Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Jucătorii lui BC Mureş, neplătiţi din luna aprilie

Paul Olar

Paul Olar
30.09.2016

Baschetul românesc continuă să fie în impas. Potrivit Radio România Târgu Mureş, baschetbaliştii echiăpei BC Mureş sunt neplătiţi din luna aprilie. Preşedintele formaţiei, Cornel Lungu, spune că situaţia ar putea fi rezolvată cu sprijinul autorităţilor locale, care să achite datoriile faţă de jucătorii din sezonul trecut, precum şi restanţele la diferite servicii.

“Jucătorii sunt neplătiți de la mijlocul lunii aprilie. Avem restanțe salariale importante față de toți componenții echipei care au evoluat în sezonul trecut. Și cei care au părăsit între timp echipa trebuie să-și primească banii, conform contractelor. Sperăm ca situația să se clarifice cât mai repede și să putem să ne achităm restanțele, așa cum am făcut-o de fiecare dată. Noi am mai avea de primit, pe anul trecut, din partea Consiliului Local, în jur de 2, 4 milioane de lei, bani cu care am putea rezolva aceste probleme. Cu ajutorul sponsorilor, vom încerca, săptămâna viitoare, să începem plata salariilor pe actualul sezon, unul care se anunță extrem de dificil, având în vedere că participăm în cupele europene. Vom avea mai multe meciuri, dar și cheltuieli mai mari. La FIBA am depus deja o garanție de participare de 10.000 de euro. Dacă ne-am retrage, am pierde acești bani, în plus am fi penalizați de Federația Română de baschet cu 25.000 de euro. Deci, nu se pune problema să renunțăm la FIBA Europe Cup”, a declarat Cornel Lungu, potrivit radiomures.ro.

BC Mureş a debutat cu stângul în noul sezon competiţional, cedând partidele cu CSM CSU Oradea şi Phoenix Galaţi.

*Foto: facebook BC Mureş

6 comentarii la aceasta stire:
  • BC Mureș Târgu Mureș mickeymouse :

    Baniii
    La cati bani au sifonat din bugetul local cred ca si portarul de la Sala Sporturilor se descura in functia de presedinte. Clubul acesta nu a comunicat in viata ei care este bugetul total si care este procentul acoperit din banii publici.
    A reusit totusi domnul Lungu sa inchida gura suporterilor cu cateva finale care s-au datorat mai degraba ambitiei jucatorilor si antrenorilor.
    Pun pariu ca daca UDMR nu mai intra in Parlament, echipa asta dispare in secunda doi.

    cu 7 ani în urmă (30.09.2016) Raspunde
  • BC CSU Sibiu csu4ever :

    smecherii
    Trist pentru Mures. Din pacate ca si la Timisoara asemenea specimene abjecte infractoare fac de ras un intreg oras. Nu e de de mirare ce se intampla. Trebuie sa se spuna stop si cu sifonarea banilor publici, vezi cum au fost cazurile Rovinari sau Medias. Urmeaza Muresul si Timisoara. Pacat pentru asa orase frumoase. Cat timp nu vor mai aparea mizerii din acestea gen ghita, jegobescu, vermespaga, muntean et comp. baschetul romanesc chiar va progresa.

    cu 7 ani în urmă (30.09.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cronicaru :

    Adevar
    Anunțăm acum 6 luni ca după fotbal, baschetul este următorul sport care va avea probleme mari la Mureș...
    Acum spun așa...Muresul s ar putea să nu termine campionatul...

    cu 7 ani în urmă (30.09.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cronicaru :

    CSU 4 ever
    Cu tot respectul dar nu avem firme mari ( cu mici excepții) care să susțină singure sportul, respectiv baschetul românesc...
    Mediasul va avea echipa la anul în liga a 2 a iar peste doi ani ne vom reantalni....
    Sunt curios ( fără răutate) ce buget ar avea Sibiul fără ajutorul Consiliul Județean și al Consiliului Local Sibiu....deci nu se poate fără...
    Numai bine.

    cu 7 ani în urmă (30.09.2016) Raspunde
  • BC CSU Sibiu csu4ever :

    Corect
    Sa stii ca e infim ce se primeste de la consiliu si primarie. Ba consiliul baga mereu bete in roate, iar echipa nu poate folosi sala pentru antrenamente cel putin 7-10 zile pe luna. Ceea ce e foarte grav si rusinos. Atlassibul a dat ceva bani dar si acolo a furat carabulea statul de a rupt. E foarte bine sa revina Mediasul! Eu ma bucur. Ramane un etalon vezi cati jucatori a creat Serban de-a lungul timpului. Macar pentru un asemenea om si cate servicii a adus el baschetului romanesc, Mediasul este un pol important si merita sa fie in liga 1. Mie imi pare rau ca nu mai este Aradul. Chiar am pierdut un titlu impotriva lor dar mereu i-am respectat si e trist ca nu mai au la baieti echipa. Eu consider ca aceste consilii sau primarii nu au ce sa se bage cu bani in sport. Sa se ocupe de infrastructura! Atat. De sala de sport care la Sibiu desi terminata in 1999 a fost redusa de la 6.000 la 1.800 de locuri. A fost cineva condamnat? S-a furat la greu atunci...bineinteles ca nu. Daca ar fi societati pe actiuni cu mai multi sponsori privati ar fi NORMALITATE. Fara regii autonome sau nu, fara consilii fara patroni hoti. Si sa fie lege cu doar 3 straini in lotul de 12. Abia atunci vor mai progresa si ai nostri si banii nu s-ar pierde la 6 straini ci s-ar contopi la 3. Mai bine platiti si mai valorosi. Bafta la Medias. Avem nevoie de Medias, Mures, Arad, Timisoara. Plus Iasi ca sa avem baschet si in Moldova din nou dupa actualul progres la Galati.

    cu 7 ani în urmă (01.10.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita :

    ...
    In baschet nu o să vezi mari firme că investesc deoarece e un sport amator iar veniturile pe care le generează sunt infime. Nici finanțatori gen fotbal nu o să apară până când nu se reglementează legea sponsorizării sau să fie beneficii care să le acopere eventualele cheltuieli. In atari condiții e normal ca autoritățile publice să bage în baschet, mai ales că legea permite. Fără banii publici baschetul moare. Ideea e că trebuie să treacă DNA printre aceste autorități ca să elimine acele persoane care sifonează acesti bani. Nu e normal ca banii să aibă o destinație clară iar spre sfârșitul campionatelor să nu mai fie bani pt indemnizatii/salarii jucători deoarece nea Caisă, presedinte politic de CSM, cumpără nu stiu ce bun de inventar care să i asigure lui confortul iar ceea ce e stipulat în contractele jucătorilor nu se mai respectă.

    cu 7 ani în urmă (01.10.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!