Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Ivan Stefanovic a semnat cu nou promovata Kecskemet, în Ungaria

Adrian Micinic

Adrian Micinic
01.09.2013

Ivan Stefanovic, fostul jucător al echipei CSM Oradea, a semnat un contract de joc cu nou-promovata KTE-Duna Aszfalt Kecskemet, din Ungaria. Sportivul ex-iugoslav părăsește astfel România după 6 ani alături de Rapid București, BCM U Pitești și CSM Oradea.

În sezonul 2012/13, Stefanovic a avut medii de 3.4 puncte, 3.1 recuperări și 1.1 pase decisive cu 48% la aruncările de două puncte, 36% la trei puncte și 57% la linia de pedeapsă în 19.9 minute pentru 4.1 la eficiență.

Cea mai bună prestație a lui Ivan în sezonul precedent s-a consemnat în Meciul 4 al seriei cu U Mobitelco Cluj din playoff-ul Ligii Naționale. În 32 minute de joc a avut 13 puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive, 2 intercepții și un capac cu oposesie pierdută pentru 17 la eficiență. Acel meci s-a încheiat cu victoria lui CSM Oradea, scor 73-71 și a consemnat prima calificare în semifinalele campionatului pentru gruparea bihoreană.

Născut pe 26 mai 1980, Stefanovic a început baschetul la Mladi Radnik Pozarevac. După un an a fost legitimat la Hemofarm Vrsac și a petrecut șase ani alături de această formație. El a jucat în campionat, Cupa Korac, Cupa Saporta și în alte cupe organizate sub egida FIBA Europe (Champions Cup, Europe Cup etc). În anul 2004 a trecut la OKK Belgrad, iar apoi a jucat pentru Swisslion Takovo. 

Din vara anului 2007 a venit în România și a petrecut un sezon alături de Rapid, patru alături de BCM U Pitești (cu care a câștigat Cupa României) și un sezon alături de CSM Oradea. Are două semifinale de campionat (câte una cu Rapid și Oradea).

Kecskemet este antrenată de către Stojan Ivkovic, cel care este selecționerul Ungariei. Această echipă a promovat în primul eșalon baschetbalistic, însă în urmă cu un an a fost retrogradată de federație pe criterii financiare. În sezonul 2011/12 a ocupat locul al 6-lea (din 14 participante) în prima ligă din Ungaria. 

În sezonul 2012/13, formația din Kecskemet a bifat 26 de victorii din tot atâtea meciuri disputate pentru a reveni în primul eșalon la un singur an după ce a fost obligată să joace în liga a doua de către federație.

De notat că la gruparea din Kecskemet joacă și Marko Derasimovic, fostul jucător al echipei BC Timișoara.

Foto: Manases Sandor (www.sportoldal.ro)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!