Stiri Cupa României Masculin

Ivan Stefanovic: "Nimic nu este decis. Șansele de calificare rămân egale"

Adrian Micinic

Adrian Micinic
31.12.2012

Ivan Stefanovic, unul dintre cei mai harnici și devotați competitori din lotul lui CSM Oradea și din Liga Națională de baschet masculin, a vorbit despre victoria asupra lui U Mobitelco Cluj, din prima manșă a sferturilor de finală ale Cupei României, decizia de a veni la Oradea și așteptările pentru partea a doua a sezonului competițional 2012/13.

Ce părere ai despre meciul cu U Mobitelco Cluj din cupă?

A fost un meci foarte dificil. Dar nu ne puteam aștepta la nimic altceva. Cluj este o echipă foarte bună și periculoasă.

Cât de important este avantajul de șase puncte înaintea confruntării revanșă, de la Cluj? Cine consideri că are prima șansă la calificare?

Șase puncte nu sunt multe. Dar, ne oferă un mic credit înaintea returului. Din punctul meu de vedere nimic nu este decis. Ambele echipe au aceleași șanse de calificare la turneul final. 

Prima poziție în clasament și un bilanț general de 18-1, incluzând meciurile din cupă. Ce părere ai despre prima parte a sezonului?

După o astfel de jumătate de sezon trebuie să fim satisfăcuți cu ceea ce am obținut. Totodată ne obligă să demonstrăm că ceea ce s-a întâmplat până în prezent nu este întâmplător.

Te-ai așteptat la un asemenea parcurs când ai acceptat oferta lui CSM Oradea?

Am sperat că vin la o echipă cu șanse de a pătrunde între primele patru la jumătatea sezonului regulat. Dar aș minți să spun că m-am gândi vreo clipă că vom avea o singură înfrângere în acest punct al sezonului. Mai ales că parcurgem cel mai echilibrat campionat din punct de vedere valoric de la venirea mea în România.

Ce părere ai despre sistemul de joc al echipei? Cât ce mulți îți place?

În primul rând aș vrea să subliniez decizia pe care a luat-o managementul clubului din Oradea și anume de a păstra nucleul de bază. Este un avantaj foarte important pe care îl are această echipă din acest motiv. În special pentru că majoritatea echipelor nu merg pe continuitate.
Din exterior toată lumea este încântată de jocul lui CSM Oradea. Trebuie să fiu de acord cu ei.

Ai avut câteva momente uriașe în aceste trei luni. Cât de bună a fost decizia de a veni la Oradea?

Pot doar să spun că din toate punctele de vedere mă simt excelent la Oradea.

Ce așteptări ai de la anul 2013?

Sper să continuăm să jucăm așa cum am făcut-o în prima parte a sezonului. Și, poate, ni se va oferi șansa să ne luptăm pentru un trofeu.

Foto: Viorel Carțiș

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!