Stiri

Jucătorii de baschet care au fost seduşi de poker

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
06.03.2018

La prima vedere nu s-ar spune că există multe asemănări între baschet şi poker. La urma urmei, baschetul e un sport frenetic şi plin de acţiune, urmărit în general de un public zgomotos şi plin de entuziasm. Pokerul, pe de altă parte, e un joc sedentar şi silenţios chiar, singurele zgomote fiind cărţile pasate jucătorilor, chipsurile folosite pentru un pariu, o plusare sau un all-in şi bineînţeles, dialogul jucătorilor.

Dar dacă te uiţi mai atent, vei observa că atributele unui jucător profesionist de baschet pot fi transferate jocului de poker, deşi viceversa nu e valabil.

Pentru a ilustra cu un exemplu, la baza ambelor jocuri se află voinţa şi nevoia de competitivitate, manifestată prin dorinţa şi acţiunea de a domina pur şi simplu oponenţii. De asemenea, jucătorii trebuie să aibă o anumită doză de auto control şi rezistenţă fizică, dar şi mentală pentru a face faţă şi a trece peste eşecuri.
Având în vedere aceste cerinţe, nu e de mirare că dintre toţi jucătorii din NBA, câţiva s-au bucurat de câteva victorii şi la mesele de poker.

Shawn ‘The Matrix’ Marion a avut o carieră distinsă şi lungă de peste şaisprezece ani, jucând pentru Denver Mavericks şi Cleveland Cavaliers. Dar cariera şi elanul sau au fost oarecum deteriorate de accidentari, Marion folosindu-se de timpul liber din timpul recuperărilor pentru a-şi cultiva calităţile de jucător de poker. Deşi s-a retras la sfârşitului sezonului din 2015, Marion deja făcuse o încercare la Word Series of Poker din 2011. Recent, a reuşit să obţină câteva câştiguri în 2016 la River Poker Series din Thackerville, Oklahoma.

Foto: Poker News Danny Maxwell

O altă vedetă a coşurilor de baschet care spera să facă tranziţia de la terenul de baschet la masa de poker, e Gilbert Arenas, jucător pentru Washington Wizards, Orlando Magic şi Memphis Grizzlies. I-a dat de gust jocului pentru prima oară când a jucat poker cu colegii săi de echipă şi primul mare turneu la care a participat a fost Poker Stars Caribbean Adventure din Bahamas, 2014. Jucând împotriva câtorva dintre cei mai buni jucători din lume, jucători precum Scott Seiver şi Jason Mercier, Arenas a făcut faţă unui nivel ridicat de stress şi dificultate cu brio. În acelaşi timp, observatorii spun că e atent la acţiunea de la masă şi îşi mânuieşte chipsurile bine.

Foto: Pixabay - HidexT

Un alt jucător care a fost sedus de poker e Lebron James, jucător pentru Cleveland Cavaliers. Prima sa apariţie oficială şi una cel puţin interesantă ca jucător de poker a fost în 2009, în videoclipul ‘Forever’ al lui Drake. În videoclip, era în limuzina sa şi juca heads up pe PokerStars, iar entuziasmul său era evident. Deşi nu a avut foarte multe tentative oficiale de a juca poker, Lebron, cu siguranţă, se mai relaxează cu coechipierii săi la un poker din când în când.

Jucătorul pentru Boston Celtics, Paul “The Truth” Pierce e un tip foarte sincer şi acelaşi lucru e valabil şi când e vorba de intenţiile sale în poker. S-a zis că ar fi afirmat că vrea să devină următorul Chris Moneymaker. Prima sa încercare de a realiza acest obiectiv a fost în 2013, la WSOP Main Event dar nu a reuşit să ajungă prea departe în turneu. Dar anul următor, în 2014, a revenit cu noi puteri şi a reuşit să rămână în turneu până într-a treia zi, fiind mai apoi eliminat. În orice caz, a reuşit să iasă din turneu pe locul 800 din 6693 de participanţi, iar fanii au aşteptări mari de la el.

Cele mai citite
Cele mai Comentate