Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Ionuț Georgescu: „Îmi plac meciurile tari, însă aş fi vrut să avem mai multe meciuri acasă”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
28.07.2014

Vineri, 25 iulie, a avut loc la Oradea tragerea la sorţi a programului competiţional din Liga Naţională de Baschet Masculin şi Cupa României. Cele 13 echipe masculine şi-au aflat duelurile din cele 26 de etape ale campionatului, respectiv adversarele din primul tur al cupei. 

Ionuţ Georgescu, preşedintele executiv al CSU Asesoft Ploieşti, a vorbit într-o declaraţie acordată site-ului oficial al clubului despre rezultatele tragerii la sorţi.

Este o tragere la sorți convenabilă pentru noi din toate punctele de vedere. Ne-au ieșit în cale adversari buni în primele etape și aceste meciuri cu siguranță ne vor ține în priză pentru debutul în EuroCup, programat la jumătatea lunii octombrie. În tur vom juca pe teren propriu cu CSU Sibiu, BC Mureș, BCM U Pitești sau Gaz Metan Mediaș, formații care au avut un cuvânt greu de spus în ultimii 4-5 ani. În perspectiva bătăliilor cu formațiile de prim rang european, aceste derbiuri pe plan intern, în Sala Olimpia, sunt extrem de binevenite”, a mărturisit oficialul prahovean. 

În primele 3 etape, campioana României se va duela cu U-Banca Transilvania şi CSM Oradea în deplasare, respectiv cu CSU Sibiu pe teren propriu. Ploieştenii vor debuta în sezonul competiţional cu 2 dispute împotriva celor de la SCM U Craiova, pe 27 septembrie şi 1 octombrie, partide din cadrul primului tur al Cupei României. 

„Îmi plac meciurile tari, însă aş fi vrut să jucăm mai multe meciuri pe teren propriu. În primele 2 etape vom întâlni 2 adversari puternici, Cluj şi Oradea, în deplasare. După cum spuneam, îmi doresc mai multe meciuri pe teren propriu, îi scutesc astfel pe jucători de zboruri, oboseală”, a adăugat Ionuţ Georgescu pentru TotalBaschet

În altă ordine de idei, preşedintele Asesoftului, a spus pentru site-ul nostru faptul că, cel mai probabil Supercupa României cu Energia Târgu Jiu se va disputa în data de 24 septembrie la Bucureşti în Sala Polivalentă. De asemenea, cele două grupări au ajuns la un acord ca meciul din supercupă să se dispute fără regula străinilor pentru a putea folosi cât mai mulţi stranieri pe parchet. 

În final, Ionuţ Georgescu a venit cu câteva completări în privinţa presezonului.

„Am fost invitaţi la un super turneu în Grecia, acolo unde vom juca alături de echipe precum Olympiakos Pireu şi PAOK Salonic. Vom avea asigurate toate condiţiile acolo. Vom vedea însă în ce condiţii vom ajunge acolo, dorim dacă se poate să amânăm meciul din prima etapă. Nu oricând ai ocazia să joci împotriva celor de la Olympiakos. Totodată, ne dorim să aducem la Ploieşti o echipă puternică pentru a ne prezenta lotul pentru sezonul 2014-2015. Suntem în discuţii cu mai multe echipe puternice din Euroligă. Vrem să avem meciuri tari şi după ce revine Gerald Lee de la Campionatul Mondial, a conchis Ionuţ Georgescu. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!