Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Jukka Toijala este noul antrenor al Stelei CSM EximBank

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
24.02.2017

Steaua CSM EximBank i-a găsit înlocuitor lui Claudiu Fometescu. Formația militară a ajuns la un acord cu antrenorul finlandez Jukka Toijala, cel care a semnat un contract valabil până la finalul sezonului cu opțiune de prelungire a înțelegerii pe încă un sezon.

Jukka Toijala este un tehnician în vârstă de 45 de ani și în întreaga sa carieră a antrenat în Finlanda. Kouvot și Kataja au fost echipele pe care Toijala le-a pregătit în țara natală. El are la activ 450 de meciuri în calitate de antrenor în Finlanda cu un bilanț de 305 victorii și 145 de înfrângeri. Toijala a mai fost în România în două rânduri pe când antrena la Kataja. În sezonul 2012-2013 el  a înfruntat la Ploiești pe CSU Asesoft în EuroChallenge iar în 2013-2014 a fost la Mediaș pentru meciul cu Gaz Metan.

Jukka Toijala a fost desemnat antrenorul anului în Finlanda în anul 2008. El a reușit să cucerească de două ori Cupa Finlandei în 2010 și 2011. Finlandezul a făcut parte din staff-ul echipei sale naționale la Eurobasket 2013, FIBA World Cup 2015 și la EuroBasket 2015.

Noul antrenor al Stelei a avut o carieră importantă și ca jucător. El activat pentru Kouvot și la Kataja unde a strâns peste 340 de partide. Toijala are trei titluri de campion și două cupe ale Finlandei în palmares plus titlul de cel mai bun jucător finlandez al anului 2002.

Jukka Toijala o preia pe Steaua de pe poziția secundă în Liga Națională de Baschet Masculin. El va debuta pe banca militarilor în faza secundă a sezonului regulat din România.

4 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Mihai Radu :

    Interesant
    Foarte interesant acest antrenor. De urmărit cum va evolua jocul Stelei

    cu 7 ani în urmă (24.02.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe stg257:

      secund
      secund e ocokoljic ... pare un duo interesant :)

      cu 7 ani în urmă (25.02.2017)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    cand o da finlandezul
    de meltenismul din bucuresti va fugi cat il tin picioarele 😁
    anyways, steaua nu promite prea multe sezonul asta, nici ca lot, nici ca spirit de echipa si joc in echipa. Titlul vine din nou in ardeal CJ/MS/Oradea/SB.

    cu 7 ani în urmă (25.02.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe stg257:

      @studentU
      pai la handbal suedezul de la csm a stat cat sa ia champions league ... dar ce-i drept steaua nu pare in forma de titlu ... mai sunt totusi 10 meciuri din sezon :)

      cu 7 ani în urmă (25.02.2017)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!