Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Ionuț Georgescu, numit team manager la BC CSU Sibiu

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
06.08.2018

BC CSU Sibiu a anunțat cooptarea lui Ionuț Georgescu în staff-ul tehnic. Acesta va ocupa funcția de team manager la formația „galben-albastră”. Ionuț Georgescu schimbă echipa după ce în precedentele trei precedentele trei sezoane s-a aflat în staff-ul celor de la CSM Steaua EximBank, echipă care a jucat ultimele două finale din Liga Națională de Baschet Masculin.

„Venirea la Sibiu reprezintă o mare provocare pentru mine și o oportunitate pentru care țin să le mulțumesc lui Horațiu, Laurențiu și Dan, oameni care mi-au arătat încredere și deschidere. Recent am împlinit 30 de ani și număr 14 de când am început să lucrez în baschet. Cred că experiența acumulată la Ploiești și la București, precum și ultimii ani în care m-am dedicat studiului la nivel de management sportiv, mă vor ajuta în ceea ce îmi doresc să fac la BC CSU Sibiu.

Sunt câteva motive importante pentru care am ales Sibiul: vreau să lucrez într-un oraș care respiră baschet, alături de oameni energici și entuziaști care m-au făcut să simt că locul meu este aici și, în primul rând, pentru fanii acestei echipe. Venirea lor la sală, dragostea pentru echipă și susținerea necondiționată reprezintă răsplata perfectă pentru munca de zi cu zi în slujba baschetului.                   

Sibiul are tradiție, are istorie și, mai presus de orice, are un vis. De aproape 20 de ani încoace, Sibiul manifestă o dorință uriașă de a câștiga. Campioni de necontestat în tribune, sibienii au arătat putere și unitate și am observat cum, în ultimele sezoane, politica pașilor mărunți a dus acest club pe direcția corectă.

Știu foarte bine că nu am venit la cea mai bogată echipă din Liga Națională. Dar cred că am venit la cea mai entuziastă, ambițioasă și stabilă. Este important să înțelegem că într-un club de baschet modern businessul trebuie să tragă după el sportul, punându-l pe acesta în valoare și oferindu-le antrenorilor, sportivilor, fanilor și partenerilor premize pentru performanță. BC CSU Sibiu trebuie să continue să inspire și să livreze emoții unice către întreaga comunitate. Valoarea proiectului este dată de valorile sportului, aplicabile în orice business și în oricare zi din viața unui om. Noi trebuie doar să fim creativi și mereu proactivi pentru cei care iubesc în galben și albastru, devenind un produs de consum 24/7. Rezultatele și performanțele nu sunt redate doar de tabela de scor și de locul în clasament. Acestea trebuie să devină doar urmări, consecințe și aprobări ale unui proiect bazat pe ideea de “sports business”, iar la asta vom contribui cu toții. Doar așa visul unui oraș întreg poate deveni realitate, altfel ne putem baza doar pe noroc și circumstanțe favorabile.

Cred în munca de echipă și sunt sigur că avem resursele să fim performanți pe teren și în afara lui. Vom munci pentru a crește din toate punctele de vedere. Rezultatele nu vor veni peste noapte și nici nu trebuie să ne așteptăm că ceva măreț poate fi obținut ușor. Absolut toată lumea – jucători, staff, fani, parteneri, oraș – trebuie să înțeleagă că este un proces de dezvoltare. Fiecare zi va conta pentru ca finishul să fie cel pe care ni-l dorim.

Două lucruri vreau de la acest sezon. În primul rând, să avem o abordare unică în sportul românesc față de fani, parteneri și comunitate. Să fim lideri prin exemplul propriu. A doua dorință este mult mai simplu de exprimat în cuvinte: să facem istorie” a declarat Ionuț Georgescu la numirea în noua funcție.

Ionuț Georgescu și-a început cariera la CSU Asesoft Ploiești, echipă alături de care a câștigat numeroase titluri naționale și un titlu în FIBA Europe Cup. De asemenea formația prahoveană a jucat în EuroCup cu Ionuț Georgescu în staff-ul tehnic. A doua aventură din cariera sa a fost CSM Steaua EximBank, echipă cu care a jucat două finale consecutive în LNBM, plus o participare în EuroCup.

De-a lungul carierei, Ionuț Georgescu a urmat mai multe specializări în domeniul baschetului, fiind absolvent al FIBA Academy Manager Program, FIBA 3X3 E-learning Programme și First Class of Sports Business MBA (Euroleague Basketball Institute& Vytautas Magnus University).

