Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Jahenns Manigat: ”Timișoara este locul perfect pentru mine”

Claudiu Dekan

Claudiu Dekan
03.07.2014

Unul dintre jucătorii transferați în această vară la BC Timișoara este Jahenns Manigat. Canadianul de 23 de ani, aflat la primul său contract profesionist a acceptat să vorbească în exclusivitate pentru totalbaschet.ro despre felul în care vede baschetul, despre idolul său și despre cariera la care visează.

Jahenns, te rog să spui câteva cuvinte despre tine pentru fanii BC Timișoara

Joc cu multă energie și entuziasm. Cred că fanii Timișoarei apreciază asta. Sunt un jucător altruist care își dorește întotdeauna să pună echipa pe primul plan.

Care este filosofia ta despre baschet? Care este secretul victoriei?

Baschetul este un sport de echipă și toți jucătorii trebuie să își îndeplinească rolul pentru a avea succes. Cei de la San Antonio Spurs au dovedit asta câștigând titlul în NBA în acest sezon. Aceasta a fost și filosofia noastră la Universitatea Creighton.

Cine este idolul tău în baschet? De ce?

Steph Curry este baschetbalistul meu favorit datorită faptului că este un jucător care face de toate pe parchet: pasează, aruncă, driblează extraordinar și este o amenințare pentru adversar ori de câte ori are mingea. Mi-aș dori să pot evolua ca și el.

Când ți-ai dat seama că vrei să devi jucător profesionist?

Întotdeauna mi-am dorit să fiu jucător profesionist. Mi-am dat seama că sunt multe oportunități de a juca după ce am absolvit colegiul și am decis că Timișoara este locul perfect pentru mine în acest punct al carierei.

Care este cel mai mare vis al tău?

Vreau să joc la cel mai înalt nivel și să fiu o piesă importantă în angrenajul echipei. Nu știu până unde voi ajunge, dar știu că asta mi-am propus. Cu acest țel în minte voi continua să joc și să merg înainte.

Poți să descri în 5 cuvinte România?

Nu știu prea multe despre România acum, dar abia aștept să cunosc țara pe parcursul sezonului viitor

Jahenns Manigat a evoluat în ultimii 4 ani la Universitatea Creighton unde a jucat pe poziția 2. În sezonul recent încheiat a reușit o medie de 7 puncte pe meci, 2,8 recuperări și 2,9 pase decisive. 

 

sursa foto: arhiva personala Jahenns Manigat

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!