Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Jason Washburn, MVP-ul SuperCupei României

Radu Bărăian

Radu Bărăian
30.09.2018

U-BT Cluj-Napoca și americanul Jason Washburn au debutat perfect în noul sezon competițional cu o victorie la Oradea în fața campioanei, 83-76, câștigând astfel din nou SuperCupa României. Trupa lui Mihai Silvășan a prestat un joc colectiv foarte bun, având în total 20 de pase decisive, însă centrul venit de peste Ocean s-a evidențiat cu cifre excelente, fiind astfel MVP-ul partidei. 

Washburn, titularul poziției 5 din lotul ardelenilor, a stat pe parchetul arenei „Antonio Alexe” timp de 28 de minute, timp în care a fost foarte aproape să-și treacă în cont un prim double-double în echipamentul alb-negru. Jason a terminat confruntarea cu 23 de puncte marcate, 9 mingi recuperate, 1 intercepție și 1 minge pierdută, totul pentru un indice la eficiență de 27 de unități, de departe cel mai mare al partidei. 

Elevul lui Mihai Silvășan s-a evidențiat în special prin eficacitatea aruncărilor, având procentaje excelente cu 66% (10-15) de la 2 puncte, respectiv 100% (3-3) din dreptul liniei de fault. 

Celălalt pivot american adus în această vară la Cluj-Napoca, Tony Easley, a făcut de asemenea un meci bun aseară cu 16 puncte (8-9 la aruncări), respectiv 4 recuperări și 17 la eficiență. Victoria de aseară a fost cu siguranță una venită pe mâna achizițiilor din această pauză competițională. Al doilea cel mai bun jucător al Clujului a fost bulgarul Stanimir Marinov, autor a 16 puncte (2-4 la 2 pct, 4-5 la 3 pct), 4 recuperări și 5 pase decisive, totul pentru un coeficient de 22 de unități la productivitate. De asemenea, Dykes a terminat partida cu 15 puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive, având 14 la eficiență. 

Restul punctelor marcate de U-BT aseară la Oradea au venit pe mâna jucătorilor Vlad Moldoveanu 5, Andrei Calinicenco 3, Aleksandar Rasic 3 și Pedja Stamenkovic 2. A mai jucat și Kuti, însă acesta nu și-a trecut numele pe lista marcatorilor în 29 de minute jucate. 

*Foto: Ovidiu Sebezan @Sports Festival

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Washburn
    Un pivot rapid, pozitionare ok la recuperari si tehnica buna pentru postul respectiv. Ca puncte slabe, aruncarea de la semidistanta și teama ca accidentările trecute sa nu revină. Am inteles ca în meciul de la Sibiu a avut probleme cu cei doi monștri de acolo, în rest n-as crede ca alți jucători sa îi pună probleme.

    cu 5 ani în urmă (30.09.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!