33 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu JCN :

    Trist
    nu-mi pot imagina cum a ajuns acest agarici la Sibiu.

    cu 5 ani în urmă (06.08.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    burlacu
    mai lipseste

    cu 5 ani în urmă (06.08.2018) Raspunde
  • CSM CSU Oradea age-of-mythology :

    Heh
    Ionut Georgescu incearca de ceva timp sa-si spele imaginea legata de Asesoft, dar nu e asa usor de iesit din nisipuri miscatoare, mai ales ca nu e vreun martir.

    Faza amuzanta e ca nici macar nu e nepriceput. Se prea poate ca Georgescu sa ridice Sibiul anul acesta. Fanii sibieni se vor obisnui cu el pana la urma. Mai greu, dar o vor face. Cum au facut si cu Bogdan Popescu in primul lui sezon.

    cu 5 ani în urmă (06.08.2018) Raspunde
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    Ionut Georgescu !
    E o mutare controversata, dar eu sincer sa fiu nu pot fi asa de radical ca si colegii mei. Pe Ionut l-am apreciat de multe ori si mi s-a parut cam singurul lucrul pozitiv de la Asesoft, jegurile au fost altele. Cu siguranta a lasat multe lucuri bune in urma lui, asta e parerea mea. Totusi, preocuparea mea e legata de transferuri si as fi preferat sa fie anuntati jucatori, pe urma sosirea lui Georgescu !

    cu 5 ani în urmă (06.08.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca CJ Stefan :

    Hmmm
    Sunt curios daca o sa fie acceptat de suporteri!

    cu 5 ani în urmă (06.08.2018)
    • BC CSU Sibiu @lexCSU:

      Mda
      Va fi greu la inceput, deja sunt multe comentarii negative pe pagina clubului :))

      cu 5 ani în urmă (06.08.2018)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Urat
    Oare vor striga in tandem cântecele favorite pt U? Sau se vor înjura reciproc?

    cu 5 ani în urmă (06.08.2018) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca trt :

    Ups...
    Degetul lui iacobescu !

    cu 5 ani în urmă (06.08.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Georgescu
    Lasand la o parte atât partea controversata a persoanei dar in acelasi timp și pasiunea lui pentru baschet, mă întreb totuși cât de utila pentru Sibiu este aceasta mișcare. Chiar avea Sibiul nevoie de acțiunile lui (binevenite poate) de marketing? Asta sa fi fost prioritatea Sibiului? Eu știu ca atât clubul cât și suporterii lor s-au descurcat chiar excelent la acest capitol. Ceva nu mi se leagă.

    cu 5 ani în urmă (07.08.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Nu chiar
      Lucrurile trebuie puse în perspectivă. Sibiul are acum și echipă de fotbal în prima ligă, iar pentru un oraș cu 200k de locuitori și cu o forță economică medie să spunem (mult inferioară Clujului, de exemplu), concurența pentru atragerea de bani va fi foarte mare. Georgescu va încerca să dea zic eu și o dimensiune națională acestui demers. Plus că eu nu aș separa priceperea lui în baschet, relațiile cu care vine (iar aici mă refer la agenți și jucători). Cum de asemenea nu separ nici trecutul lui, pe care el și-l asumă. Tragem linie la anul pe vremea asta.

      cu 5 ani în urmă (07.08.2018)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      "Omul sfinteste locul". Sincer caracterul lui Georgescu lasa mult de dorit. A fost scolit de Iacobescu si Ghita, asa ca la ce sa te astepti. A trecut la Steaua pt ca l-a luat sub aripa lui Ponta si acum ca Ponta nu mai conteaza a acceptat o noua "provocare". Poate ca stie baschet si poate ca are relatii dar e obisnuit sa rezolve altfel lucrurile.
      In toate acestea e si o veste foarte buna - nu s-a confirmat zvonul lansat de cineva pe site cu venirea lui Georgescu la Oradea. Daca se intampla asta imi schimbam tyotal parerea despre Sere!

      cu 5 ani în urmă (07.08.2018)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      Georgescu
      Sa tinem cont si de declaratiile provocatoare de dinaintea derbiurilor care nu fac altceva decat sa invrajbeasca suporterii intre ei. Tineti minte randurile astea. :)

      cu 5 ani în urmă (07.08.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @soso
      Și eu am o părere proastă despre caracterul lui Sere, așa că suntem chit 😉. Please don't take it personally.

      cu 5 ani în urmă (07.08.2018)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      Fiecare are dreptul la pareri personale.

      cu 5 ani în urmă (07.08.2018)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      Cand o sa faca si Georgescu pt Sibiu cat a facut Sere pt Oradea o sa putem avea termene de compartie intre ei.
      Pana atunci sa ne bucuram de baschet!

      cu 5 ani în urmă (07.08.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @soso
      Absolut de acord, singura chestie e ca Sere e de o grămadă de ani la Oradea, pe când Georgescu nici măcar nu a început la Sibiu. Și deja o grămadă de puristi sibieni îl înjură...

