Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Ivan Zigeranovic completează lotul lui CSU Asesoft Ploiești

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
20.02.2015

Ivan Zigeranovic în luptă directă cu Esteban Batista, pivotul lui Panathinaikos

CSU Asesoft Ploiești a obținut semnătura pivotului sârb, Ivan Zigeranovic. În vârstă de 30 de ani, pivotul vine la campioana României din postura de campion al Poloniei, titlu câștigat în 2014 alături de PGE Turow Zgorzelec, echipă la care a evoluat și până în prezent. Ivan Zigeranovic a fost în acest sezon coleg cu internaționalul român Vlad Moldoveanu la Turow, ambii debutând în actualul sezon în Euroliga masculină.

Ivan Zigeranovic a bifat 10 partide în cea mai puternică competiție europeană intercluburi în acest sezon. Sârbul a avut medii de 4.0 puncte și 2.2 recuperări și 10:35 minute jucate pe meci. După eliminarea din Euroligă PGE Turow a continuat în EuroCup calificându-se în optimi iar Zigeranovic în cele 6 partide din Last 32 a avut medii de 4.2 puncte și 2.2 recuperări în 11:25 minute pe meci. În campionatul Polonei, jucătorul sârb a bifat 18 partide unde a avut medii statistice de 5.3 puncte, 2.8 recuperări și 0.6 pase decisive în 10:48 minute jucate per partidă.

Ivan Zigeranovic a mai jucat în România la Gaz Metan Mediaș, echipă alături de care a jucat de două ori în semifinalele LNBM, o dată fiind eliminat chiar de noua sa echipă. Sârbul și-a început cariera în 2002 la Ergonom după care a mai trecut pe la Prokuplje, FMP Zeleznik și Borac Cacak.

Ivan Zigeranovic va avea o misiune extrem de dificilă la Ploiești, aceea de a-l face uitat pe Gerlad Lee, jucător care a ajuns în Liga Endesa la UCAM Murcia. Prin înregimentarea lui Zigeranovic, CSU Asesoft Ploiești ajunge la un număr de 8 străini dar acesta va scădea la 7 după plecarea lui Alhaji Mohammed.

9 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe totalulbaschetilor :

    ???
    Asta era pivotul de mare valoare???N-o fi campionatul nostru Eurocup-ul,dar nici de persiflat nu mai este.Ca o opinie personala,in acest moment nu-i mai vad favoriti la titlu,numai cu Runskauskas si cu Flowers nu se face primavara...

    cu 9 ani în urmă (20.02.2015) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mitupower :

    Buget
    S-a consumat bugetul pe anul asta.Accederea in Last 32 i-a secat pe ploiesteni. De asta se fac astfel de transferuri. Ploiestiul nu va lua titlul anul asta.

    cu 9 ani în urmă (20.02.2015) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Poate voi ati uitat cum juca Zigeranovic cand era in Romania. Daca e tot ala de la Medias, nu stiu zau daca are cineva in LNB ceva mai bun in acest moment pe pozitia 5.

    cu 9 ani în urmă (20.02.2015) Raspunde
  • BC CSU Sibiu Fr3aksway :

    .
    Eu cred ca a progresat mult de cand a plecat de la Medias. L-am vazut in cateva meciuri din Euroliga de anul acesta si sincer n-a jucat rau, dar nici n-a iesit in evidenta.

    cu 9 ani în urmă (20.02.2015) Raspunde
  • tzontzolino :

    wow
    Unde s-a ajuns domnule, facem mutre la jucator de Euroliga/EuroCup. Am uitat ca mai toate echipele avem numai jucatori din campionate puternice...Sibiu are pivot din liga a 3-a Spania, Pitesti are pivot MVP din Georgia, Cluj l-a avut pe Shoutall... Normal ca tot Asesoft ramane favorita la titlu pentru ca "astia" nu sunt jucatori de duzina cum avem jumatate din lot fiecare echipa! E prea suficient lotul cat sa bata linistita tot!

    cu 9 ani în urmă (20.02.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe canguru :

    e bun
    Eu cred ca e ok, am vazut cred ca doua meciuri al lui Turow de anul asta din Euroliga si s-a miscat.
    Omul a avut 10pct si 6 rec medie pe meci in campionatul Poloniei si liga VTB.
    Asa cum a spus si @free62, si in 2011/2012 la Gaz Metan a jucat bine.

    cu 9 ani în urmă (20.02.2015) Raspunde
  • CSU Asesoft Ploiești ZZZ :

    interesant
    Nu ma dadeam in vant dupa Mohammed, dar nu stiu daca bulgarul e peste. Iar Zigeranovic sigur nu este peste Lee. Parerea mea e ca Asesoft are nevoie de jucatori romani si de un antrenor competent.

    cu 9 ani în urmă (20.02.2015) Raspunde
  • CSU Asesoft Ploiești ZZZ :

    Burlacu
    Burlacu si Szijarto nu mai sunt ce erau (Burlacu e batran - si-a facut treaba atatia ani - si Levi nu e jucat cum trebuie) si oricat de multi straini s-ar aduce tot 6 pot fi trecuti pe foaie la un meci. Ceea ce inseamna ca Asesoft sta tot in 8 jucatori (cu indulgenta zic 8)

    cu 9 ani în urmă (20.02.2015)
    • tzontzolino:

      pasaport romanesc
      Cica ar vrea sa ii faca pasaport romanesc de la anul! Pe scurt daca ai o ruda in Romania (chiar si mai indepartata) iti poti face rapid pasaport romanesc! Deci va fi inlocuitorul perfect a lui Burlacu!

      cu 9 ani în urmă (20.02.2015)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!