Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Jukka Toijala: „Pentru mine aceasta a fost o serie la fel ca o finală”

Eduard Popa, Bogdan Isailă

Eduard Popa, Bogdan Isailă
30.05.2018

CSM Steaua EximBank a obținut calificarea în finala Ligii Naționale de Baschet Masculin pentru al doilea an la rând. Militarii au trecut în penultimul act al campionatului de U BT Cluj-Napoca, echipa cu se duela în finala de anul trecut. Steaua a câștigat meciul decisiv al seriei semfinale chiar la Cluj-Napoca cu scorul de 76-72, pentru 3-2 la general.

Antrenorul formației din București, Jukka Toijala, a vorbit la finalul jocului despre duelul cu U BT Cluj-Napoca și a subliniat diferența din meciurile direct din sezonul precedent și cel actual:

„Nu sunt prea multe cuvinte pentru a descrie seria. Sunt foarte fericit. Am un respect enorm față de Cluj, organizația, echipa, jucători, antrenori. Sunt o echipă completă. Anul trecut am pierdut 8-0 în meciurile directe cu Clujul iar în acest sezon am reușit un 6-2. Am arătat cu siguranță un progres.”

Antrenorul finlandez consideră că diferența dintre cele două echipe a fost una infimă în meciul decisiv:

„Lupta la recuperare a fost cheia astăzi. Recuperarea ofensivă  lui Luka Lapornik a fost decisivă în acest meci. Atât de mică a fost diferența.”

Jukka Toijala a vorbit și despre elevii săi și despre a 5 revenirea a formația roș-albastre:

„Jucătorii noștri au o inimă mare. Am fost de 5 ori cu spatele la zid în acest sezon și am revenit de 5 ori ca învingători. Merită să fie într-o finală. În același timp putem spune că și Clujul putea ajunge în finală. Au o echipă foarte bună. Pentru mine acesta a fost o serie la fel ca o finală.”

Întrebat despre atmosfera din vestiarul Stelei după ce U BT Cluj a făcut 2-0 la general, Jukka Toijala a răspuns:

„Am mai avut această experiență cu Timișoara. Am avut încredere că avem caracter și puterea mentală pentru a trece peste. Cu siguranță meciul 3 de la București a fost decisiv. Nu am vorbit despre 3 victorii, am vorbit despre acea victorie. Presiunea a venit și pe umerile lor.”

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!