      cu 5 ani în urmă (07.08.2018)
    • BC CSU Sibiu danb61:

      Georgescu
      După ce o să vadă ce jucători aduce...nu o să-l mai înjure....

      cu 5 ani în urmă (07.08.2018)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Popescu, Georgescu...sper ca se alatura si Burlacu curand ca diretcor sportiv sau ceva pe acolo ca acuma obiectiv ganding ar fi nevoie de el. Iacobescu si celalant pot sa vina si ei dupa ce isi termina mandatele actuale:)). Sunt convins ca vor fi primiti cu entuziasm si prietenie...cand am gandesc ca acum cativa ani crapai de nervi pt mini arogantele lui Vulc, altfel om civilizat in comparatie cu ce vaz' ca avea sa urmeze.

      cu 5 ani în urmă (07.08.2018)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      sibieni
      Deja o dau la intors, ca de fapt omu` e bun, de nepretuit....
      Imi vine sa rad cand ma gandesc la ce comentarii erau pe aici cand juca Sibiul cu asesoft... Din categoria "daca e de la noi din curte e cel mai bun, daca nu, numai flegme" Acum puteti sa le "stergeti" linistiti... Macar s-a mai activat si site-ul asta
      Iar legat de Sere (sau altii de la echie rivale) una e sa nu iti placa (justificat sau nu) si alta e sa il blamezi pt caracterul sau, apoi sa ridici in slavi daca vine la echipa ta

      cu 5 ani în urmă (07.08.2018)
    • BC CSU Sibiu JCN:

      @ free62
      Pe Popescu nu il baga in aceeasi oala cu Burlacu, nici nu sufera comparatia. In relatia cu noi Popescu nu a vorbit niciodata de rau Sibiul sau echipa dar e adevarat ca pe teren avea unele iesiri nepotrivite.

      @ gyke

      puristii aia de care vorbesti tu mai au un dram de demnitate si nu se vand pentru un superbet pe tricou (daca o sa ii aduca si pe aia). Cum poti sa accepti un asemenea personaj la echipa !? Trebuie sa iti reamintesc trecutul lui? Ce il recomanda pe baiatul asta ? Ai nevoie de un ligau care inaintea meciurilor sa iasa in presa cu declaratii de tot rahatul (vezi exemplul din sezonul recent incheiat inaintea unei partide cu Clujul) !? La asesoft a fost tinut in functe de doi penali si la Steaua Victoras l-a luat sub aripa lui.

      cu 5 ani în urmă (07.08.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @JCN
      Cum vrei tu, nu am ce sa polemizez pe subiectul asta; daca vrei sa-l injuri, nu ai decat, poate te mai racoresti.
      Eu unul nici nu l-am ridicat in slavi si nici nu i-am albit trecutul, doar consider ca poate duce sibiul one step ahead.
      E parerea mea si daca asta inseamana ca nu am nici un dram de demnitate asa sa fie.
      O singura intrebare am, poate vrei sa-mi raspunzi: daca am presupune ca cel care l-a vrut neaparat la club este Dan, la fel ai vedea lucrurile, in alb si negru?

      cu 5 ani în urmă (07.08.2018)
    • BC CSU Sibiu JCN:

      Da
      Fleseriu e omul pe care il respect cel mai mult la club dar totusi exista o limita peste care nu se poate trece. Cat despre a duce Sibiul one step ahead spune-mi te rog ce realizari a avut el in afara erei aasesoft !?

      cu 5 ani în urmă (07.08.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      la steaua a avut o abordare
      foarte business oriented. Partea de media foarte bine acoperita. Am un amic la Bucuresti fan Steaua si imi mai povestea el ce concursuri si alte surprize au pregatite suporterii. Numai ca la Bucuresti nu prea avea cu cine. La SB daca va incerca aceleasi strategii cred ca vor functiona foarte bine pt publicul de baschet de acolo. Nici mie nu mi place pedigreeul lui dar na...tipul se prezinta bine cel putin 😜

      cu 5 ani în urmă (07.08.2018)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      Nu ii contest calitatile manageriale. Are cateva specializari frumoase si destula experienta pt a face lucruri bune. Problema e caracterul si faptul ca nu stie sa se limiteze sa faca ceea ce stie. El vrea sa iasa in fata si sa "atace".
      La fel era si cu Burlacu. Nu-i contesta nimeni calitatile baschetbalistice, ramasese "ultimul mohican". Era clar o clasa peste toti jucatorii romani in ultimii lui ani de jucator. Degeaba daca nu avea si caracter. Eu nu as mai fi putut merge la sala daca era jucatorul nostru.
      Referitor la Popescu, indiferent daca nu a vorbit niciodata de rau Sibiul, tot nu poti trece peste caracter. Daca voi l-ati facut mizerie pe Mandache care e mic copil pe langa Popescu, acesta din urma e ok pt ca e al vostru. E clar ca stie sa se faca iubit de galerie, ca e foarte patimas dar eu nu pot sa trec peste manifestarile lui de pe teren : atat impotriva adversarilor cat si a publicului advers.
      Oricum, nu suntem toti la fel si e normal sa fie asa. Din punctul meu de vedere, ca suporter al CSM-ului nu as accepta venirea la Oradea a niciunuia din cei 3, indiferent de pozitia pe care ar veni si indiferent de ce ar "aduce" cu ei. As prefera sa iau o pauza si sa revin dupa ce pleaca.

