Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Ivan Stefanovic: "Este bine că am revenit la viață și vom continua în aceeași măsură"

Paul Olar

Paul Olar
21.04.2013

Bucurie mare la Oradea după ce oamenii lui Cristian Achim au înfrânt pe "U"-Mobitelco și s-au calificat în semifinalele Ligii Naționale, acolo unde îi așteaptă campioana CSU Ploiești.

La sfârșitul ultimului joc de la Cluj-Napoca, încheiat cu scorul de 71-73, Total Baschet a stat de vorbă cu Ivan Stefanovic. Experimentatul baschetbalist spune că bihorenii au ajuns în "careul de ași" ai campionatului pe merit, sârbul catalogând succesul în fața clujenilor drept o revanșă pentru eșecul din Cupa României, atunci când trupa lui Niksa Bavcevic a avut câștig de cauză.

Ivan, o seară perfectă pentru CSM...

Ne simțim minunat din moment ce ne-am îndeplinit obiectivul. Eu cred că avem valoarea necesară de a juca în această fază a competiției. Am avut un sezon excepțional, deși am căzut absolut normal la un moment dat. Este bine că am revenit la viață și vom continua să evoluăm în aceeași măsură.

Te-ai aștetat să încheiați seria chiar pe terenul adversarilor ?

Noi am venit aici să câștigăm. Ne-am dorit să ne adjudecăm măcar o partidă, iar după jocul de ieri, ne-am dat seama că duminică este șansa noastră și putem profita de ea.

Ce a înclinat balanța în favoarea voastră ?

Cred că ambiția, în special în apărare. În prima repriză le-am permis adversarilor prea multe aruncări de la mare distanță și asta i-a făcut să intre la cabine în avantaj. La revenirea pe parchet defensiva noastră s-a schimbat și în consecință ei nu au mai putut face nimic.

Este această victorie cu atât mai dulce cu cât "U" v-a eliminat în Cupa României ?

Se poate spune că am răzbunat eșecul respectiv, însă echipa noastră era în scădere atunci. Eram după pauza de sărbători și nu ne-am mai concentrat cum trebuia. Este mai bine că ne-am calificat în semifinale, deoarece Cupa este o competiție diferită.

Ai fost cât se poate de prezent la finalizare, spre deosebire de majoritatea confruntărilor din actuala stagiune. Nu crezi că ar trebui să arunci mai mult la coș ?

Nu știu ce să spun, eu mă bucur când alții marchează. Am fost un jucător de echipă întreaga mea viață. Am un obicei să progresez în Play-Off și mă bucur că pot continua la fel. Sunt încântat de prestația mea, în special că nu am putut să-mi ajut echipa aproape o lună, iar antrenorul mi-a dat o șansă.

Cât de mult a schimbat transferul lui Zarko Comagic echipa ?

Am pus mâna pe încă un baschetbalist periculos în afara semicercului. El este de asemenea un jucător de echipă, un om deștept și ne ajută să fim mai rapizi. Zarko merită să fie membru al echipei noastre.

Întâlniți mai departe pe CSU Ploiești...

Nu putem fi mulțumiți doar cu o calificare în semifinale, deci ne vom lupta, mai ales că avem avantajul terenului propriu. Jucăm fără presiune din prisma faptului că am ajuns unde ne-am propus. Știm de la ce să ne așteptăm din partea lor, i-am învins la Brazi și ei au trecut de noi la Oradea. Ploieștenii sunt în creștere de formă, toată lumea vede drept cea mai puternică formație, dar noi am arătat că putem să le ținem piept.

*Foto: Andor Marton

3 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    eroare
    a fost dupa sarbatori meciul de cupa

    cu 11 ani în urmă (21.04.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea oradeafun :

    @meea
    meciul de la CJ a fost dupa sarbatori. Cel de la Oradea intre Craciun si anul nou.

    In plus unii tin sarbatorile defazat (ortodocsii de rit vechi). Nu stiu cum e la sarbi.

    Si omul a zis PAUZA DE SARBATORI. A fost o saptamana cred de pauza intre tur si retur, de fapt au fost 3 pt cei ce nu au avut cupa.

    cu 11 ani în urmă (22.04.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    precizare
    se referea la revansa dupa victoria de la CJ din cupa
    deci a fost dupa anul nou, relaxarea dupa sarbatori
    dar...e deja istorie tot...
    nu mai are importanta ...rezultatul final conteaza
    bravo lor!

    cu 11 ani în urmă (22.04.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!