să fiu, nu știam exact la ce să mă aștept.Privind înapoi, m-am bucurat de întreagă perioada petrecută în România și împreună cu BCM U Pitești, a fost o experiență frumoasă și fanii au fost extraordinari. Sper să arătăm un joc bun în continuare pentru a prelungi cât mai mult acest sezon în aceeași manieră.

Fundașul pitestenilor a fost jucătorul decisiv în ultima victorie a acestora din sezonul regulat, contra celor de la CSM Steaua Eximbank București. Cu 8 minute înainte de final, când tabela din sala Trivale arată scorul 58-58, acesta a luat în propriile mâini soarta partidei, reușind un run spectaculos de 10 puncte, care s-a dovedit a fi decisiv în final.

De asemenea, în acest sezon, Russell are medii de 11.4 puncte, 3.6 recuperări și 3.1 pase decisive pe meci.

Prima partidă din seria celor de la BCM U Pitești contra CSM CSU Oradea va avea loc joi, 3 mai, începând cu orele 18:00, la sala Antonio Alexe din Oradea, și va fi transmisă în direct de Digi Sport 4.

*foto: facebook BCM U Pitești

3 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea mailman :

    ultimele pregatiri
    La ora asta Laci "scrie" biletele de time-out pentru Achim si dezvaluie "secretele" pitestenilor din Epoca ante-Barni! Pentru Epoca post-Shapi si le face Achim singur...

    cu 5 ani în urmă (03.05.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac:

      ?
      Ce vrei sa spui cu asta?

      cu 5 ani în urmă (03.05.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      @andrac
      don't bother. tot timpul e la fel de misterios si incoerent ;)

      cu 5 ani în urmă (03.05.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!