Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Jonte Flowers: „În ultimele minute am fost mai uniți ca echipă și am câștigat”

Eduard Popa

Eduard Popa
15.05.2018

 

CSM Steaua Eximbank a trecut de BC SCM Timișoara, scor 76-69, în meciul cinci al seriei din sferturile de finală din playoff-ul LNBM.

Jonte Flowers a avut o prestație ștearsă până în ultimele minute ale partidei, când a reușit două coșuri extrem de importante pentru soarta meciului. Într-un scurt interviu pentru totalbaschet.ro, Jonte a povestit cum a trăit acest meci și cum a simțit cele două aruncări care în cele din urmă au făcut diferența:

„A fost un meci cu suișuri și coborâșuri pentru ambele echipe. Am avut un avantaj foarte bun, apoi ne-am relaxat și i-am lăsat să intre în joc. E vorba însă despre cum reușești să termini partida, iar în ultimele minute am fost mai uniți ca echipă și am câștigat. Nu am aruncat foarte bine în seara asta. Dar în ultimele secunde a trebuit să rămân concentrat, să stau calm și dacă am o aruncare liberă să fiu capabil să o transform. Apoi a venit acea oportunitate pe pick & roll pe care am transformat-o. Totul a ieșit bine pentru echipă.”

Flowers a jucat în sezonul precedent la BC SCM Timișoara, unde a fost coleg cu mulți dintre componenții actuali ai echipei, despre care are numai cuvinte de laudă:

„Cunosc pe mulți dintre băieții de acolo. Au jucat foarte bine în acest sezon, după ce au reușit să păstreze nucleul de jucători. Îi respect foarte mult. O echipă foarte bună și foarte bine antrenată.”

Cât despre seria cu U-BT Cluj:

„Va fi o luptă dură, un match-up bun. Va merge până la ultimul fluier („go down to the wire”)”

Jonte Flowers s-a dovedit un adevărat X Factor pentru CSM Steaua în acest playoff, el fiind la înălțime în duelurile câștigate de roș-albaștri. Flowers a sosit la Steaua la sfârșitul perioadei de transferuri, iar de atunci a strâns medii de 12,6 puncte și 4,6 recuperări pe întâlniri. În playoff el a adunat 15,6 puncte pe meci, cu 11 puncte reușite în partida a cincea a seriei cu bănățenii.

*foto: sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!