Stiri Juniori U17 Masculin

Concurs totalbaschet.ro: Juniorul Vedetă

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
07.04.2011

Având în vedere calitatea materialului, dar și numărul mare de comentarii postate, redacția site-ului totalbaschet.ro a decis să-i modifice ziua publicării pentru a putea fi accesat cât mai ușor.

Săptămâna trecută, site-ul totalbaschet.ro a lansat un concurs pentru cititori. Pentru a intra în posesia unui premiu pus la bătaie de site-ul nostru, aceștia trebuiau să trimită un mail pe adresa redacției care să conțină un subiect legat de turneele de juniori din acest sezon. Vă prezentăm materialul care a obținut primul loc, un material care s-a dovedit a fi foarte interesant. Autorul abordat un subiect real, foarte întâlnit, iar multe dintre aspectele prezentate de către el, din păcate, sunt adevărate:

Îl găsim în aproape toate echipele de copii şi juniori şi€œ dispare€œ pe la vârstă de 17-18 ani când, ori se transformă într-un jucător adevărat, foarte rar de altfel, ori se retrage considerându-se neînţeles şi nedreptăţit. 

Am vizionat meciurile unui Turneu Semifinal de Juniori U16 şi am identificat juniorul VEDETĂ în majoritatea echipelor: la Magic Bucureşti, la LPS Piteşti şi mai ales la CSS Ploieşti. Chiar şi Phoenix Galaţi are o astfel de a€œ vedetă a€œ în lot dar, antrenorul acestei echipe nu tolerează comportamentele caracteristice acestui gen de jucător şi sancţionează imediat şi foarte hotărât orice abatere de la indicaţiile sale. 

De ce merită o atenţie deosebită ? Pentru că până spre finalul junioratului el are un rol deosebit de important în jocul echipei şi implicit în formarea celorlalţi jucători. Fiind un lider, cel puţin prin prismă valorii sportive, el influenţează în mod decisiv comportamentul şi atitudinea colegilor săi. În general, are un rol negativ, pentru că întârzie sau chiar blochează dezvoltarea şi evoluţia celorlalţi juniori, datorită faptului că întreg jocul echipei îi este subordonat: toate mingile ajung la el, îi place să dribleze la nesfârşit, doar el aruncă sau pătrunde, pasează doar când vrea şi cui doreşte. 

Juniorul VEDETĂ apare datorită ariei restrânse de selecţie, datorită numărului mic de copii care vin să joace baschet şi de aici, implicit, a numărului redus de copii cu calităţi native corespunzătoare pentru acest sport. Când un antrenor descoperă un astfel de a€œ copil special a€œ îi acordă o atenţie sporită, investeşte în el: timp, muncă şi mai ales speranţe, având tendinţa să comită erori grave de pedagogie şi educaţie. Dacă copilul progresează repede şi din dorinţă de a câştiga nişte meciuri, antrenorul începe să facă o serie de compromisuri: tolerează actele de indisciplină ale micii vedete, atitudinea necorespunzătoare la şedinţele de antrenament, faţă de colegi, de echipă şi chiar faţă de adversari, pregătirea tehnică superficială, etc. Dacă în timp nu se produce a€œ un mic cutremur, care să transforme comportamentul adolescentului, toate acestea vor conduce la plafonarea juniorului pe la vârstă de 15-16 ani, nevalorificandu-se calităţile şi potenţialul care se întrezăreau în copilărie. 

Juniorul VEDETÀœ poate fi recunoscut foarte uşor încă înainte de a începe meciul. Mersul, gesturile, întreagă atitudine, îl trădează: este a€œ plin de fiţe€œ. În timpul meciului toate mingile ajung repede, repede la el chiar dacă nu joacă fundaş iar în acest moment începe recitalul: îi place să joace unu la unu şi dacă nu-i iese pentru că adversarii se apăra bine, aruncă din orice poziţie şi de la orice distanţă. Pentru el baschetul nu este un joc de echipă ci un show personal. Coechipierii nu mai contează, sunt datori să-l ajute necondiţionat: să-i facă blocaje şi spaţii de pătrundere, să se lupte la recuperare. Când nu mai are soluţii, pasează, de obicei la limită celor 24 de secunde, încercând soluţii fanteziste. Nu-i place să se apere şi încearcă să evite pe cât posibil acest moment al jocului lăsându-l în seamă coechipierilor. Din aceste motive statisticile juniorului VEDETĂ sunt, de obicei , foarte proaste: are peste 5 TO pe meci, procentaje la aruncări în jur de 30%, recuperări puţine. Este adevărat că atunci când prinde o zi bună poate să câştige singur un meci !! Este adevărat că îşi asumă responsabilităţi mari în toate momentele meciului, dar oare este nevoie că el şi numai el să şi le asume ? Oare nu tot din cauza lui se ajunge în astfel de situaţii ? 

Juniorul VEDETÀœ este selecţionat şi în Loturile Naţionale şi astfel ajunge să joace meciuri internaţionale. Iar aici apar problemele, aici trebuie să joace BASCHET, cu adversari adevăraţi care nu iartă slăbiciunile şi le taxează. În astfel de meciuri toţi jucătorii trebuie să-şi facă datoria, să lupte în ambele faze ale jocului nefiind admise jumătăţile de măsură. Cu juniori VEDETÀœ în echipă, România a ajuns în lumea a 3 a a baschetului juvenil, clasându-se pe locurile 17-20 în divizia B europeană, având probleme în meciuri cu echipe că Luxemburg şi Elveţia. Exemplul cel mai concludent este Turneul TURK TELECOM unde jucătorii de tipul celor la care mă refer au fost€œ varz〜, simpli turişti şi jaloane pentru adversari.  

De ce am abordat subiectul ? Deoarece aceşti juniori VEDETÀœ pot deveni jucători adevăraţi dacă antrenorii ar lua măsuri din timp. Dacă nu antrenorii de la cluburi, măcar cei de la loturile naţionale ar trebuie să intervină. Bază de selecţie în România este foarte restrânsă şi este păcat că juniori talentaţi, cu calităţi native deosebite să se piardă transformându-se în vedete. Iar dacă nu sunt capabili să înţeleagă spiritul jocului de baschet şi să-şi modeleze comportamentul în funcţie de acesta, să treacă pe bancă de rezerve să reflecteze, să nu se mai investească timp şi resurse în pregătirea lor nedreptăţind astfel tineri jucători mai puţin talentaţi dar dispuşi să muncească şi să lupte pe teren infinit mult.  

UN MOLDOVEAN

114 comentarii la aceasta stire:
  • marinescu :

    juniorul vedeta
    SUPER ARTICOL! FELICITARI!!!!!

    cu 12 ani în urmă (05.04.2011) Raspunde
  • Mireval :

    felicitari
    "Probabil" ca autorul se refera la Covrig, Mehmet, Neagu si Tudorache, si ca ei sunt zeci de astfel de jucatori care il au pe taticu' inger platitor. Baschetul romanesc nu exista la nivel mondial, exact ca si cum am voribi de fotbal in Insulele Virgine.
    Brovo domne, ai pus punctul pe I, felicitari inca o data.

    cu 12 ani în urmă (05.04.2011) Raspunde
  • Costin :

    Insulele Virgine la fotbal...
    daca vorbesti de insulele virgine la fotbal e posibil sa ii dai emotii lui razvan lucescu :P...
    altfel foarte bun textul...felicitari

    cu 12 ani în urmă (05.04.2011) Raspunde
  • likemike :

    wow
    wow inca o data. n-am mai citit de mult un articol atat de bun despre baschet. si citesc foarte multe articole zilnic, si de la noi si de afara. perfect dozat catre concluzie, una extrem de trista dar atat de reala si bine argumentat. are si doua mari hibe, tocmai pentru ca este evident scris de cineva din sistem care cunoaste foarte bine lucrurile. Nu contine persoane, nume, exemple concrete, pentru ca acestea cresc valoarea unui asemenea text si nu este semnat! Altfel, ma simt nevoit sa o mai spun o data: wow

    cu 12 ani în urmă (05.04.2011) Raspunde
  • chester :

    felicitari
    Felicitari pentru articol. Din cite inteleg se refera in special la baieti, dar este in totalitate valabil si pentru fete unde exemplele sint la fel de evidente ca si la baieti. Greseala nu este numai a antrenorilor si a conducatorilor de cluburi ci si a Federatiei care permite si permitind aproape incurajeaza astfel de "evolutii". La alte sporturi pentru injurii si lovituri evidente se dau cartonase rosii si suspendari nu titluri de MVP. Parca si in baschet totul se intimpla in acelasi "ton" cu celelalte lucruri care nu merg bine in tara noastra. Inca de la virsta junioratului copii intra in teren pregatiti ca vor avea parte de un arbitraj defavorabil sau de arbitrii neexperimentati care uneori decid rezultatul unui meci.

