Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Jukka Toijala: „Jucătorii veniți de pe bancă au avut o prestație excelentă, în special cei români”

David Istrate, Eduard Popa

David Istrate, Eduard Popa
09.01.2018

 jukka toijala steaua csu sibiu

În cadrul etapei a 13-a din LNBM, vicecampioana de anul trecut a primit vizita celor de la CSU Sibiu. Gazdele au câștigat partida cu scorul de 78-68, după o prestație excelentă făcută de Cătălin Baciu. Antrenorul finlandez al steliștilor a vorbit după meci despre jocul echipei sale, importanța defensivei și despre accidentarea lui Martin Zeno.

Întrebat în legătură cu începutul mai slab al echipei sale, Jukka Toijala a declarat:

„În debutul partidei am fost emoționați. Jocul nu ne mergea, parcă aveam frâna pusă. După primul sfert le-am spus să se liniștească pentru că joacă acasă și lucrurile vor începe să meargă în direcția bună.”

Antrenorul Stelei a subliniat faptul că defensiva are un rol decisiv, în special când se joacă într-un ritm așa de alert. 

„Astăzi ne-am chinuit cu aruncările de la distanță. Însă am spus mereu că atunci când ofensiva nu funcționează, trebuie să ne axăm pe defensivă și ne-am descurcat foarte bine la acest aspect. În momentul în care joci două meciuri așa de repede unul după altul, provocarea este să găsești energia necesară și să pui presiune pe adversari. Din această cauză procentajele aruncărilor au fost mult mai mici. De asemenea, am dominat lupta la recuperare, în special la mingile 50-50.”

În meciul jucat seara trecută, rezervele Stelei au marcat 40 de puncte, față de doar 6 marcate de cele ale Sibiului. Toijala a lăudat jocul elevilor săi, arătându-se încântat de modul în care aceștia și-au făcut treaba.

Cred că jucătorii veniți de pe bancă au avut o prestație excelentă, în special cei români. Astăzi le-am acordat multe minute românilor și aceștia s-au ridicat la înălțimea meciului. Mă refer la Baciu, Fraseniuc, Negoițescu și Darwiche.”

Pe finalul declarației, după ce a aflat despre accidentarea lui Martin Zeno, care va absenta 4 luni, Jukka Toijala a răspuns cu mult fair-play.

Pentru mine este o știre proastă. Îl cunosc pe Zeno personal de mult timp, din campionatul Finlandei. Îi urez recuperare rapidă și sper că totul va fi bine până la urmă. Desigur că Oradea va face mutările necesare și se va descurca, însă niciodată nu îmi place să aud știri de genul acesta.”

Steaua CSM Eximbank București va juca în următoarea etapă pe terenul celor de la BC Mureș Târgu-Mureș. Meciul se va disputa luni, 15 ianuarie, de la ora 18:00 și va fi transmis în direct pe Digisport.

*foto: sportpictures.eu/Răzvan Păsărică

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!