Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Jefimija Karakasevic se întoarce la Arad după doi ani în Ungaria

Andreea Vlase

Andreea Vlase
01.08.2019

Jefimija Karakasevic se întoarce la Arad după doi ani în Ungaria

FCC Baschet Arad a transferat-o pe Jefimija Karakasevic. Sârboaica de 29 de ani revine în Liga Națională după două sezoane. Aceasta a mai jucat pentru formația arădeană un sezon și jumătate, iar în campionatul nostru a mai evoluat pentru două echipe.

FCC Baschet Arad a anunțat, prin intermediul site-ului oficial, revenirea pivotului de 1,91 înălțime. Jefimija Karakasevic a jucat la Vasas Akademia în ultimele două sezoane. A fost cea mai experimentată jucătoare dintr-o echipă tânără, având doar trei coechipiere peste 20 de ani. Vasas a fost pe locul 9 în ambele campionate în care a avut-o pe sârboaică în lot.

În ultimul sezon Karakasevic a evoluat în 21 de partide în campionatul maghiar, cu medii de 8,6 puncte, 8,7 recuperări, 1,8 assist-uri, 3,9 turnovers, 1,2 intercepții și 1,4 capace în 30.4 minute, cu 14,1 eficiență. În stagiunea 2017-2018 a bifat 19 meciuri cu Vasas în campionatul vecin, cu medii de 11,9 puncte, 8,8 recuperări, 2,5 turnovers, 1,6 intercepții, 1,1 capace și 1,1 asssit-uri în 29.3 minute, cu 18,9 eficiență.

Sârboaica face 30 de ani în această lună și poate evolua și pe poziția 4. A debutat în Liga Națională la BCM Danzio Timișoara în sezonul 2014-2015. Atunci a fost de 17 ori în double-double în 30 de partide, având cele mai bune cifre ale sale în campionatul nostru: 13,9 puncte pe meci, 10,7 recuperări, 1,5 assist-uri, 1,4 capace și 18,9 eficiență în 28:23 minute.

Karakasevic va fi la a 3-a experiență alături de formația arădeană. Prima dată a evoluat pentru galben-albastre în prima parte a sezonului 2015-2016, când în 14 meciuri a avut medii de 6,1 puncte, 4,7 recuperări și 1,4 capace în 16:10 minute, cu 9,2 eficiență. Au urmat problemele financiare cu care s-a confruntat echipa de pe Mureș și pivotul a plecat cu alte două coechipiere (Brankica Hadzovic și Shwanta Dyer) la CSU Alba Iulia, cu care au disputat finala campionatului și au câștigat Liga Europei Centrale.

Karakasevic a jucat 12 meciuri pentru CSU în campionat, cu medii de 7,2 puncte, 6,3 recuperări, 1,6 assist-uri și 1,1 capace în 22:50 minute, cu 11,3 eficiență. La Alba Iulia a fost coechipieră cu alte două jucătoare confirmate de clubul arădean pentru stagiunea următoare, Marta Fodor și Adrienne Webb.

S-a întorst la Univ. Goldiș ICIM Arad (cum era denumirea echipei atunci) pentru sezonul 2016-2017. În 29 de meciuri de campionat a avut medii de 8,2 puncte, 7,9 recuperări, 1,1 assist-uri și 11,1 eficiență în 22:20 minute.

De-a lungul carierei a mai evoluat pentru Vojvodina (Serbia), Mladi Krajisnik (Bosnia-Herțegovina), Partizan Belgrad (Serbia), Vozdovac (Serbia), C.U. S Chieti (Italia), Norrkoping Dolphins (Suedia) şi Northland Basket Lulea (Suedia). A jucat și pentru naționala de senioare a Serbiei, iar în ultima perioadă evoluează pentru naționala de 3x3 a țării sale.

Jefimija Karakasevic este a 6-a jucătoare transferată în această vară de formația arădeană, a 3-a stranieră. Până acum clubul a mai anunțat transferurile lui Veatriki Akathiotou (cipriotă cu cetățenie română), tinerele U23 Larisa Neagu și Alina Pop, americanca Adrienne Webb și bielorusa Yanina Inkina. La capitolul noutăți se află și antrenorul Dejan Mudresa. Din stagiunea precedentă este confirmată continuarea colaborării cu româncele Marta Fodor, Dora Ardelean, Adela Mercea, Anamaria Ciotir, Rita Bartok și Alexandra Rotariu.  

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!