    cu 12 ani în urmă (05.04.2011) Raspunde
  • GIOVANNI :

    pentru Mireval...si alti "cunoscatori"
    Salutari pentru toata lumea!d-na sau d-l mirel pe val...sau sub val...articolul este scris de un parinte de copil sau de un om care vrea sa traga un semnal de alarma.Are atit parti bune cit si dezavantaje ,referitor la "juniorul vedeta"si nu se refera la un copil anume .Chiar daca suntem un popor care stim doar sa barfim si sa aratam cu degetul ,ar fi interesant sa vezi si rolul antrenorului de a integra sau nu in componenta unei echipe un astfel de lider.Scopul articolului nu este sa aruncam cu "injurii" in cineva anume.../Daca ai fi atent nu exista echipa ...organizatie ...care sa nu aibe "o vedeta"...un Messi sau un Briant ...numai ca ei dau culoare intregii ECHIPE,nu sunt IN AFARA ECHIPEI.Daca ai nevoie de mai multe discutii la obiect ...sunt "ingerul pazitor "al unui copil de 15 ani ...in care investesc timp si bani ,educatie si motivare.Si pentru a fi in asentimentul unora ....imi las si nr de telefon personal si numele ...IONUT TUDORACHE(0733.756773)

    cu 12 ani în urmă (06.04.2011) Raspunde
  • dav_cris_dec :

    atentie Mireval.....
    Sunt o mama de "jucator vedeta"...Articolul este interesant, bun pot spune, dar atentie cei care-l cititi si criticati...Unii dintre copii ajung la loturile nationale pentru valoarea lor chiar daca la echipa de club au tendinta de a fi jucator vedeta. E adevarat si ca traim in Romania "tara tuturor pilelor si interventiilor"...dar....atentie Mireval, ca printre cei aratati cu degetul de tine, cel putin un copil e sigur ajuns la lotul national pe picioarele si pe munca lui.Asa ca revizuieste-ti lista si argumenteaza....daca te tine....Si inca ceva....felicitari antrenorului copilului meu...cand "vedetismul" isi face aparitia....i se taie craca imediat si redevine jucatorul model.

    cu 12 ani în urmă (06.04.2011) Raspunde
  • Mireval :

    pentru Giovanni
    Domnu' Ionut, n'am zis eu de fi-tu ca e fitos, ci autorul articolului. Multumeste-i lui Dumnezeu ca ati avut sansa ca acest copil sa incapa pe mana dl-ui Cazanoschi caci altfel v'ar fi furat "valu" .
    App...cred ca nu ai reusit sa descifrezi nimic din mesajul transmis de autorul articolului. Acum, dupa interventia ta, sunt ferm convins ca parintii lui Messi, Hagi, Maradona sau care vedeta mai vrei tu, si-au investit toti banii in copii lor.

    cu 12 ani în urmă (06.04.2011) Raspunde
  • Mireval :

    dav_cris_dec
    Baiatul domnului Giovanni este chiar bun, il stiu si isi merita locul in lotul national. Dar totusi, mai multa modestie nu cred ca strica nimanui in viata. Si de vina suntem noi parintii care ne dorim de la copii nostri mai mult decat pot si , poate, de multe ori facem noi ceea ce nu pot ei.

    cu 12 ani în urmă (06.04.2011) Raspunde
  • dav_cris_dec :

    Mireval
    ....Baiatul domnului Giovanni este nascut in 1996, deci mai mic decat multi din echipa. Nu pot sa cred ca i s-a dat o sansa pentru ca este fiul lui X....facea fata foarte bine la lotul de 1996. Deci era oricum jucator de lotul national fie 1994 sau 1996. L-ati facut sa para un intrus in lot...nu cred ca a luat locul nimanui...

    cu 12 ani în urmă (06.04.2011) Raspunde
  • GIOVANNI :

    lamuriri ...si respect
    D-le "Mireval" multumesc pentru aprecieri ,si este adevarat ca am avut sansa ca domnul CAZANOVSKI sa fie antrenorul baiatului meu ,practic al 2-lea tata pentru el.Asa ptr dumneavoastra cunosc f bine articolul,dar un lucru foarte important v-a scapat .Un copil de 15 ani are nevoie daca vrea sa devina profesionist de munca ,antrenor profesionist si parinti care sa-l sprijine in directia aceasta.(atentie ...nu vorbesc despre parintii spectatori la meciuri...dar uneori nici pe acolo nu vin ...unii).
    so...it"s hard....

    cu 12 ani în urmă (06.04.2011) Raspunde
  • Mireval :

    dav_cris_dec
    Succes lui Dani si sper sa-i dea Dumnezeu putere, minte si sanatate astfel incat sa nu ajunga fostul junior vedeta.

    P.S. dav_cris_dec incercati sa acceptati criticile. Aveti impresia ca sunteti parintele unui copil perfect caruia i se cuvine si i se subordoneaza totul, ori va seamana?

    cu 12 ani în urmă (06.04.2011) Raspunde
  • Mireval :

    pentru GIOVANNI
    "Asa ptr dumneavoastra cunosc f bine articolul"....

    -sa inteleg ca ca sunteti un moldovean???

    cu 12 ani în urmă (06.04.2011) Raspunde
  • GIOVANNI :

    zambete ...si nu numai
    Mireval ...asta care a scris articolul si nici macar nu s-a semnat ...asa ca totzi specialistii din Romania ...o fi moldovean sau ...cu minte de moldovean.Eu m-am semnat si am lasat si nr de telefon pentru curiosi.Daca se poate discuta realist si profesionist despre acest subiect ...stau la dispozitia dvs....si nu numai .

    cu 12 ani în urmă (06.04.2011) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    scuze
    Ma bucur ca articolul meu a starnit atata interes, sincer nu ma asteptam. Propusesem de alfel redactiei totalbaschet sa incerce o dezbatere pe acest subiect, la care sa participe antrenori si chiar sportivi. D-nul GIOVANI are dreptate, articolul este un semnal de alarma la adresa unui fenomen intalnit foarte frecvent in baschetul juvenil romanesc. Adevarul este ca aceasta situatie se intalneste, la acest nivel, in toate sporturile de echipa. La baschet totul este mult mai evident pentru ca in acest sport " juniorul vedeta " are un rol determinant in echipa si pt. ca in acest sport nu poti trisa, evitand jocul.
    Nu am dat nume pentru ca nu erau relevante. M-am referit la acele echipe pentru ca am urmarit Turneul semifinal U16 din zona EST. Sunt convins ca aceeasi situatie se intalneste la majoritatea echipelor, indiferent de generatie si indiferent de zona.
    Consider ca jucatorii enumerati de Mireval sunt valorosi, unii chiar foarte valorosi, varfuri ale generatiei lor de varsta si ar fi pacat sa se piarda.
    D-nul GIOVANI a avut dreptate si a 2 a oara : sunt parintele unui baiat care joaca intr-o echipa U16. Nu este " junior vedeta " dar prin atitudinea, mentalitatea si jocul lui poate ajuta un " junior vedeta " sa ajunga UN MARE JUCATOR.

    cu 12 ani în urmă (06.04.2011) Raspunde
  • marinescu :

    Mehmet "juniorul VEDETA"
    Apreciez articolul dvs. dar as avea cateva comentarii de facut. Este adevarat ca la majoritatea echipelor de juniori din Romania exista juniori VEDETA dar as vrea totusi sa se faca diferenta dintre vedetele parvenite si acei copii care au ajuns VEDETA prin munca lor. As vrea sa va vorbesc putin despre unul dintre cei care a ajuns VEDETA prin munca lui si anume MEHMET HORTOGLU. Acest copil a inceput basketul la varsta de 8 ani la Dinamo si primul lui antrenor a fost Victor David. Este un copil foarte muncitor care se antreneaza zi de zi cate trei ore (se antreneaza cu echipa Dinamo din divizia B) si care atunci cand intra in teren face tot ce e omenesc posibil sa castige echipa sa . La orice echipa joaca sau va juca va fi un jucator de baza care va juca 40 de minute fara nici un fel de problema si pe care (sa fim sinceri) orice antrenor si-l doreste in echipa lui. Pentru cine nu stie in sezonul 2008-2009 el a jucat pentru GALATASARAY iar la finalul sezonului a iesit pe locul 4 in topul jucatorilor din Turcia la categoria lui de varsta iar in Europa este pe locul 28 (lucru care nu se poate spune despre niciunul din juniori amintiti mai sus). In urma prestatiei de la Turneul final de U16 site-ul de profil www.eurohopes.com a scris un articol despre Mehmet (http://www.eurohopes.com/news/1283/hortoglus-show-not-enough/ ). Oricum concluzia mea este ca poti sa ajungi vedeta prin munca si daca Mehmet este o VEDETA isi merita cu prisosinta titlul pentru ca a muncit foarte mult. Este un copil bun,cumite si muncitor si pot sa va spun cu mana pe inima ca tatal lui nu a intervenit niciodata, nicaieri pentru a influenta cariera lui de jucator.

