Stiri

Jorge Garbajosa: Vom convoca jucătorii de Euroligă la meciurile Spaniei

Eduard Popa

Eduard Popa
22.09.2017

garbajosa fes

Preşedintele Federaţiei Spaniole de Baschet (FEB), Jorge Garbajosa, a anunţat într-un interviu pentru Europapress că organizaţia pe care o conduce va convoca jucătorii de Euroligă la meciurile naţionale de calificare pentru Cupa Mondială din 2019.

Garbajosa, fost jucător NBA, a anunţat că obiectivul Federaţiei îl reprezintă calificarea la Mondialul din Tokio:

„Vom încerca să selectăm cei mai buni jucători disponibili pentru naţionala de baschet a Spaniei, aşa că vom numi şi jucătorii din Euroligă, încercând să asamblăm cel mai bun lot cu putinţă. Euroliga a anunţat că nu îşi va opri competiţia, dar şi că jucătorii sunt liberi să decidă unde vor să joace: la club sau la naţională. Noi suntem obligaţi să apărăm interesele baschetului spaniol. Obiectivul nostru este să ne calificăm la Mondialul din 2019 şi de acolo la Tokio 2020. Dacă nu ne calificăm la următorul mondial, baschetul spaniol va avea o mare problemă”, a declarat Jorge Garbajosa.

Acesta a făcut apel şi la FIBA.

“FIBA apără interesele baschetului pe plan mondial. E foarte greu de crezut că un număr mic de cluburi, fie ele şi cele mai importante, îşi pot impune voinţa asupra baschetului spaniol, european şi mondial.  Interesul global nu poate fi sub interesul celor puţini. Dar cred că e dificil să se găsească o soluţie până la prima fereastră de meciuri, din noiembrie. Sper să mă înşel, dar singura soluţie e prin dialog şi dacă nu se va găsi nicio soluţie, noi vom apără naţionala Spaniei”

, a mai spus preşedintele Federaţiei Spaniole de Baschet.

Problema privind conflictul de programe dintre Euroligă şi preliminarii Mondialului de baschet a apărut după ce mai multe vedete, printre care „Gigi” Datome și Georgios Printezis, au anunțat că renunță să participe în sezonul viitor la meciurile din calificări ale naționalelor lor de baschet.

Euroliga a propus un calendar de desfăşurare a meciurilor pentru ca jucătorii să poată participa în ambele competiţii.

Rămâne de văzut reacţia FIBA pe acest subiect.  

*foto: feb.es

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!