      cu 5 ani în urmă (08.08.2018)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cronicaru :

    Curios
    Cum va fi primita aceasta paria de sibieni, cel putin la inceput va fi greu acceptat, ulterior, daca va avea rezultate situatia se va schimba...

    cu 5 ani în urmă (07.08.2018) Raspunde
  • BC CSU Sibiu DonJuan :

    Ionuț
    Ecuatia e f simpla. Omul este deștept. Daca este capabil și are cohones, aduce ceva spuma de la Steaua. Face niste lucruri bune pe partea de marketing asa cum a făcut-o la Steaua, jucam finala în sezonul asta, și pun pariu că 10ani nu mai pleacă de la Sibiu. Floca nu e prost. A mutat bine pe tabla de șah. Are un 10 prin mișcarea asta. Eu zic că urmează o perioadă frumoasa, la care visam de mult.
    Georgescu nu a venit aici în vacanță. Pariez toată miza pe el. Comentariile negative sunt foarte bune. Sa mai vina că fac bine la sănătate. Îl motivează puternic.
    Hai sa va vedem!!!

    cu 5 ani în urmă (08.08.2018)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      De acord cu tine, dar ce se intampla cu fair-play-ul si bunul simt cu care va laudati?
      Pana acum dadea declaratii doar Fleseriu si rar ai avut ceva sa-i reprosezi. Acum va iesi "la atac" Georgescu caruia rar ai avut ceva sa nu-i reprosezi.

      cu 5 ani în urmă (08.08.2018)
    • BC CSU Sibiu JCN:

      :)
      Ce mai conteaza bunul simt cand vin superbetul si superjucatori, cam asa gandesc multi. Totusi eu sunt de cealalta parte a baricadei, o sa merg in continuare la sala pentru ca nu poti sa abandonezi o echipa din cauza unui personaj. Sibienilor vreau sa le spun doar atat, nu uitati ca aici Georgescu nu are parte de bugetul pe care l-a avut la asesoft sau la Steaua.

      cu 5 ani în urmă (08.08.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @JCN
      Sper ca baricada aia e una simbolica...:)

      cu 5 ani în urmă (08.08.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      @JCN
      1. Poate vine sa aduca si ceva bani/resurse extra
      2. Daca fanii sibieni si stafful echipei nu vor achiesa la marlanii/provocari, atunci cred ca va schimba si el abordarea. Ramane de vazut, tot ce vreau sa spun e ca e bine sa fim, in general vorbind, mai rabdatori si mai maleabili, fara a ne incalca anumite principii in care credem.

      cu 5 ani în urmă (08.08.2018)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    Caracter dubios
    Nu stiu ce lovitura de marketing a facut clubul cu asta. Si imi pare indreptatit sa nu-l accepte suporterii. Si m-a dezamagit alegerea Sibiului. Ce stiu din viata si experienta (si nu putina) este ca un caracter deformat nu se schimba. Astfel de oameni, oricat ar fi de versatili in a aduce bani sau jucatori echipei sau altceva echipei, vor scuipa pe ea imediat ce o paraseste sau interesele ii cer. Daca nu in public, in particular. Si sa nu-l scuzati ca e uns cu toate alifiile, ca e smecher etc. caci acestea sunt calitati negative. Cine se discrediteaza, e alegerea lui, insa asa ramane. Pentru mine ramane cum a fost la Asesoft si ma bucur ca nu sunt singurul care gandeste asa.

    cu 5 ani în urmă (09.08.2018)
    • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu:

      Falker
      Am inteles ca trece la Sibiu. Felicitari e un transfer bun, dar chiar daca e pus in carca lui Ionut Georgescu, eu nu imi schimb parerea si nu ii acord acestuia circumstante atenuante.

      cu 5 ani în urmă (10.08.2018)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca CJ Stefan :

    Georgescu
    Sa vedeti ce clinciuri va genera, stimabilul, intre suporteri. Si sibienii pe care ii credeam mai cerebrali o intorc ca la ... Ploiesti. Numai bine!

    cu 5 ani în urmă (09.08.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!