    cu 12 ani în urmă (06.04.2011) Raspunde
  • Mireval :

    .....
    Din comentariul dumneavoastra am inteles ca Mehmet se antreneaza cu Dinamo la seniori si joaca pentru echipa de U16 LPS Pitesti. Probabil ca el nici nu se antreneaza cu Pitestiul, vine in ziua meciului, da 50 de puncte si a taiat-o la Bucale.
    Va dati seama ce mentalitate de invingatori au baietii aia de la Pitesti daca se antreneaza o saptamana intreaga pentru Mehmet cel mare. Nu-i contest calitatile, dar este exact jucatorul descris de moldovean. Oricine poate marca 30 de puncte dintr-o 100 de incercari atunci cand echipa alearga pentru el.

    cu 12 ani în urmă (06.04.2011) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    ...
    Scriind articolul nu am dorit sa deschid polemici pe tema valorii unor jucatori, nici sa barfesc si nici sa jignesc pe cineva : sportiv, parinte sau antrenor. Am incercat sa trag un semnal de alarma in special pt unii antrenori si oficiali ai federatiei. Ca parinte, venind din cand in cand la un meci, te simti grozav cand copilul tau joaca extraordinar.
    Atat pe Hortoglu cat si pe Tudorache ii apreciez ff mult si imi pare rau ca numele lor starnesc polemici. Sunt jucatori f. valorosi , de echipa nationala, fara discutii. Sper sa ajunga, in viitor si in echipa nationala de seniori .
    Cu d-nul Marinescu am schimbat ceva comentarii si in timpul Turneului Turk Telecom si cunoaste opiniile mele despre cei 2 jucatori si in special despre HORTOGLU. Si MIREVAL are partial dreptate, deja " mercenar " la 15 ani ??
    D-nule GIOVANI , ma numesc Daniel Onesim si sunt din Iasi, conteaza ?

    cu 12 ani în urmă (07.04.2011) Raspunde
  • GIOVANNI :

    salutari ptr d-l DANIEL ONESIM
    Stimate d-le Onesim ,personal cred ca o persoana care se semneaza, se respecta in primul rand pe el,si isi respecta parerile ...bune sau rele ...nu conteaza.De acea aveti din acest moment respectul meu .Eu cred ca aceasta mica "furtuna"poate fi benefica doar daca ne respectam si avem pareri informate.Astept si de la domnul sau doamna "Mireval"sa aibe atitudinea corecta si sa se identifice.

    cu 12 ani în urmă (07.04.2011) Raspunde
  • GIOVANNI :

    din nou ...d-l ONESIM
    Sa stiti d-le Onesim ca eu inteleg articolul dvs mai ales ca aveti un copil Robert ONESIM care joaca la Iasi .Personal nu cred ca a nascut polemici ,ci doar a dat startul la niste discutii ...unele mai informate altele ...asa niste "pareri".Pentru cei care stau doar prin tribuna sau urmaresc fenomenul baschet doar de pe site-uri(fara suparare Mireval) incercati sa abordati subiectul ca niste oameni maturi .Nu sunteti pe un blog discutand despre Pepe si Zavoranca.(vezi cuvinte de genul "Bucale").Si asa pentru unii cunoscatori, echipa Pitesti a avut la turneul final U16 de la Brasov o evolutie superba.Mentalitate de invingatori.Stii domnisoara Mireval ce bine se vad meciurile on-line pe frb.ro?Dar va spun eu un mic secret ..este o mica diferenta sa vezi meciurile in tribuna ,sau din teren si alta este .../traducere=nu totzi care au o sticluta cu apa tulbure ,au vazut Niagara.
    Mehmet trage tare ...ca in curind vin moldovenii de la Chisinau si dau fiecare cite 50 de puncte si e grav.(glumesc ...evident).
    Astept cu nerabdare si comentarii de la antrenori ,selectioner ...oameni implicati direct in acest fenomen.
    P.S.Din respect pentru totzi parintii care au copii implicati in fenomenul baschet ,nu doresc sa jignesc pe nimeni.

    cu 12 ani în urmă (07.04.2011) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    pt. d-nul Giovanni
    Stimate d-nule Tudorache
    Sunt convins ca ati inteles demersul meu si imi pare rau ca disputele starnite de articolul meu v-au deranjat. Astept si eu comentariile specialistilor.Mailul trimis redactiei totalbaschet care cuprindea articolul a fost semnat si nu am considerat important numele autorului.
    Intotdeauna imi asum responsabilitatea pt deciziile si faptele mele.
    Cu stima,

    Daniel Onesim

    cu 12 ani în urmă (07.04.2011) Raspunde
  • marinescu :

    pt domnul Mireval
    Este adevarat ca Mehmet se antreneaza cu o echipa de seniori in Bucuresti si poate mai putin la Pitesti dar nu ar trebui sa uitam ca el traieste si invata in Bucuresti si deci nu ar putea sa fie in fiecare zi la antrenament cu Pitestiul. Cat despre echipa de la LPS Pitesti numai cuvinte de lauda . Sunt niste copii superbi care nu se antreneaza o saptamana intreaga pentru Mehmet cel Mare asa cum spuneti dvs. ci se antreneaza pentru a junge cat mai sus(cum de altfel au si facut). Sa nu uitam ca multi dintre jucatorii de acolo sunt nascuti 96 si au facut o figura foarte buna in acest campionat. Oricum doresc mult succes in continuare VEDETELOR ca Mehmet,Neagu sau Tudorache care muncesc foarte mult pentru a deveni adevarati jucatori.

    cu 12 ani în urmă (07.04.2011) Raspunde
  • Mireval :

    ....
    Domnule Giovani, pe undeva printre randuri, dumneata, pomenesti de respect insa nu faci rabat de la a ma ironiza (comparandu-ma cu fanii Oanei si ai lui Pepe) in stilul Oanei si al lui Pepe. Dupa mintea dumneata nu merit respect din doua motive: 1. - Am indraznit sa pomenesc numele baiatului dumneavoasta in a fi unul dintre personajele domnului Onesim. 2 - Nu imi declin numele, ceea ce , tot dupa parerea dumneavoastra, nu imi da dreptul sa comentez presupunand ca nu fac parte din fenomen si sunt spectator de live-uri pe net. Gresit din partea dumneavoastra, va stiu foarte bine fiul, il stiu si pe Mehmet, pe Robi, pe Shrek, Kebab, Popa, Diaconu, Caius, Georgescusi multi alti copii, cunosc si antrenori, si arbitri, si observatori, stiu si cateva reguli ale acestui sport, le-am invatat de pe bloguri si siteuri deh..
    Ce ai sa faci domnule Tudorache cand, presupunand, ca baiatul dumneavoastra va ajunge jucator de baza intr-o echipa de top si avand o astfel de atitudine (de vedeta ), o sala intreaga il va apostrofa? O sa iei microfonul crainicului in mana si sa explici miilor de spectatorilor ce ne-ai explicat si noua,nu? Spectatorii nu au voie sa-l huiduie si sa-l injure pe Dani pentru ca nu fac parte din fenomen, a ? Ai sa-i trimiti la calculator sau la tv pentru pentru ca habar n'au cu ce se mananca baschetul , hmm!. Si cati bani le veti spune ca ati cheltuit domnule Giovanni si cat timp v-ati sacrificat duneavoastra ca sa il faceti pe Daniel jucator de nationala ?..
    Ce veti face domnule Todorache atunci, daca acum cand discutam in mod civilizat, cred eu, va ofuscati , va veti declara neanteles sau toti din jurul dumneavoastra vor fi niste tampiti?...s.a.m.d
    Eu zic sa cugetati mai bine, si daca ati vazut in fiul dumneavoasta o farama din ceea ce a remarcat Onesim la el si la altii luati-l deoparte explicati-i cum stau treburile sau, in cel mai rau caz, aratati-i acest articol.
    Va saluta , ValMiRe !;)

    cu 12 ani în urmă (07.04.2011) Raspunde
  • GIOVANNI :

    placerea de a vorbi "VORBE"
    Domnisoara ValMiRe,mi-ar place sa cred ca ne cunoastem sau chiar avem ceva de discutat despre acest subiect.Nu e vorba de ironie ,dar prefer sa ma adresez cu "domnisoara" pentru a va gasi ...scuze .As vrea sa nu intram in polemici fara sens ,mai ales ca scopul acestor discutii nu cred ca duce spre o finalitate.va doresc mult succes.

