Stiri

Jerome Allen, antrenor secund la Boston Celtics, a fost condamnat la închisoare pentru luare de mită

David Istrate

David Istrate
13.03.2019

În anii 1992-1993, Jerome Allen era unul dintre cei mai buni sportivi ai Universității din Pennsylvania, fiind numit de două ori „Baschetbalistul Anului” în Ivy League. 17 ani mai târziu acesta s-a întors la universitate pe postul de antrenor principal al echipei de baschet. Chiar dacă a fost așteptat ca o fostă legendă a facultății, aventura lui Allen ca antrenor nu a avut un final prea fericit.

Jerome Allen a fost draftat în 1995 în NBA și a evoluat în liga nord-americană pentru doar două sezoane, trecând pe la Minnesota Timberwolves, Indiana Pacers și Denver Nuggets. Apoi, sportivul născut în Philadelphia a venit în Europa, loc în care și-a petrecut restul carierei de baschetbalist. Timp de 12 ani, Allen a jucat pentru CSP Limoges, Ulkerspor, Virtus Roma, Tau Ceramic (Baskonia Gasteiz), Snaidero Cucine Udine, Napoli, Paok Salonic și Veroli Basket.

În 2009, după ce s-a retras din cariera de profesionist, Jerome Allen s-a întors în Statele Unite și a devenit antrenorul secund al Penn University. În scurt timp, acesta a devenit antrenor principal, ocupând acest post până în 2015, când a demisionat. În această perioadă, echipa sa a jucat 169 de meciuri și a câștigat doar 65.

Cu toate acestea, nu bilanțul formației a fost cea mai mare problemă a fostului baschetbalist. În toamna anului trecut, Allen a recunoscut că atunci când antrena echipa universității din Pennsylvania a acceptat să primească mită. Conform declarațiilor sale, Philip Esformes, un om de afaceri din Florida, i-a oferit o grămadă de bani în schimbul unui serviciu. Jerome Allen trebuia să îl ajute pe fiul său, Morris Esformes să ajungă la Penn University, oferindu-i un loc în echipa de baschet.

Conform Sportando, Allen a călătorit în numeroase rânduri în Miami unde l-a antrenat pe Morris, iar în locul acestui ajutor, el se plimba cu mașini scumpe și limuzine și primea bilete la meciurile lui Miami Heat. În cele din urmă, Jerome Allen l-a pus pe Morris Esformes pe lista de priorități a Universități, iar acesta este în prezent în ultimul său an la facultatea americană.

Totuși rămâne de văzut ce se va întâmpla după ce actualul antrenor secund la Boston Celtics a recunoscut fapta săvârșită în urmă cu 5 ani. Jerome Allen a recunoscut că a primit în total o sumă apropiată de 300.000 de dolari și a declarat următoarele.

Am eșuat pe atât de multe niveluri. În primul rând, am arătat lipsă de caracter. Nu m-am ridicat la înălțimea standardelor pe care eu însumi mi le-am impus sau care erau așteptate de la cineva aflat în poziția mea. Mi se frânge inima să știu că jucătorii mei, atât cei actuali cât și cei pe care i-am antrenat în trecut, vor ști că am încălcat legea. Totuși, sper că ceva bun va ieși din asta până la urmă.”

Jerome Allen a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru luare de mită și va fi nevoit să returneze o sumă în valoare de 218.000 de dolari.

*foto: philadelphia.cbslocal.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!