Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Ioana Ghizilă, nou record personal în LNBF și contribuție decisivă în finalul cu Olimpia Brașov

Andreea Vlase

Andreea Vlase
29.01.2018

Universitatea Cluj s-a impus cu 80-77 în duelul din deplasare cu Olimpia Brașov. Gazdele conduceau cu 77-68 în minutul 36, dar nu au mai înscris până la final. Clujencele au încheiat partida cu un run de 12 puncte și au obținut a patra victorie consecutivă.

Ioana Ghizilă a fost decisivă în ultimele minute, cu 7 puncte care au deschis drumul oaspetelor spre victorie în fața formației pentru care a evoluat sezonul trecut. Jucătoarea de 20 de ani a înscris în total 20 de puncte. Este un nou personal best pentru aceasta, dar și cea mai bună performanță a unei jucătoare U22 de ani în actuala ediție de campionat. Fundașul a jucat 36:14 minute și a reușit 3 aruncări din interiorul semicercului din 4 încercate, a scuturat plasa de la distanță de 4 ori, din 7, iar de la linia de fault a marcat ambele libere. A adăugat 3 recuperări, 3 pase decisive, un turnover și o intercepție pentru 22 indice al eficienței.

Conform statisticilor de pe site-ul federației, Ghizilă are medii de 10.2 puncte, 2.7 recuperări și 2.4 pase decisive în 28:43 minute/meci. Sunt luate în calcul 14 partide în care a avut 11.4 eficiență medie. Nu este luat în considerare meciul de la Alba Iulia, unde nu a mers statistica.

Și Aida Kalusic are un nou personal best în Liga Națională după meciul din etapa a 17-a, de la Brașov. Pivotul a marcat 20 de puncte și a reușit al doilea double-double în campionat, cu 10 recuperări (5 ofensive/5 defensive). Aceasta a marcat jumătate din șuturile de două puncte încercate, 9, ratând singura aruncare de la distanță. A transformat ambele libere și a mai avut o pasă decisivă, o minge pierdută și o intercepție. A jucat aproape 32 de minute și a încheiat cu 21 indice al eficienței. Tot fără meciul de la Alba, mediile jucătoarei din Bosnia în 14 jocuri de campionat sunt: 24:49 minute, 11.6 puncte, 6.1 recuperări și 10.7 eficiență medie.

Amanda Thompson a fost cea mai eficientă jucătoare a vicecampioanei deși a înscris doar 3 puncte. Aceasta a marcat o aruncare de două puncte din 10 încercate și a transformat o liberă din două. A compensat cu cele 22 de recuperări (10 ofensive/12 defensive), cea mai mare valoare trecută în dreptul său în acest sezon. Americanca a mai oferit 5 pase decisive, a avut 3 mingi pierdute, 3 intercepții și 3 capace pentru 23 indice al eficienței. Jucătoarea de 30 de ani figurează cu 9 meciuri în statisticile de pe site-ul frb (din nou lipsesc cifrele de la Alba). Are medii de 8.6 puncte, 12.1 recuperări, 3.1 pase decisive și 18.4 eficiență medie în 37:33 minute.

Alte două jucătoare de la „U” au fost în double-digits. Leslie Vorpahl a încheiat partida cu 14 puncte, iar Olena Samburska a înscris 12.

Formația lui Dragan Petricevic încheie sâmbătă prima fază a campionatului cu un meci pe propriul teren, în fața campioanei ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe.

*foto: cjsport.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!