    cu 12 ani în urmă (07.04.2011) Raspunde
  • Mireval :

    ....
    poate "ti-ar placea"...dar nu ai ce-i trebuie unei domnisoare...sau poate ii cumperi.

    cu 12 ani în urmă (07.04.2011) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    interesante pareri
    ale autorului articolului pe care il felicit. avand in vedere reactiile, se pare ca i-a cam deranjat pe unii mai implicati emotional sau care s-au recunoscut printre randuri. au trecut la exemple concrete si apoi la polemica... in fine ce cred eu ca trebuie evidentiat desi nu face parte din tema articolului: profilul jucatorului vedeta ar trebui separat de cel al jucatorului talentat muncitor si productiv. unii juniori vadit mai talentati decat colegii lor de echipa au ajuns in echipe valoroase ceea ce justifica pe undeva comentariul meu.

    cu 12 ani în urmă (07.04.2011) Raspunde
  • picuras :

    Presiune
    Sunt de putin timp in preajma lumii baschetului, a sportului in general,si trebuie sa recunosc ca este fascinanta si ca te prinde foarte tare, mai ales daca esti implicat prin copilul tau.
    Vreau sa atrag atentia asupra faptului ca, vedete sau nu, copii sunt introdusi de la o varsta frageda intr-un mediu extrem de competitional, la o varsta cand personalitatea lor este in formare.
    Am citit cu placere articolul si cred ca este destul de obiectiv, dar vreau sa spun ca exista mai multe nuante. Am vazut copii vedeta foarte muncitori, care pur si simplu nu au incredere in coechipierii lor, mai nepregatiti, si care nu stiu sa joace in echipa. Pur si simplu nu stiu, nu ca nu vor. Sigur ca rolul antrenorului este acela de a ii invata, dar e greu cand nu are in echipa copii de valori apropiate.
    La varsta junioratului sunt situatii foarte nedrepte pentru copii, incepand de la dezvoltarea fizica diferita, de la nivelul la care au ajuns in urma antrenamentului, si, nu in ultimul rand, de la sustinerea de care acestia au parte. Vrem sau nu, traim in societate si, pe langa inegalitatile care sunt datorate dotarii fizice si talentului, se adauga acelea ale socialului. Sunt lucruri impotriva carora putem sau nu lupta, dar ceea ce pierdem adesea din vedere, prea orientati spre scop si rezultate, este placerea de a juca, bucuria intrecerii care celebreaza tineretea si puterea, sportivitatea.
    Ajungem adesea sa ne stresam, noi, parintii, proprii copii cu clasamente, scoruri si mai stiu eu ce, uitand ca este o perioada superba a copilariei si tineretii lor, pe care ar fi frumos sa o traim cu adevarat si noi alaturi de ei. Fara sa ii mai impovaram cu observatii, reprosuri, inveninare impotriva celor cu care soarta a fost mai darnica. Pentru ca, daca am fi intelepti, le-am explica copiilor ca, desi in sport si in viata nu exista egalitate, fiecare in parte, la orice nivel ar fi, este supus unor incercari. Incercarile proprii, carora numai el poate sa le faca fata, care sunt altele decat au fost ale noastre, ale parintilor si altele decat ale jucatorului vedeta. Care, intre noi fie vorba, s-ar ptea sa fie si el coplesit de responsabilitati si de parinti legenda care cer confirmare.
    Eu nu am scris acest comentariu ca sa combat pe cineva, ci doar pentru ca am simtit nevoia sa impartasesc o parte din gandurile care m-au framantat in perioada aceasta petrecuta aproape de lumea sportului, pentru ca aici pe site am intalnit parinti care sunt preocupati de copii lor si care doresc ca acestia sa faca sport si sa se bucure de sport.


    cu 12 ani în urmă (08.04.2011) Raspunde
  • GIOVANNI :

    interesant...felicitari" picuras
    O parere total bazata pe experienta dvs matura.Interesant si realist.Am aceleasi pareri referitor la scopul nr 1 cand faci sport.Sa joci cu placere ,cu determinare ,sa te "antrenezi maxim" ,care este diferit cu "a merge la antrenament ".Este adevarat ca noi parintii uneori ne dorim mai mult de la copii nostri ,dar cred ca acesta este rolul de a fi linga ei cind le este greu ,sa le explici de ce la varsta de 15 ani ei nu au vacanta de Pasti ,de Craciun ...de ce trebuie sa se antreneze 8 zile pe saptamina ,de ce sa lucrezez individual ,de ce trebuie sa invete noaptea ,prin deplasari pentru a fi un exemplu si la scoala .Aceste lucruri ,care fac diferenta dintre un copil care face sport si unul care poate sa aibe sansa sa ajunga jucator profesionist ,este greu de inteles la varsta lor .Si ATUNCI parintele trebuie sa aibe rol de "motivator".Sportul inseamna placere...placerea de a te bucura ...placerea de a juca .Sportul profesionist este alceva ...inseamna sacrificii,durere,frustrare,lacrimi,si apoi bucurie ,nebunia de juca cind glezna iti este umflata,placerea de a fi campion .Daca toate aceste lucruri copilul si le asuma de la varsta aceasta are o sansa reala de a ajunge sportiv de performanta,dar drumul este foarte lung.Rolul antrenorului este maxim ...dar asa cum spun totzi selectionerii ...trebuie "sa ai ce modela si ce forma".Parintele care l-a crescut si este sincer cu el ,si dur cind este nevoie ....are un rol determinant.Sincer eu cunosc parinti ...nu vreau sa jignesc pe nimeni ...care nu-si lasa copilul sa vina la toate antrenamentele ca are de luat o nota la "biologie".punct.Nu trebuie sa ne mai miram atunci de ce antrenorul nu poate sa traga 40 de minute in teren de acei copii.Subiectul este vast.Si are multe aspecte de discutat.Dar...ca sa nu raman dator fatza de domnisoara Mireval..."nu potzi sa educatie si motivare pentru copil ...doar cu bani ...e nevoie de experienta ,sa tii legatura cu antrenorii ,cu selectionerii ..sa-ti cunosti copilul ...sa mai si citesti o carte ...despre psihologia copilului de 15 ani (dr.SPOCK...pt dvs domnisoara).
    In rest ...numai bine ...pentru toata lumea.

    cu 12 ani în urmă (08.04.2011) Raspunde
  • 55 :

    55
    felicitari pentru articol si cu permisiunea dumneavoastra as vrea sa imi expun si eu parerea si sper sa nu se supere nimeni ... in primul rand sa vorbesti de copil de 16 ani ca vedeta , asa cum observ ca unii parinti isi considera copiii, chiar daca marcheaza 50 de puncte pe meci , mi se pare in conditiile in care baschetul romanesc nu exista e o mare mare greseala ca sa nu o numesc prostie.... pai unii copii de 16 ani si sunt destui joaca in campionatul Serbiei minute bune , vorbim de Serbia in baschet, iar cei mai buni dintre ei joaca sau au jucat in euroliga la 16 ani , sunt convins ca baietii de care ati vorbit mai sus nu fac fata nici in campionatul romaniei la o echipa de seniori , asa ca hai sa fim mai atenti cand ii consideram vedete... al doilea aspect pe care l-am vazut la multe turneele de copiii sunt multitudinea de parinti care se cred antrenori si care dau sfaturi propriilor odrasle mai mult decat antrenorii , as vrea sa-i intreb pe acesti parinti cati merg la scoala si la orele de istorie sau de romana si sa intervina peste profesor, deci lasati fratilor profesorii buni sau rai , sau aduceti altii mai buni , dar lasa-ti-i sa-si faca treaba .... un alt aspect e faptul ca am vazut nu odata si nu unul dintre copiii pur si simplu raspunzand obraznic antrenorului sau chiar injurand , iar antrenorul sa nu faca nimic decat sa ridice din umeri , iar acesti copii sunt de obicei copiii vedeta si ai caror parinti sunt antrenorii de care vorbeam mai inainte si bineinteles sponsori ai echipelor.... si ultimul aspect pe care as vrea sa-l semnalez si care mi se pare nu oribil ci de-a dreptul mizerabil este, cand la nivel de 14 ani sau 16 si cateodata si la baby baschet , intervin arbitrii in stabilirea rezultatului final , si asta cu acordul multora dintre parintii cu bani care sunt in spatele echipelor si cu acordul federalilor care inchid ochii pentru o masa dupa incheierea turneelor.... lasati fratilor copiii sa se bucure de baschet si daca tot vreti sa faceti o investitie in copiii dumneavoastra decat sa dati banii arbitrilor mai bine puneti mana de la mana si aduceti antrenori din serbia din lituania din america , din tari cu traditie , si atunci cand copiii dumneavostra vor ajunge la 30 de ani vom putea vorbi cu totii de vedeta X sau Y......

