Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Jukka Toijala: „Trebuie să jucăm mult mai bine pentru a reuși să câștigăm în această serie”

David Istrate, Valentin Todea

David Istrate, Valentin Todea
20.05.2018

jukka toijala u bt steaua

Sâmbătă seară, în sala polivalentă din Cluj-Napoca, campioana en-titre a primit vizita lui CSM Steaua Eximbank București în penultimul act al playoff-ului. Gazdele s-au aflat la conducere pentru cea mai mare parte a jocului, însă au fost aproape să scape jocul din mână în sfertul al treilea. În cele din urmă, partida s-a încheiat cu scorul de 89-79 pentru formația lui Mihai Silvășan.

La conferința de presă ce a urmat confruntării, Jukka Toijala a făcut o scurtă analiză a jocului arătat de echipa sa.

„Am început acest meci cu o rotație defensivă, formată din jucători înalți și am luat decizia de a lăsa conducătorul nostru de joc pe bancă. Nu a fost ușor, însă conform analizelor făcute de noi am considerat că vom fi mai buni în apărare. Cu toate acestea, nu am reușit să ne apărăm cum ne-am fi dorit. Nu am fost capabili să le oprim atacurile, iar când am făcut acest lucru, am ratat multe recuperări. Adversarii noștri ne-au dominat la capitolul recuperărilor, iar din această cauză noi nu am putut să mergem pe contraatac. Astfel, am fost nevoiți să jucăm 5 vs. 5, iar ei s-au apărat foarte solid, făcându-ne viața grea. Jucătorii mei au revenit mult mai montați în a doua repriză, am schimbat câteva aspecte, în special în partea ofensivă și ne-am intrat în ritm. În ultimul sfert, au fost trei greșeli în apărare și formația din Cluj ne-a pedepsit imediat, Rasic a marcat două coșuri de trei puncte și Kromah un dunk. În opinia mea, luni vom juca mult mai bine, dar în același timp și adversarii noștri vor fi mult mai puternici. Întotdeauna mă bucur să jucăm împotriva unei formații puternice, antrenată foarte bine. Ei au jucători excelenți, dar la fel avem și noi și trebuie să analizăm, să facem niște modificări și să învățăm din greșeli. Trebuie să jucăm mult mai bine pentru a reuși să câștigăm în această serie, astăzi nu am reușit dar nu putem să lăsăm capul jos.”

Următorul meci va avea loc tot la Cluj-Napoca, luni, 19 mai, de la ora 20:00.

*foto: Andreea Vlase

3 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    declaratii
    contradictorii. Intai isi doreste sa joace 5vs 5, chiar "sa ii fortam" - http://www.totalbaschet.ro/articol/Jukka-Toijala-Va-trebui-s%C4%83-%C3%AEi-for%C5%A3%C4%83m-s%C4%83-joace-5-vs-5-pentru-c%C4%83-sunt-foarte-buni-pe-contraatac-~62109, iar dupa meci gaseste "scuza" ca: "au fost nevoiti sa joace 5 vs 5". Pai parca asta iti doreai, nu?
    Iar cu ultimul Time out ce-a fost? cu 16 secunde inainte de final si la -10 pct??? si nici macar o scema clara nu au produs.

    cu 5 ani în urmă (20.05.2018)
    • CSM CSU Oradea ajax:

      :))
      Penibil timeout-ul ăla cu 10 sec înainte de final. Mai vroia să si fure mingea după aruncare...

      cu 5 ani în urmă (20.05.2018)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca u1919cj :

    5vs5 se refera la atac
    Isi dorea sa joace clujenii 5vs5 adica sa nu faca tranzitie buna, sa nu ajunga clujul in atac in superiritate sau in mismatch. Dar au ajuns ei sa joace 5vs5 pentru ca nu au reusit sa recupereze suficient de bine sa plece pe atac.
    Si a avut dreptate - cand clujul se apara asazat se apara foarte bine iar cand atataca (clujul) 5vs5 nu prea o face bine, de multe ori ajung sa traga pe sirena.

    cu 5 ani în urmă (21.05.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!