Stiri Cupa României Feminin

Istvan Rusz: „Blazonul ne obligă. Pierderea trofeului, fără să punem presiune pe jucătoare, ar fi un eșec dureros”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
30.03.2019

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe găzduiește în acest weekend turneul final al Cupei României la baschet feminin. Deținătoarea trofeului este pentru a 3-a oară la rând gazda competiției și se întâlnește cu Olimpia CSU Brașov în prima semifinală, astăzi, de la ora 19:00. Alb-verzile speră să își apere cupa câștigată anul trecut tot în fața propriilor fani, la Sepsi Arena.

„Cupa României este o competiție specială în care, indiferent de sport, pot apărea surprize. De aceea tratăm foarte serios turneul final. Nu doresc să înaintez procente, vă asigur doar că fetele noastre vor da totul pe teren și vor face toate eforturile necesare să păstrăm Cupa României la Sf. Gheorghe. După cum s-a văzut și anul trecut, când am câștigat Cupa României la Sf. Gheorghe, publicul ne sprijină necondiționat. Noi, de altfel, dorim să câștigăm Cupa României pentru public, pentru Sf. Gheorghe și pentru Covasna. Blazonul ne obligă, iar statutul de gazdă de asemenea, Pierderea trofeului, fără să punem presiune pe jucătoare, ar fi un eșec dureros”, a declarat managerul formației covăsnene, Istvan Rusz, pentru covasnamedia.ro.

Două dintre cele trei cupe câștigate de această echipă din Sfântu Gheorghe au fost obținute pe propriul teren, în 2015 și 2018. Formația covăsneană a organizat Final 8-ul și în 2017, dar a pierdut surprinzător în semifinale cu CSM Târgoviște, care avea să câștige trofeul în acel an.

„Sper să rămână cupa la Sfântu Gheorghe. Când te gândești dacă ești favorit pentru că joci acasă, cred că da, acesta este de fapt motivul pentru care cred că suntem favoriți, jucăm acasă și pentru asta avem nevoie de sala plină ca să avem avantajul terenului propriu”, a declarat Zoran Mikes într-un interviu la postul local We Radio Sfântu Gheorghe.

Acesta a fost întrebat și de un posibil event. ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a câștigat ambele competiții interne în 2016 și 2018.

„Nu am promis niciodată că vom câștiga, dar suntem aici. Dacă nu vreau să câștig asta, atunci nu sunt aici. Putem să promitem că vom lupta pentru toate trofeele pe care putem să le câștigăm. Cred că în acest moment arătăm bine. Cred că și celelalte echipe trebuie să se gândească mai mult la noi pentru că ne-am dovedit calitatea în aceste 7 luni. Mă simt confortabil în pielea mea, simt și provocările din următoarele două luni, prima este în acest weekend, este foarte frumos să o ai”, a mai spus antrenorul alb-verzilor.

ACS Sepsi SIC a câștigat trei Cupe ale României, toate cu Zoran Mikes pe bancă. Primele două succese au venit când turneul final a fost cu 4 echipe, iar cel de anul trecut cu Final 8.

„Am câștigat Final 4, am câștigat și Final 8. Nu este ușor nici unul din sisteme pentru că trebuie să joci 2 meciuri în două zile sau 3 în patru zile. Dar cum am zis, nu ne panicăm pentru că muncim tot sezonul pentru asta.

Final 4-ul vine, în general, în această perioadă din sezon după ce echipa face ceva împreună, 6, 7 luni. De aceea sunt optimist și cred că turneul vine în acea parte a sezonului în care am reparat  deja ceva și începem să arătăm bine. Pentru că cred în acel proces implementat de la început. Știu cât de multe probleme am avut ca să ajungem în acel punct acum, în care cred că suntem buni să facem un rezultat bun și Final 4-ul e unul din acele momente. Credem că în ultima vreme am jucat foarte bine, chiar dacă ne-au lipsit câteva jucătoare.

A doua semifinală de la Final 4-ul Cupei României, dintre Olimpia CSU Brașov și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, se dispută astăzi, de la ora 19:00. Jocul de la Sepsi Arena va fi transmis pe FRB TV aici.

*foto: Dan Potor

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!