    cu 12 ani în urmă (08.04.2011) Raspunde
  • 55 :

    55
    si o mica precizare , nu uitati baschetul este un sport de echipa , si asta ar trebui copiii sa stie in primul rand , degeaba marcheaza un jucator 50 de puncte pe meci daca echipa lui pierde pentru ca rezultatul pe tabela e dat de doua echipe nu de un jucator si o echipa....

    cu 12 ani în urmă (08.04.2011) Raspunde
  • 55 :

    55
    @giovani , daca toti parintii ar gandi ca si dumneavostra baschetul in cazul nostru si sportul romanesc ar fi mult mai sus .... va doresc sa va bucurati multi ani de victoriile ECHIPEI copilului dumneavoastra ......

    cu 12 ani în urmă (08.04.2011) Raspunde
  • Life`s good :

    mireval sau valmirel
    .....Din toata polemica purtata, nominalizand anumiti jucatori valorosi, ati dat dovada de frustrare. Ati "acuzat " parintii ca au PLATIT pentru succesul copiilor lor. Aveti vreo dovada in privinta asta? In cazul acesta nu acuzati doar parintii ci si antrenorii care, dupa gandurile dumneavoastra, au promovat jucatorii in functie de banii primiti. Sunteti un parinte al unui jucator fara valoare?
    .....Poate Mehmet si Dani sunt jucatori vedeta, dar au multa munca in spate, isi sacrifica copilaria, la scoala sunt copii premianti, si nu in ultimul rand, in afara terenului dau dovada de mult bun simt. Asa ca domnule, sau doamna Mireval, nu le anulati sacrificiile acuzandu-i ca au "parinti ingeri platitori".........sunteti prost informat, sau sunteti orbit de invidie.......

    cu 12 ani în urmă (08.04.2011) Raspunde
  • Mireval :

    ....
    Life's good...eu is mai modest din fire si nu imi place sa ma laud ca fiul meu este sau nu pe la loturile nationale cum fac unii dintre noi, d'aia, zic eu, nu am pe cine si de ce sa invidiez ca ai vostrii copii sunt mai buni, felicitari.... Aaa, mint, sunt invidios pe Giovani ca'l are pe Dani la un club profesionist unde mi-as fi dorit sa ajunga si al meu...App Giovani, poate ne intalnim zilele astea pe la turneul semifinal daca veniti sa-l vedeti si sa-l sustineti pe Dani.

    P.S ati lipsit la primul meci

    cu 12 ani în urmă (08.04.2011) Raspunde
  • Mireval :

    pentru parintii celor enumerati de mine
    Imi cer scuze pentru agitatia provocata...

    cu 12 ani în urmă (08.04.2011) Raspunde
  • un bucurestean :

    de 3 ori bravo
    pentru articol! este perfect adevarat si pacat in acelasi timp.Am avut ocazia sa particip la cateva meciuri disputate la campionatul final U 16 si am fost complet oripilat de arbitrajul partinitor si fara perdea (oricum nu conteaza pentru arbitri sau pentru FRF). (mesaj suspendat)

    cu 12 ani în urmă (08.04.2011) Raspunde
  • marinescu :

    pt un bucurestean
    As vrea sa comentez ceva la cele spuse de dvs. Mehmet a ajuns la clubul dvs. si presupun ca vorbim despre Magic Champions pt. ca i s-a promis marea cu sarea. I s-a promis un antrenor sarb care o sa lucreze cu ei,individualizare si o echipa cu care ar putea sa castige o medalie. Din pacate nu a fost chiar asa iar tatal lui (cine il cunoaste stie) este un om care nu accepta jumatatii de masura si dupa un an petrecut acolo el s-a reintors la echipa lui Dinamo. Dupa prima faza a campionatului 2010-2011 datorita faptului ca Dinamo nu avea o echipa competitiva antrenorii si parintii lui au decis transferul la Pitesti (transfer care a fost cerut de antrenorul de la Pitesti) pentru ca acolo copilul avea o sansa sa i-a o medalie. Asta ar putea fi o lectie pentru anumiti antrenori care au un jucator bun in echipa si tin cu dinti de el neinteresandu-i alte posibilitati de afirmare ale respectivului copil. Oricum Pitestiul nu a ajuns pe locului II datorita banilor domnului Hortoglu pentru ca va spun sincer daca un loc in acest campionat s-ar putea cumpara cu banii tatal lui Mehmet ar fi putut cumpara locul I si ar fi fost mult mai castigat.

    cu 12 ani în urmă (08.04.2011) Raspunde
  • GIOVANNI :

    imi place ....ca avem pareri...ha ,ha
    Am devenit brusc foarte inteligenti si unii in devenire "antrenori"?Astept cu nerabdare articole de la "un oltean ","un tigan",....dar sa vedeti cand o sa apara "un ardelean "!nebunie.

    cu 12 ani în urmă (08.04.2011) Raspunde
  • Life`s good :

    Mireval........
    ..........juca bine Dani?....sau tot cu "banii lui taticu" a ajuns la acest turneu?.......e jenant ca ati gandit asa..............

    cu 12 ani în urmă (08.04.2011) Raspunde
  • Life`s good :

    Giovanni
    ....Felicitari atat doamnei cat si dumneavoastra pentru educatia baiatului si pentru faptul ca il sustineti cu atata inversunare ...Aveti si de ce....

    cu 12 ani în urmă (08.04.2011) Raspunde
  • GIOVANNI :

    doresc sponsorizare...
    Dle "bucurestean "sau moldovean mutat la Bucuresti,daca tatal lui Memet a cumparat doar locul 2 la U16 inseamna ca anul acesta a fost criza mare de sponsori tatici .Echipa PITESTI a avut o evolutie frumoasa invingand Brasovul(echipa gazda),GALATIUL (pentru ca si-au dorit mai mult),si au pierdut finala in favoarea unei echipe Mobitelco CLUJ foarte proaspata si bine organizata.Din pct de vedere a unui om din tribuna si tata de sportiv ,cred ca toate cele 4 echipe calificate au avut sansa.Felicitari Dle Cenean (CLUJ),Dle Narcis(Pitesti).

    cu 12 ani în urmă (08.04.2011) Raspunde
  • GIOVANNI :

    pentru tata MEHMET...
    Stimate domnule,nu realizez daca ati comentat sau nu aceste articole,dar vreau sa sustin doar un singur lucru evident .Cunosc copilul dvs de mult timp,si va felicit pentru educatia pe care i-o dati .Evolutia lui intrun an de zile este evidenta.Si asta inseamna munca ,munca ,sacrificii ,munca !Restul sint discutii.Si mi-a placut ce ati zis ...el este roman si joaca pentru Romania si respecta lucrul asta.

    cu 12 ani în urmă (08.04.2011) Raspunde
  • GIOVANNI :

    pt Mireval...
    Astept sa ne vedem maine la TARGOVISTE .la turneul u18 unde copilul meu este convocat ,dar imi pun intrebarea cum va identific?Si daca ne vedem e posibil sa ne dea la stirile ProTV de la ora 17?Glumeam ,evident ...dar nu va bazati pe asta...

    cu 12 ani în urmă (08.04.2011) Raspunde
  • GIOVANNI :

    si ptr cine isi mai face probleme de banii lui "taticu"
    Va doresc la totzi parintii care aveti copii implicati in sport ,sa va dea Dumnezeu INSPIRATIE si putere financiara ,sa-i sustineti .Un jucator are nevoie de alimentatie potrivita ,antrenamente individuale,sustinere ,modele de antrenamente ,campusuri si schimburi de experienta...echipament adecvat...si DA ...ESTE NEVOIE DE UN EFORT FINANCIAR SUSTINUT .Povesti de genul "a platit tata ca sa il bage pe copil " sau altele...nu ma intereseaza personal.Copilul trebuie sa ajunga pe munca si meritele lui UN PROFESIONIST.Cuvintul profesionist are aceeasi semnificatie in orice tara.Si cu aceste randuri am incheiat .

