Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Jukka Toijala: „Am luptat împotriva unei echipe foarte bune, dar și împotriva demonilor noștri”

Eduard Popa

Eduard Popa
15.05.2018

jukka toijala steaua timisoara baschet

CSM Steaua Eximbank a trecut după un nou meci dramatic de BC SCM Timișoara în a cincea partidă din seria de playoff și a obținut calificarea în semifinalele actualului sezon de Liga Națională.

Antrenorul CSM Steaua Eximbank, Jukka Toijala s-a arătat mulțumit de felul în care echipa sa a luptat, chiar dacă a pierdut un avantaj de peste 20 de puncte, într-un interviu acordat pentru totalbaschet:

„Cred că am luptat împotriva unei echipe foarte bune, dar am luptat și împotriva demonilor noștri, pe care i-am creat sezonul ăsta. Le-am dat șansa să intre în joc de prea multe ori. Chiar dacă am vrut să facem totul să trecem de acest lucru din punct de vedere mental, rămăsese undeva în mintea noastră că ei pot reveni în joc. În cele din urmă Flowers a înscris de două ori pe final și ne-a scăpat de „demoni”. Cum a spus și colegul meu (n.r. secundul Sasha Ocokoljic a spus „zi-le din partea mea că merita și Timișoara în semifinale”), asta a fost una dintre cele mai dure serii de playoff din cariera mea. Sigur, am jucat locul 4 contra locul 5, dar Timișoara nu a fost o echipă dificilă doar pentru noi. Au eliminat de asemenea și Sibiul în Cupa României și au avut prestații foarte bune împotriva Clujului. Au jucat un baschet excelent cu foarte mult suflet în tot acest sezon.”

Toijala a explicat scăderea din repriza secundă:  

„Am jucat o primă repriză excelentă. A doua a fost mult mai slabă, au pus mai multă presiune. Am pierdut echilibrul în ofensivă, am început să fim frustrați. Chiar dacă suntem o echipă bună din punct de vedere defensiv, dacă nu executăm în ofensivă, ne pierdem din energie în apărare. De asemenea, au înscris 3 de 3 consecutive din nou. Dar de data asta am reușit să ne ținem concentarea, să executăm pe finalul jocului și să închidem meciul”.

Cât despre următorul duel cu Clujul:

„Nu m-am gândit nicio secundă la seria cu Clujul. Dacă mă întrebi acum despre ei, pot spune că vom căuta să ne luăm răzbunarea, sunt campionii en-titre, dar cred că am jucat bine contra lor în acest sezon. Trebuie să facem recuperarea și ne așteptăm la încă o serie foarte dură.”

În plus, la finalul partidei, antrenorul finlandez a postat pe facebook un mesaj haios cu ce a pățit în ziua meciului:

„Chiar dacă am avut o pană de dimineață, mi-a trecut o pisică neagră prin față și am pierdut încă un avantaj de 21 de puncte, ne-am calificat. Urmează meciul din semifinale cu Clujul!”

*foto: sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!