Stiri Cupa României Masculin

Ivan Siriscevic, prestație senzațională pentru SCM U Craiova

Eduard Popa

Eduard Popa
05.10.2017

ivan siriscevic scm u craiova

SCM Universitatea Craiova a reușit o victorie spectaculoasă pe terenul lui BC Timișoara, scor 105-103, în returul primei manșe din Cupa României. Principalul artizan al victoriei a fost Ivan Siriscevic.

Croatul transferat în această vară de GKK Sibenk, locul trei în prima ligă croată, a adunat nu mai puțin de 38 de puncte în partida de pe malul Begăi. Siricevic a înscris 11 puncte în primul sfert, cinci puncte în sfertul doi, 17 puncte în sfertul trei și alte cinci puncte în ultimul sfert, inclusiv coșul de 3 puncte care a adus victoria oltenilor.

Siriscevic a reușit această performanță cu 14/20 din acțiune, 6/9 de la 3 puncte și 4/4 la aruncările libere. El a mai strâns și 4 pase decisive, o intercepție și un turnover, pentru un indice al eficienței de +36. În partida tur Siriscevic a adunat 17 puncte.

Ex-iugoslavul a fost ajutat la Timișoara de Nick Novak. Americanul a strâns 23 de puncte, cu 5 pase decisive în mai puțin de 18 minute. 22 din cele 23 de puncte au fost reușite în ultimele 10 minute ale partidei! Novak a reușit 8/10 din acțiune, cu 4/4 de la trei puncte și +24 la eficiență.

Replica a venit de la Mladen Jeremic, care a fost cel mai bun marcator al timișorenilor cu 26 de puncte. Jordan Burgess a strâns 16 puncte, în timp ce Octavian Popa-Calotă a ajutat cu 14 puncte și 5 pase decisive.

În ciuda prestațiilor de senzație ale lui Siriscevic și Novak, SCM U Craiova nu a reușit calificarea în Final Eight-ul Cupei României, după ce pierduse pe teren propriu, scor 82-76.

Ivan Siriscevic nu este un personaj nou pentru fanii baschetului din România. El a evoluat tocmai la Timișoara, în sezonul 2011-2012. În 38 de partide în LNBM, croatul a adunat o medie de 10,2 puncte pe meci și 3,3 recuperări și a pus umărul la calificarea timișorenilor în finala LNBM, pierdută în fața celor de la Asesoft Ploiești. După acel sezon, Siriscevic a jucat un an în Austria, la Oberwart Gunners, apoi a revenit în țara sa natală, mai întâi la KK Split și după aceea la Cibona Zagreb. Alături de echipa din capitala Croației, Siriscevic a reușit să câștige Liga Adriatică în 2014, jucând într-o echipă al cărei superstar era Dario Saric. După acea performanță, Ivan a acordat un interviu pentru Total Baschet în care a vorbit și despre prima lui experiență în România.

Debutul celei de-a doua șederi a lui Siriscevic în prima ligă din România va avea loc sâmbătă, când SCM U Craiova va întâlni pe teren propriu Poli Iași.

*foto: sportuldoljean.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!