    cu 12 ani în urmă (08.04.2011) Raspunde
  • Sufariu Narcis :

    drept la replica
    Sunt dezamagit ca nu va ganditi la promovarea jucatorilor talentati. Obiectivul nostru este acela de a ii promova la Loturile Nationale. Pentru a realiza acest lucru ei trebuie atrasi in cadrul echipelor care acceseaza turneele finale pentru a fi vazuti, apreciati si a disputa meciuri puternice in cadrul Campionatului National. Pe Hortoglu Mehmet il cunosc de la minibaschet si am urmarit evolutia lui pe tot parcursul acestor ani. El a mai jucat la Pitesti si in sezonul 2008-2009. Il felicit si il sustin in activitatea sa pentru ca este un adevarat jucator, serios nu cu aere de VEDETA, este jucatorul care face diferenta...
    Pentru cresterea experientei ca jucator, Mehmet a jucat pentru Pitesti la categoria U20 si joaca in continuare la U17. Nu sunt adeptul VEDETELOR, dar intamplator la Pitesti se dezvolta un copil pe nume Lander Robert nascut 1996, de care poate ati auzit si daca nu, in mod sigur veti auzi. Cei care au fost la Brasov au vazut ca acesti doi copii joaca in tandem, un merit deosebit avandu-l si ceilalti jucatori fara de care nu am fi echipa. Un meci nu poate fi castigat de un jucator si nici de banii parintilor. Terminati cu teoria conspiratiei! Lasatii pe cei care incearca prin aducerea unor jucatori de perspectiva la cluburile lor sa creeze Centre de Excelenta pentru baschetul romanesc. Felicit toti copiii asa zisi VEDETE de catre oameni fara competenta necesara, care stigmatizeaza pana la urma niste copii.
    Sa va fie rusine! Sunt totusi niste copii...

    cu 12 ani în urmă (08.04.2011) Raspunde
  • picuras :

    multumiri
    Multumesc, domnule Giovani pentru raspunsul sincer. Aveam o mare indoiala si o grija sa nu imi indemn copilul spre un drum care sa nu merite efortul depus, dar cand ati vorbit de nebunia de a juca cand glezna este umflata, m-ati convins. Nu sunt sigura, dar parea ca vorbiti in cunostinta de cauza. De fapt, citind raspunsul dvs.acum imi amintesc acum de toti copii aceia pe care i-am vazut, ratand de nenumarate ori, certati de antrenori, certati de parinti, dar care din nu stiu ce motiv, nu renunta. Talentati sau nu, sportivi de performanta sau doar amatori, toata viata lor isi vor aminti si vor povesti ca au jucat baschet. Stiu ca sunt in afara subiectului, dar mult timp m-am temut sa nu transform baschetul in alta obligatie pentru fiul meu. Sunt multe lucrurile la care trebuie sa renunte, si e destul de complicat pentru un parinte sa il vada obosit si sa vada cum incet, incet, scoala parca trece pe locul 2. Fara nici o certitudine ca va performa in baschet. Sigur ca in viata nu exista certitudini. Dar macar bucuria de a face ceea ce ii place. Aici aveam indoieli, pentru ca judecam doar cu mintea, dar raspunsul dvs m-a convins. Am simtit ca ati vorbit din inima.
    Mult succes si nu luati in seama rautatile nimanui, viata oricum le aranjeaza pe toate.

    cu 12 ani în urmă (08.04.2011) Raspunde
  • GIOVANNI :

    dnei ...picuras
    Stimata doamna,daca sinceritatea mea v-a ajutat sau am reusit sa va inspir ,inseamna ca nu am pierdut timpul aiurea pe aici.E adevarat ca unele comentarii tampite uneori te provoaca si iti pui intrebari despre scopul lor...dar ce sa facem ?asa suntem noi romanii.Ne place sa latram ...sa comentam ...dar sa nu facem nimic.Eu am ales sa fac anumite lucruri pentru baiatul meu .Stiu ca drumul este foarte greu si lung.Stiu ca uneori am probleme cu el .Ca nu -l pot intelege!ca si el trece prin schimbari majore !ca este greu sa facem temele la telefon,ca oboseala isi spune cuvintul.Stiu ca atunci cind copii de 15 ani primesc cadouri de Craciun el trebuie sa imparta o camera de hotel cu alt coleg de echipa si sa se antreneze,cand la clasa a 8-a se preda la geometrie despre relatii intrun triunghi dreptunghic noi stam pina la ora 12.00 noaptea sa poata sa inteleaga importanta scolii.Si daca la scoala copilul este de nota 8 la baschet trebuie sa fie de 12.Asta nu inseamna ca acest copil este o "vedeta"...asa cum unii "trancanesc",ci doar este diferit de altii prin munca pe care o face.Si eu ,ca parinte l-am invatat sa respecte pe totzi colegii pentru ca asta inseamna sa se respecte pe EL.

    cu 12 ani în urmă (08.04.2011) Raspunde
  • GIOVANNI :

    dlui Narcis ...cu respect
    Dle Narcis,nici nu are rost sa dam o replica la niste oameni care nu au nimic de spus.Dvs ca antrenor va faceti treaba exemplar iar faptele vorbesc de la sine.Pai daca un antrenor nu scoate din munca lui citeva valori ,care sa faca diferenta ...atunci care mai este rolul lui?Sa lasam modestia la o parte,sa fim mai rai in teren si mai pretentiosi ...sa incercam sa ne scoatem morcovul din fund...si sa tindem mai sus.Haideti domnilor parinti sa lasam copii sa ajunga cat mai sus...ca noi destul am privit la tv si am visat.Asta inseamna sa vezi putin mai sus decit ...ciobanul din Miorita.Ca este nevoie de mai multa implicare si din partea federatiei,si din partea antrenorilor ...DA.Ca nu sunt fonduri pentru BASCHET ...DA!si ce sa facem ?sa ne plingem de mila?sau sa facem eforturi ?NOI ...adica eu si "nebunul asta de copil " am ales sa facem lucrurile sa se miste.NU NE INTERESEAZA oamenii care se intreaba "de ce se misca?''...sau oare "se misca?''.
    Si asta nu inseamna ...Vedetism ...inseamna ALEGEREA NOASTRA.Toate bune .
    INSPIRATIE.

    cu 12 ani în urmă (08.04.2011) Raspunde
  • Mireval :

    ...
    life's good...da a jucat bine, daca asta te satisface, dar nu asa cum joaca la U16. Aici nu prea are loc sa-si etaleze calitatile de Horica.
    Giovanni, ma gandisem ca maine sa dam mana si sa discutam amical pe aceasta tema, dar cred ca mai bine nu.

    cu 12 ani în urmă (08.04.2011) Raspunde
  • Bogdan Oana :

    Felicitari
    Felicit echipa Lps Pitesti pentru performanta realizata si nu in ultimul rand pe domnul Narcis Sufariu. Felicit autorul articolului pentru curajul de a aborda acest subiect .
    Imi doresc ca toti copii practicanti ai acestui sport sa fie sanatosi, sa aiba putere si vointa sa-si vada linistiti de jocul si pregatirea lor. Sanatate doresc si antrenorilor, si sa aiba rabdare cu odraslele noastre caci de barfe si ironii cu siguranta are cine se ocupa. Multa sanatate tuturor, cu respect Oana Bogdan din Targoviste.

    cu 12 ani în urmă (09.04.2011) Raspunde
  • GIOVANNI :

    dle Mireval ...sau doamna
    Din pct meu de vedere cred ca orice discutie care poate sa aibe o finalitate eficienta este ok.Mi-ar fi facut placere sa va cunosc la Targoviste(si speram sa intelegeti gluma cu stirile PROTV)...la urma urmei ne consideram oameni maturi .Ca avem pareri diferite ...aste este.Eu va doresc ...toate bune.

    cu 12 ani în urmă (09.04.2011) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe asdepica :

    la ce ajuta jucatorul vedeta?
    Si, totusi, la U-16 medalia de aur a luat-o echipa fara nici un "jucator vedeta" ...

