Stiri

Joakim Noah desemnat „Defensive Player of the Year”

Călin Popa

Călin Popa
22.04.2014

Joakim Noah a câştigat prestigiosul titlu de „Defensive Player of the Year”, devenind astfel primul jucător al celor de la Chicago Bulls care reuşeşte această performanţă după Michael Jordan care a primit acest premiu în 1988.

Pivotul în vârstă de 29 de ani şi 2.11 metri a avut cel mai bun sezon al carierei, înregistrând 12.6 puncte pe meci, 11.3 recuperări, 5.4 pase decisive, 1.5 capace şi 1.2 intercepţii în sezonul regulat. Pe lângă faptul că acesta este piesa de bază în sistemul defensiv al lui Tom Thibodeau, acesta a devenit liderul echipei atât pe teren cât şi în afara lui după absenţele repetate şi de lungă durată ale lui Derrick  Rose sau plecarea lui Luol Deng la Cleveland Cavaliers.

„Această distincţie nu e doar pentru mine, cieste pentru întreaga echipă. Este foarte măgulitor pentru mine să mă aflu în această situaţie. Ţin să îi mulţumesc şi antrenorului – Tom Thibodeau – deoarece acest lucru nu ar fi fost posibil fără sistemul lui”, a declarat Noah.

Joakim Noah a primit 100 de voturi pentru locul 1 şi a adunat 555 de puncte dintr-un posibil de 1.125. Locul 1 primeşte 5 puncte, locul 2 primeşte 3 puncte, iar locul 3 primeşte doar un singur punct. Roy Hibbert de la Indiana Pacers a primit 166 de puncte venind pe locul 2, în timp ce locul 3 a fost ocupat de DeAndre Jordan care a strâns 121 de puncte.

*Foto: NBA

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate