Stiri Vulturi

Ivica Zubac: „A fost un șoc pentru mine înfrângerea din februarie”

Eduard Popa

Eduard Popa
01.07.2018

Croația a învins la Cluj naționala României, scor 90-63 și s-a calificat în faza a doua a preliminariilor FIBA World Cup, zona Europa.

Una dintre vedetele partidei a fost tânărul Ivica Zubac. Acesta a răspuns mai multor întrebări adresate de jurnaliștii prezenți la conferința de presă.

Ați fost surprinși de jucătorii tineri ai României?

„Da, am fost suprins de jucătorii tineri ai României. Nu apucasem să îi văd jucând, dar o să aibă un viitor frumos. Am știut că trebuie să câștigăm aceste două meciuri și am fost pregătit să îmi ajut echipa.”

Ce s-a schimbat în jocul Croației, în ultimele două meciuri?

„Pai am fost eu, Bojan și Dario și noul antrenor, care am venit aici să ajutăm băieții. Am început să jucăm mai agresiv, mai bine în defensivă, iar chimia a fost foarte bună și acest lucru cred că a fost cheia succesului.”

A fost pentu tine un șoc atunci când Croația a pierdut cu România în februarie?

„Da, a fost un șoc. Ne așteptam la o victorie, dar România este o echipă bună pe care nu o putem subestima. Și asta a fost atunci, dacă nu îți respecți adversarul și îl subestimezi, te va pedepsi.”

Te gândeai la un upset din partea României în sfetul doi când ei au trecut la conducere?

„Da, știam că România va juca tare, pentru că aveau nevoie să câștige, însă noi am dat tot ce am putut, mai ales că România a venit să joace și noi trebuia să le răpundem cu cel mai bun joc al nostru.”

Cum crezi că aceste meciuri internaționale din timpul verii vor influența viitorul tău sezon din NBA?

„Cred că mă va ajuta foarte mult. Cei de la echipa mea se uită la meciurile mele de la națională și le place cum joc. Cred că mă va ajuta și în privința încrederii pentu că la echipa națională sunt unul dintre cei mai importanți jucători, iar în NBA sunt doar un role player.”

Crezi că jocul făcut la națională îți va schimba rolul la Lakers?

„Nu am jucat pentru echipa națională până acum, dar cred că mă va ajuta foarte mult pentu că mă simt mult mai experimentat și abia aștept să joc data viitoare.” 

Ne poți spune ceva despre match-up ul cu Emi Cățe?

„Da, îl știu de foarte mult timp pentru că este din generație cu mine. E un jucător puternic și știam că va juca foarte bine și atunci când joacă bine este foarte greu cu el, așa că trebuia să dau tot ce am putut mai bine.”

*foto: Valentin Todea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!