    cu 12 ani în urmă (09.04.2011) Raspunde
  • shadow :

    felicitari
    felicitari domnule moldovean pt articol. Ai in mare parte dreptate. o mare parte dintre acesti jucatori - vedeta se vor stinge in momentul in care ceilalti vor creste, ii vor egala la forta, iar ei vor descoperi ca nu mai sunt one-man-show. Aici va apare un moment crucial: or vor lasa totul balta, nesuportand faptul ca nu le mai sufla toti in ..., or vor continua sa-si educe prin munca talentul cu care i-a-nzestrat Domnul si astfel vor reusi sa confirme si la 20 de ani.
    Pe de alta parte, cei care ii apara pe Dani si pe Mehmet, au dreptate. Doar ca nu ei erau principalii vizati de catre cel care a pornit polemica pe aici. Ca mai erau doi pe lista...
    Domnule Giovani, este de apreciat cat faceti pentru Dani, inclusiv teme si meditatii la Geometrie la ora 12 noaptea. Si eu sunt parinte de baschetbalist-junior de aceeasi varsta ca si Dani, doar ca eu prefer la aceasta varsta, 10 la scoala si 10 la baschet si nu 8 la scoala si 12 la baschet. Mi-ar face placere sa ne intalnim la turneul final U-15, daca ne calificam (din cate inteleg, Galatiul este din nou favorita...)

    cu 12 ani în urmă (09.04.2011) Raspunde
  • GIOVANNI :

    sa ne dam cu parerea...
    Ia uite cum mai apare cate un specialist sau specialista...
    "asdepica" laso jos.dupa cum pui intrebarea sigur esti "2 de trefla" sau poate ai jucat numai "Pacalici".Cred ca nu ai inteles nimik din toata discutia din aceasta zona.Medalia de aur a luat-o Clujul anul acesta pentru ca au avut mai multi "asi "in maneca,un lot compact ,o banca de rezerva mai lunga pentru ca s-au unit 2 echipe din cluj ,niste copii foarte muncitori si isteti,o echipa de antrenori respectabili si muncitori .Tot respectul.Aici nu este discutia daca ajuta sau nu un jucator "vedeta"!Totzi antrenorii isi doresc in echipa citiva jucatori care sa faca diferenta,si care in momentele grele sa duca echipa spre victorie.Si daca ai fi un cunoscator ai fi vazut asta si in echipa CLUJULUI.Felicitari echipei ,antrenorilor ,si copiilor de la Mobitelco Cluj .Daca domnule "2 de trefla" mai aveti nevoie de date suplimentare ...va stau la dispozitie.Asta daca ....conteaza pt dvs.O zi excelenta pentru ardeleni.

    cu 12 ani în urmă (09.04.2011) Raspunde
  • GIOVANNI :

    shadow...ar fi bine sa nu ramai ...doar o umbra
    "shadow" eu chiar am crezut ca vor apare replici mature si interesante aici.Dar vad ca incepem sa aberam.Va rog daca dvs aveti retzeta ca un copil de 15 ani sa aibe 10 la scoala si 10 la baschet sa o afisati sau sa ne-o transmiteti.Sau vorbim din carti?Ce naiba ,asa cum spuneti sunteti tata de copil care face sport?Eu astept de la dvs ...mai multa maturitate cind scrieti ...

    cu 12 ani în urmă (09.04.2011) Raspunde
  • doamna din tribuna :

    pentru parintilor
    Daca odraslele dvs se infrunta pe terenul de baschet, iata ca s-a creat si un 'teren' pentru parinti, unii nesfiindu-se sa se dea in spectacol, exact ca la sala de baschet. Stimati adulti, comportati-va ca atare si, daca aveti ceva de impartit, si nu stiti cine e mai destept sau informat, organizati o competitie! Altminteri, sinteti aidoma copiilor dvs: aveti impresia ca orice poate fi 'procurat', chiar si dreptatea pe care singuri vi-o atribuiti. Si atunci de ce asteptati altceva de la urmasi?!

    cu 12 ani în urmă (10.04.2011) Raspunde
  • blabla :

    ...
    Vorbiti de baschetul romanesc de parca ar exista aici cele mai puternice campionate din lume. Din acest motiv nu avem si nici nu vom avea o buna perioada de timp un campionat puternic, din cauza faptului ca in loc ca parintii sa isi lasi copilul sa joace de placere, ei fac pe antrenorii, "sponsorizeaza" echipe ( si arbitrii ), cred ca toata lumea se invarte in jurul copilului lor vedeta. Eu cred ca 80% din parintii implicati total in viata baschetbalistica a copilului lor o fac datorita faptului ca acestia nu prea au tangente cu scoala si nu vad alt viitor pentru copii lor. Exista multi copii care joaca la juniori care o fac de placere si nu vor sa ajunga profesionisti in ROMANIA, unde avem o echipa nationala de juniori care se claseaza pe ultimele 5 locuri la europene. Daca parintii "cu bani" chiar isi doresc ca copilul lor sa ajunge sa joace baschet cu adevarat profesionist, i-ar asigura o viata in alta tara, unde baschetul este mai mult decat un fenomen de weekend. Bine, aici intervine si talentul, un "jucator-vedeta" la noi este ultima rezerva in Serbia de exemplu. Asa ca lasati-va copii sa joace de placere, daca vor sa ajunga profesionisti in Romania vor reusi si fara ajutorul vostru.

    cu 12 ani în urmă (10.04.2011) Raspunde
  • GIOVANNI :

    ce pretentii sa avem ...de la "blabla"
    Dle Onesim cind ai scris acest articol cred ca nu ai banuit ce bine o sa fie primit.Ne-ai dat de treaba.Oricum te astept si cu alte idei de articole.
    Pentru "blabla" care a citit intro revista sau poate a auzit la OTV ca perfprmanta se face "cu munca din placere",pot sa-i dau o veste proasta.Motivul adevarat pentru care astazi baschetul romanesc este ...departe de Europa ,e unul simplu .Baschetul profesionist e diferit de baschetul de placere.Si atitudinea de profesionist se cladeste de la varsta de 13,14 ...16 ani.Si uneori nu prea mai exista placere la varsta aceasta cind unii copii de varsta ta se joaca in fatza blocului,pleaca cu parintii la munte,au vacante,au duminici in parc ,si alte lucruri de altfel normale la aceasta varsta.Unii parinti domnule sau doamna "bla,bla" aleg impreuna cu copilul lor alceva ...aleg sa stranga din dinti ,sa joace cu "febra" pentru a nu lasa echipa balta,sa plece de joi pina duminica la turnee semifinale,sa urmareasca materiale de lucru din Serbia,sa invete prin deplasari .Eu personal va doresc la totzi parintii care doresc alceva pt copilul lor sa le fi-ti alaturi .Nu este usor sa explici copilului "de ce nu a avut o vacanta de 4 ani ".Uneori ne vine sa cedam noi ,care ne consideram maturi ...dar ei .Si avem nevoie de sfatul antrenorului ...da.Avem nevoie de specialisti ...de legatura cu scoala unde tot copii nostri trebuie sa evolueze.INSPIRATIE ...va doresc si munca.

    cu 12 ani în urmă (10.04.2011) Raspunde
  • GIOVANNI :

    defense la blabla
    Referitor la "asigurat o viata in alta tara,pentru a face baschet profi...inseamna ca aveti o parere minunata despre antrenorii din Romania.VREAU sa va spun ...ca si ei au nevoie de sprijin ,de conditii ,de finantari ...si asta e e treaba FRF.Cu Kobe sau alti jucatori de top si dvs puteti sa faceti performanta.Problema este pentru un antrenor sa aibe conditiile necesare si suficiente sa "creasca "...astfel de valori.Avem in tara aceasta niste copii frumosi si mult mai inteligenti decit ...altzii.Au nevoie doar de un sistem nou ...si de parinti si antrenori care sa scoata din ei ce este mai bun .Si uneori avem nevoie SA VORBIM MAI PUTIN SI SA FACEM MAI MULT.
    Uite domnule moldovean ...cum ne regasim vocatii de ziaristi...sau ...

    cu 12 ani în urmă (10.04.2011) Raspunde
  • blabla :

    ...
    Poate nu m-am facut bine inteles la ora aia tarzie. Rezumand, parerea mea generala era ca un jucator nu trebuie impins de la spate de catre parinti ca sa faca performanta, trebuia sa aiba el o dorinta interioara sa faca acest lucru, dar probabil ca in opinia dumneavoastra domnule Giovanni, toti cei care sunt impotriva opinii dumneavoastre stiu baschet "de la OTV si din reviste".

