Stiri

Joe Lacob, patronul Golden State Warriors, considerat unul dintre cei mai buni 10 jucători de blackjack din lume

Publicitate TotalBaschet

Publicitate TotalBaschet
28.05.2017

Numele lui Joe Lacob este asociat de faimoasa franciză din NBA, Golden State Warriors, acesta fiind principalul deținător al clubului din Oakland, California. Puțin cunosc faptul că Lacob, înainte de a intra în baschet, si-a îndreptat atenția spre industria capitalurilor de risc (venture capital) fiind managing partner al Kleiner Perkis, una dintre cele mai de succes firme de tipul capitarulor de risc din Sillicon Valley.

Acest tip de asociere (venture capital) este practic un fond financiar alcatuit din investitori ce acordă sprijin unor firme aflate la început de drum cu un potențial urias de dezvoltare. De-a lungul timpului Kleiner Perkis a acordat sprijin de 8 milioane de dolari către Cerent, firmă cumpărată de Cisco Systems pentru 6.9 bilioane de dolari în august 1999 ori pentru 20% din Google a plătit 24 de milioane de dolari, iar în 2017 gigantul Google valorează 600 bilioane de dolari. 

Din această postură, Joe Lacob a pariat pe zeci de startup-uri ce au devenit ulterior afaceri ce valorau sute de milioane de dolari. Una dintre aceste afaceri se numeste Golden State Warriors, club cumpărat cu 450 de milioane de dolari în 2010 ce actualmente valorează de cinci ori mai mult, 2.2 bilioane de dolari. Prețul oferit în 2010 a însemnat un record al ligii, depăsindu-l pe cel al lui Rober Sarver ce a oferit 401 milioane de dolari pentru Phoenix Suns în 2004. Pentru a pune mâna pe club, Joe Lacob l-a depăsit pe Larry Ellison, directorul firmei Oracle.

Si mai puțini stiu însă că Lacob este un om de succes nu numai în business, ci si în jocurile de noroc. Mai exact în blackjack, unde este considerat unul dintre cei mai buni zece jucători din lume. Într-un interviu acordat revistei New York Times, patronul celor de la Golden State a recunoscut faptul că are succes si în domeniul jocurilor de noroc.

"Poate nu ar trebui să spun asta...dar am câstigat peste 1 milion de dolari, la o sedință, de nouă ori!"

Lacob si-a dezvoltat aptitudinile de blackjack încă din perioada în care se afla student la UC Irvine. El a făcut parte dintr-o echipă de blackjack a cărui profesor era Edward Thorp, personaj cunoscut ca urmare a lansării cărții de strategii pentru blackjack publicată sub numele "Beat the Dealer". Lui Thorp această care i-a adus interzicerea de a mai călca într-un cazino din SUA, însă i-a ajutat pe jucătorii de blackjack să dezvolte anumite tactici precum număratul cărților.

Conform aceleiasi publicații, Lacob a păstrat o parte din aceste aptitudini si pentru business exemplu fiind echipa de baschet din Oakland acolo unde s-a înconjurat de persoane inteligente, precum Jerry West, legenda NBA care ocupa poziția de senior advisor pentru Warriors. De asemenea, acționarii minoritari ai Golden State sunt de fapt persoane implicate în industria capitalurilor de risc care înțeleg tactica lui Lacob si i-au acordat credit mutărilor ce s-au dovedit a fi câstigătoare, transformând fanciza într-una de succes.

"Nimic nu este un accident în industria capitalurilor de risc..nici ce s-a întamplat la Golden State Warriors nu este un accident" a conchis Lacob.

Blackjack este cel mai cunoscut joc de cărţi din casino-uri, joc în care se joacă împotriva casei. Este un joc simplu, totodată incitant, fiind cel mai preferat joc din întreaga lume, acesta combinând talentul cu norocul. Intră pe blackjackgeeks.ro si află totul despre cum poti juca online!

Cele mai citite
Cele mai Comentate