Stiri

Jarrett Howell: “Bruno Soce îmi spunea mereu să fiu antrenorul de pe parchet”

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
03.02.2014

Jarrett Howell se pregătește pentru cariera de antrenor. Într-un interviu acordat site-ului nostru, fostul conducător de joc de la Gaz Metan Mediaș vorbește despre planurile sale. Acesta mărturisește ce l-a determinat să se gândească la antrenorat dar vorbește și despre modelele sale ca și tehnician. Jarrett Howell a jucat timp de doi ani și jumătate la Mediaș, timp în care a câștigat o Cupă a României și a ocupat ultima treaptă a podiumului în Liga Națională de Baschet Masculin. Din 2009 până în la începutul lui 2012, Jarrett Howell a îmbrăcat tricoul Gazului Metan. În primul an la Mediaș, americanul ajuns la 30 de ani a fost cel mai bun pasator din Liga Națională, cu 5.9 pase decisive pe meci. În total 94 de partide a jucat Howell pentru echipa de pe Târnava Mare, având medii pe partidă de 15.6 puncte, 3.1 recuperări și 5.4 pase decisive. Ultima dată Jarrett a evoluat în prima Ligă Germană pentru TBB Trier. În acest sezon americanul nu a avut nici un angajament astfel luând o pauza de la dirijarea atacurilor vreunei echipe.

Pentru început aș dori să te întreb ce te-a făcut să iei decizia de a deveni antrenor?

Întotdeauna mi-am dorit să fiu antrenor. Am jucat sub comanda unor antrenori extraordinari și ei m-au inspirat și mai mult să ajung antrenor. Bruno Soce îmi spunea mereu să fiu antrenorul de pe parchet. Îmi place să predau jocul, la fel de cum iubesc să-l joc.

Cum vei porni pe acest nou drum?

Am contactat foștii mei antrenori și antrenorii pe care îi cunosc în Texas. Ei mi-au prezentat câteva situații de a-mi începe cariera de antrenor.

Ai mai urmărit Liga Naţională de Baschet din România?

Mereu urmăresc Liga din România. Aceasta este liga mea preferată deoarece am jucat cel mai mult acolo. Văd cum se mișcă jucătorii și cât de competitive sunt toate echipele.

De ce ai renunțat la cariera de jucător?

Mi-am sfârșit întrerupt de jucător pentru că am considerat că este momentul. A fost timpul pentru mine să mă îndrept spre familie. Știu că am avut o carieră extraordinară și binecuvântată.

Ai lua în considerare o ofertă din România?

Bineînțeles că aș lua în considerare o ofertă de la o echipă din România. Sunt sănătos și în formă dar aș dori să fie o situaţie bună pentru a veni. Mi-ar plăcea să antrenez în România la fel de mult. Aș iubi să fac asta.

Pe Gaz Metan Mediaș, fosta ta echipa, ai mai urmărit-o?

Am văzut tot ce a făcut Gaz Metan. Au câștigat cupa din nou și au jucat excelent în EuroChallenge anul acesta. Marcel este un antrenor admirabil și are jucători buni în echipă. Este greu să-mi văd foștii colegi în echipe diferite acum.

În final mi-ar plăcea să aflăm de tine care este modelul tău ca și antrenor?

Modelul meu de antrenor este o combinație de antrenori diferiți. Derrick Phelps, înțelepciune și calm, Bruno Soce disciplină și apărare și Zvezdan Mitrovic (antrenorul din Ucraina) pasiune, ofensivă și ajustările ale jocului.

foto:Răzvan Păsărică

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!