Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Jermaine Green: "Mi-am eutanasiat câinele pentru a juca la Iasi"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
21.09.2017

Povestea experienței lui Jermaine Green la Politehnica Iasi a stârnit multe reacții în rândul comunității baschetbalistice din România, dar si din afara țării. La o zi după publicarea primului material, Jermaine Green ne-a transmis că o persoană cu suflet mare i-a suportat contravaloarea biletului de avion, iar acesta a părăsit România în cursul zilei de miercuri.

Mai citiți si:

Partea întâi: EXCLUSIV. Jucător de baschet blocat în România

Partea a doua: EXLCUSIV. Toma către Green: "Nu vei primi o licență medicală pentru a juca în România"

Înainte de a părăsi țara, sportivul american i-a făcut o vizită medicului care l-a testat pe 22 august. Petre Crivoi a confirmat că stresul, oboseala, dar si lipsa alimentației sunt factori care au contribuit la rezultatul din acea zi. De asemenea, Jermaine Green ne-a transmis o amplă declarație referitoare la întraga sa perioadă petrecută la Iasi.  

Experiența din România alături de Politehnica Iasi a fost, pe departe, cea mai groaznică din cei 12 ani de baschet petrecuți ca si jucător profesionist. Am avut de-a face cu oameni care pe lângă faptul că nu sunt profesionali, nu sunt nici umani. 

M-au anunțat că pe 15 august voi avea biletul spre România, iar eu m-am pregătit în asa fel încât să plec la data convenită. Cunosteau faptul că am un câine bolnav, de 15 ani, si nu am cu cine să-l las în grijă astfel că am luat decizia, foarte grea de altfel, să-l eutanasiez. Aveam progamată eutanasierea pe 14 august, însă biletul meu soseste cu data de 13 august. Nu am avut cum să mă ocup de toate astfel că mi-am schimbat biletul, din banii proprii, pe 14 august.

Pe 24 august am fost anunțat că nu am trecut testul medical, desi cu două zile în urmă totul era în regulă. Înainte de acel test ne-au spus să nu mâncăm, desi în realitate trebuia să fi mâncat. Eram epuizat fizic după călătorie, după cei 10km în total pe care îi pargurgeam zilnic până la sală si înapoi de două ori, dar si mental pentru că mi-am eutanasiat câinele. Înainte de a pleca, după ce am efectuat al doilea test, am fost să-l văd pe medicul echipei, Petre Crivoi. Acesta mi-a confirmat că stresul si faptul că nu am mâncat au contribuit la rezultatul din ziua respectivă. Mi-a confirmat că e doar un test si refectă performanța mea din momentul respectiv.

Gabriel Toma spunea că a vorbit cu trei doctori, că a încercat maximum din toată această situație, că a vrut să fiu la Iasi. În realitate sunt doar niste minciuni. 

După ce am fost dat afară din apartament m-am mutat la unul dintre colegii mei, pentru că efectiv nu aveam unde să locuiesc până reuseam să plec din România. După două zile antrenorul i-a comunicat colegului meu că va fi amendat dacă mă lasă să stau cu el în apartament. Pe bune? Am comis o crimă să fiu tratat în asemenea hal?

Cu toate acestea am rămas calm si profesionist pe toată durata situației. Dar vreau să stiți că nu am niciun pic de respect pentru manager, presedinte sau antrenor, un antrenor care se consideră profesionist, dar nu are tupeu să-i transmită staff-ului ce e corect. Dar înțeleg că se protejează prin faptul că urmăreste ordinele transmise de manager.

Adevărul pentru care nu m-au retestat este că aveau nevoie de un jucător poziția 4-5 si au decis să mă îndepărteze pe mine. Am dovezi care susțin toate aceste argumente. Dacă nu le aveam nu decideam să transmit declarații către presa din România. Refuz să fiu îndepărtat într-un mod neonorabil, însă nu am de gând să-i las pe cei de la Politehnica Iasi să scape din această situație. Noi ca si jucători nu trebuie să tolerăm astfel de practici. Mi-am dorit să mai joc încă trei ani, însă în acest moment îmi e foarte greu să-mi găsesc un alt angajament. 

Adevărul e unul singur, iar Dumnezeu nu îi place pe cei care nu sunt onesti. E foarte simplu, dacă faci rău se va întoarce împotriva ta.

Înregistrarea discuției dintre Jermaine Green si Petre Crivoi poate fi accesată în video-ul de mai jos. 

3 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin :

    ...
    No asta de explicatie. Ma mir ca o inteles ceva la ce engleza foloseste domnul Petre Crivoi.

    cu 6 ani în urmă (21.09.2017) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Telenovela
    Deja cred ca se exagereaza cu acest caz si a devenit o telenovela. Lucrurile sunt simple. Au adus un american pe baza de youtube, are 37 de ani si nu mai poate si au decis sa-l trimita acasa. S-au prelevat de o clauza contractuala si o fac legal. Cinic dar regulamentar. Ce atata vaicareala ...

    cu 6 ani în urmă (21.09.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe oreo :

    rusine
    numai profesionalism nu e asta. sper sa plateasca acesti "conducatori". numai pt a se evita telenovela asta, un club care se respecta platea rapid ce trebuia si se evita tot ce s-a produs. Urat.

    cu 6 ani în urmă (21.09.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!