Stiri

Jonathan Person, foarte aproape de câștigarea titlului în Suedia

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
06.05.2019

jonathanperson

După ce a fost anunțat drept singurul jucător străin din lotul sezonului 2017/2018 rămas alături de BCM U Pitești, la finalul lunii februarie a sezonului curent trupa alb-violetă a anunțat despărțirea de jucătorul suedez chiar în ultima zi în care erau posibile transferurile pentru echipele din Liga Națională de Baschet Masculin.

Cu un total de 11 partide în tricoul piteștenilor și medii de 7.1 puncte, 1.4 recuperări și 2.3 pase decisive, fundașul a decis să li se alăture celor de la Sodertalje Kings, echipă ce evoluează în campionatul țării sale natale.

La despărțirea de România, acesta a declarat: ”Astăzi am semnat cu echipa suedeză Sodertalje Kings și sunt foarte fericit că voi lupta pentru titlu în Suedia! Am reziliat pe cale amiabilă înțelegerea cu BCM U Pitești. Am simțit de mult timp că nu sunt apreciat aici pentru nivelul la care sunt ca jucător și a trebuit să fac o schimbare, una din cele mai grele din cariera mea.Îmi vor lipsi colegii, fanii și toți prietenii pe care mi i-am făcut aici.Le urez tuturor mult succes în sezonul care urmează.”

După un sezon foarte bun al echipei și având un format de ”cea mai bună echipă din 7 meciuri”, aceștia au ajuns în semifinale, serie contra Jamtland Basket ce a început cu trei victorii consecutive, toate fiind câștigate la diferențe destul de clare, mai exact cu scorurile de: 86-73, 91-100 și 86-70. În meciul 1, fundașul a contribuit cu 16 puncte, 3 recuperări și 7 pase decisive, urmând ca în meciul 2 să reușească 9 puncte, 2 recuperări și 3 pase decisive, iar în partida cu numărul 3 să reușească 6 puncte, 7 recuperări și 7 pase decisive.

Au urmat apoi două șanse irosite de cei de la Sodertalje Kings de a închide seria, cea mai dureroasă fiind a doua, o înfrângere pe teren propriu, la diferență de un punct, scor 78-79.Doar trei zile mai tarziu, însă, aceștia au reușit un meci foarte bun în deplasare, meci prin care și-au luat revanșa și au obținut calificarea în finala Ligii Suedeze de Baschet, scor 76-85.

Astfel, echipa fostului vultur alb-violet întâlnește în seria finală Boras Basket, echipă care de asemenea a trecut de semifinale cu scorul de 4-2, în fața celor de la Norrkoping Basket. Aceștia au început seria cu o victorie pe teren propriu, scor 92-81, partidă în care Jonathan Person a fost autorul a 14 puncte, 4 recuperări și 6 pase decisive, iar două zile mai târziu au reușit să se impună și în deplasare, scor 63-78, cu un aport adus de suedez de 11 puncte, 6 recuperări și 7 pase decisive.

Partida cu numărul 3 va avea loc marți, 7 mai, venind ca o șansă pentru Jonathan Person și echipa sa de a duce seria la 3-0, la doar un pas de obținerea titlului în Suedia, sezonul competițional 2018/2019.

 

*SURSA foto: facebook Sodertalje Kings

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!