Stiri

Jucătorii lui Olympiakos refuză să continue partida cu rivala Panathinaikos

David Istrate

David Istrate
13.02.2019

În această săptămână, în majoritatea ligilor europene se joacă turneele finale ale Cupei, acesta fiind cazul și în campionatul grecesc. În acest sezon, marele derby al acestei ligi, Panathinaikos – Olympiakos are loc în semifinale, prin urmare, una dintre cele două reprezentante ale Greciei în Euroligă va părăsi prematur competiția.

De-a lungul timpului, rivalitatea dintre Panathinaikos și Olympiakos a crescut din ce în ce mai tare, având loc numeroase conflicte între cele două organizații. După fiecare joc dintre cele două adversare, oficialii acestora aveau o dispută în presă, fie că acuzau arbitrii sau menționau alte aspecte din meciul ce era jucat. Înaintea semifinalei de Cupă din acest an, cei aflați în conducerea lui Olympiakos au făcut cerere ca secretarul general al FIBA, Andreas Zagklis, să urmărească duelul din această seară.

În ciuda acestor tensiuni, începutul partidei a decurs normal, Panathinaikos preluând controlul asupra jocului foarte rapid. Avantajul elevilor lui Rick Pitino a devenit din ce în ce mai mare, iar la pauză scorul era 40-25 pentru gazde. Chiar dacă această diferență nu este una uriașă în baschet, cei de la Olympiakos au fost nemulțumiți de arbitraj și au decis să nu se mai întoarcă pe parchet. Astfel, cel mai probabil, Panathinaikos va fi desemnată câștigătoare cu scorul de 20-0 și se va califica în finala Cupei Greciei, unde o va întâlni pe Paok Salonic.

Conform eurohoops.com, managerul general al lui Olympiakos, Christos Stavropoulos, a spus imediat după meci:

„Suntem dezgustați. Nu putem participa la această bătaie de joc. Nu mai putem să rezistăm, autoritățile sportive ar trebui să facă ceva.”

Aceeași publicație a oferit și declarația lui Rick Pitino, antrenorul lui Panathinaikos:

„Sunt foarte dezamăgit, nu vreau să văd că așa ceva se întâmplă. Noi am jucat în arena lui Olympiakos și am fost bătuți destul de tare. Suntem foarte dezamăgiți că nu am terminat jocul. Înțeleg rivalitatea cu Olympiakos, dar jocul de baschet e mai important. Am mult respect pentru jucătorii lui Olympiakos și pentru antrenor. Dar ca un om ce am antrenat 43 de ani sunt foarte dezamăgit.”

Știre în curs de actualizare. Vă ținem la curent cu desfășurarea evenimentelor.

*foto: The National Herald

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea rexdecebal :

    corect
    asa trebuia sa se intample si la noi, in cateva zeci de partide in care asehotzii sfidau o tara intreaga.....

    cu 5 ani în urmă (16.02.2019) Raspunde
  • CSM CSU Oradea rexdecebal :

    idee veche
    am mai spus-o, la inceputul oricarei competitii interne, asehotzii trebuiau sa fie declarati castigatori, trofeele puse in joc sa a junga invariabil la ghitza, jegobescu si burlacu pampersi, iar restul echipelor sa lupte cinstit!

    cu 5 ani în urmă (16.02.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!