Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Interviu cu Max Korniienko, de la BCM U Pitești: “Putem obține o medalie în acest sezon”

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
24.09.2018

max korniienko bcm u pitesti

Ucraineanul Max Korniienko reprezintă una dintre achizițiile interesante ale acestei very. Korniienko a ssemnat cu BCM U Pitești, cu care va lua startul în urna valorică A din LNBM.

Max ne-a oferit un interviu în care a vorbit pentru site-ul nostru despre așteptările pe care le are de la prima experiență în România, dar și despre acest presezon și performanțele din cariera sa.

Primul sezon în România, te afli în Pitești de aproape o lună. Cum te simți în legătură cu decizia de a veni aici după această perioadă?

Înainte să vin în Piteșți am vorbit cu mai mulți ucrainieni pe care îi cunoșteam, care au jucat înainte aici. Toți mi-au spus numai lucruri pozitive în legătură cu acest club și cu oamenii de aici. Pe la mijlocul acestei veri am primit un telefon de la domnul antrenor Nini în care mi-a povestit despre echipa pe care vrea să o creeze în sezonul ce urmează. Mi-au plăcut ideile lui, așa că am venit.

Cu siguranță cunoșți situația celor de la BCM U Pitești de sezonul trecut, faptul că au pierdut în sferturile de finală cu CSM Oradea, echipa care a câștigat, de altfel, campionatul. Ai văzut vreo partidă? Scopul din sezonul 2017-2018 era Top 4, ca și în acest an. Credeți că puteți să reușiți de data asta?

Da, știu despre rezultatele de anul trecut, însă nu am văzut meciul contra celor de la CSM Oradea. În opinia mea, în acest sezon putem obține o medalie. Motivul ar fi că avem o echipă foarte bună, suntem bine acoperiți pe fiecare poziție în teren, avem jucători foarte buni. Însă, pentru a ne atinge scopul, trebuie să muncim foarte mult.

Având în vedere faptul că știm că ai foarte multă experiență, ai câștigat campionate, cupe, dar mai ales din experiența din EuroCup și Champions League, ne întrebam: Care e cel mai memorabil meci pe care l-ai jucat vreodată? Sau un moment anume care va rămâne mereu în mintea ta.

Cele mai frumoase meciuri din cariera mea sunt probabil cele de la Campionatul European din 2013 în Slovenia, unde am obținut locul 6. Această poziție ne-a oferit oportunitatea de a juca la Campionatul Mondial din Spania în 2014. De acolo, îmi voi aduce aminte mereu de meciul contra Statelor Unite ale Americii. Mulți baschetbalișți urmăresc jucători precum Stephen Curry, James Harden, Anthony Davis și alții din fața televizoarelor, iar eu am avut ocazia să joc împotriva lor.

Ai vreun ritual pe care îl faci înainte de fiecare meci?

Nu am vreun ritual pe care îl fac în mod special. Singurul lucru ar fi că îmi zic în gând o rugăciune pe care mi-a spus-o bunicul meu când eram mai mic.

În final, cum ți se pare că v-ați legat ca și echipă în această perioadă, în presezon?

Încă mai avem mult de muncit. Nu ne găsim încă suficient de repede pe teren. Acest lucru s-a văzut în ultimele două partide contra Dinamo Știința și Craiova. Chiar dacă am câștigat ambele partide, din punctual meu de vedere, am jucat destul de prost, în special în apărare. Încă avem suficient timp să corectăm aceste greșeli și să abordăm începutul de campionat la un nivel de joc mult mai înalt.

Max a fost prezent pe teren și la Cupa Dinamo, acolo unde BCM U Pitești a obținut două victorii. În meciul contra celor de la SCM U Craiova, Max Korniienko a reușit 5 puncte, 7 recuperări și o pasă decisivă, iar în cel contra gazdelor de la Dinamo Știința București, acesta a fost autorul a 7 puncte, 8 recuperări și o pasă decisivă.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!