    cu 12 ani în urmă (10.04.2011) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe asdepica :

    sa ne dam cu parerea
    Don Giovanni: "Medalia de aur a luat-o Clujul anul acesta pentru ca au avut mai multi "asi "in maneca,un lot compact ,o banca de rezerva mai lunga pentru ca s-au unit 2 echipe din cluj ,niste copii foarte muncitori si isteti,o echipa de antrenori respectabili si muncitori"
    Da, ai intuit bine, nu sunt un specialist si nu vad de ce ar trebui sa fiu. Raspunsul dumitale de mai sus este ce asteptam de la intrebarea mea de nespecialist...
    Si anume ca in lipsa "jucatorului vedeta", asa cum a fost el prezentat de autorul articolului, la Cluj s-a format GRUPUL. Si nu din 2 echipe, jucatorii sunt aceiasi ca si acum un an, doi, trei. Plus 2-3 plombe de la echipa de U-15 (nascuti 96-97). Iar copiii si antrenorii, pe langa faptul ca sunt "muncitori, isteti si respectabili" sunt foarte buni. De-aia au castigat!

    cu 12 ani în urmă (10.04.2011) Raspunde
  • Mireval :

    ...
    cine n'a arat toamna trecuta vad ca s-a apucat acu' lucru ..

    cu 12 ani în urmă (10.04.2011) Raspunde
  • Mireval :

    ....
    * de

    cu 12 ani în urmă (10.04.2011) Raspunde
  • GIOVANNI :

    asdepica
    Nici nu am spus alceva domnule.Felicitari pt copii.Imi sunt foarte dragi cei din Cluj,pentru ca sint deosebiti.Anul viitor va pregatim ceva.Stati aproape.

    cu 12 ani în urmă (10.04.2011) Raspunde
  • GIOVANNI :

    felicitari pentru juniorii implicati si la turneul u18
    Felicitari domnului Gelu Cazanovschi-Phoenix Galati pentru curajul de a juca la u18 cu acesti juniori de "perspectiva".Felicitari pentru intreaga echipa.Va asteptam cu medalia de aur .

    cu 12 ani în urmă (11.04.2011) Raspunde
  • GIOVANNI :

    Mireval....iar ai aparut?
    Mireval,ne mai lasi ?Mergi la arat ...sefu ca poate acolo ai mai multe cunostinte.Cum a fost la turneul u18?Clasa...vedete...joc de echipa...realizari individuale...Frumos?.Nu vreau un raspuns daca ...nu se poate!Scuza-mi ironia fina,dar atit timp cit nu ne cunoastem ...cine stie poate esti un intrus care iti place sa agitzi spiritele.Succes .

    cu 12 ani în urmă (11.04.2011) Raspunde
  • GIOVANNI :

    atentie la comentarii si la postari...
    "un bucurestean " a fost exclus.CARTONAS ROSU...
    Bun simt si respect ...2 calitati obligatorii pentru un om integru si matur.

    cu 12 ani în urmă (11.04.2011) Raspunde
  • Mireval :

    de fapt tu esti vedeta..
    Ma asteptam sambata la Targoviste sa vad un barbat inalt, frumos si elegant, cand colo ....:)))) Bine, nu toate femeile au gusturi frumoase.:))))))

    cu 12 ani în urmă (11.04.2011) Raspunde
  • Mireval :

    ..
    te las .... ia tastatura si fa ce vrei cu ea..=))

    cu 12 ani în urmă (11.04.2011) Raspunde
  • marinescu :

    pt. GIOVANNI
    Trecand peste toate rautatile si afirmatiile total gresite facute de unii care probabil sunt frustrati din cauze stiute numai de ei as vrea sa va felicit pentru atitudinea dvs. vis-a-vis de acest subiect. Si eu sunt parintele unui junior (nascut 97) si stiu foarte bine ce inseamna toate aceste lucruri despre care dvs. vorbiti. Va doresc numai succese pentru fiul dvs. (pe care nu-l cunosc personal dar despre care am auzit multe lucruri frumoase inca de anul trecut) iar pentru dvs. multa putere si rabdare pt. ca stiu din experienta personala ca acest copil nu ar fi avut rezultate daca nu ar fi avut tot sprijinul din partea dvs. Va doresc tot binele din lume si sunt sigur ca ne vom intalnii la turneul semifinal U15.

    cu 12 ani în urmă (11.04.2011) Raspunde
  • Mireval :

    @giovanni
    Stiu, o sa spui ca nu conteaza cum arati ci cum gandesti. Da, trebuie sa recunosc cs esti foarte destept mai ales ca le ai si cu ironiile fine ;)
    Si daca tot ai pile la site roaga-i sa faca si un forum .

    cu 12 ani în urmă (11.04.2011) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Sabin Gherdan :

    @Mireval
    Nu are nimeni pile la site, stai linistit. Am fost somati sa suspendam acel comentariu, o sa aflati mai multe informatii pe parcurs :) Referitor la forum, lucram la chestia asta de ceva vreme, incerc sa-l inauguram cat mai rapid. Daca era dupa mine il aveam inca de la inceput, oricum luna aceasta vom avea si forum :)

    cu 12 ani în urmă (11.04.2011) Raspunde
  • shadow :

    ce usor vorbesc unii ...
    Giovanni, ai scris: "Si daca la scoala copilul este de nota 8 la baschet trebuie sa fie de 12"
    Iar eu am raspuns: "Si eu sunt parinte de baschetbalist-junior de aceeasi varsta ca si Dani, doar ca eu prefer la aceasta varsta, 10 la scoala si 10 la baschet si nu 8 la scoala si 12 la baschet"
    Iar dumneata ai fost destept: - shadow...ar fi bine sa nu ramai ...doar o umbra -
    "shadow" eu chiar am crezut ca vor apare replici mature si interesante aici.Dar vad ca incepem sa aberam.Va rog daca dvs aveti retzeta ca un copil de 15 ani sa aibe 10 la scoala si 10 la baschet sa o afisati sau sa ne-o transmiteti.Sau vorbim din carti?Ce naiba ,asa cum spuneti sunteti tata de copil care face sport?Eu astept de la dvs ...mai multa maturitate cind scrieti ...
    Acum pun si eu o intrebare: ce n-ai inteles? Maturule!
    P.S. Am zis ca mi-ar face placere sa ne intalnim la turneul final U-15. M-am inselat. Chiar daca voi fi acolo, te voi identifica -nu-mi va fi greu, crede-ma - si te voi evita.

    cu 12 ani în urmă (12.04.2011) Raspunde
  • Mireval :

    @Sabin Gherdan
    Cum adica ati fost somati, de cine si de ce ?

    cu 12 ani în urmă (12.04.2011) Raspunde
  • blabla :

    ...
    Domnule Giovanni, va place sa va aratati "superioritatea" pe internet si sa agresati pe oricine nu este de-acord cu parerea dumneavoastra care pe alocuri nu are niciun argument? Sunteti de-a dreptul penibil, iar toate comentariile pe care le-ati scris denota incultura...

    cu 12 ani în urmă (12.04.2011) Raspunde
  • GIOVANNI :

    bla bla...sa fim rezonabili
    Scopul acestor discutii stimata domnisoara nu este sa ne aratam "superioritatea" si nici sa ne agresam.Imi pare rau ca reactionati ciudat...dar daca pt dvs incultura inseamna astfel de comentarii ...realizez ce pregatire aveti.Nu intentionez sa va jignesc si departe de mine acest gand fata de totzi acesti oameni implicati in sport.E POSIBIL sa devenim un pic deplasati uneori prin comentariile noastre.Urasc ca cineva sa stea in spatele unui "no name" si sa trancaneasca.Daca am fost rautacios am "cultura" si "maturitatea" sa-mi cer scuze.Si pentru linistea lui "shadow" nu este nicio problema daca ne salutam sau nu la turneul final u15.Din pct meu de vedere cu cea mai mare placere.Iar daca o discutie referitoare la copii nostri poate sa ajute ...m-as bucura.O zi excelenta si deosebita la toata lumea.Ma si semnez inca odata pentru dvs Ionut Tudorache.Mai sus aveti si nr meu de telefon.Respect.

    cu 12 ani în urmă (12.04.2011) Raspunde
  • un bucurestean :

    normal
    mi se pare si normal ca s-a suspendat comentariul meu... pentru ca mai stiu si altii ce stiu si eu... si Pitestiul nu a ajuns oricum in finala...
    dar sa lasam asta, arbitrajul la noi este oricum de .... cu stiinta sau din nestiinta...
    eu nu am baiatul nici in lotul national si nici nu a participat la CN U16, am spus ca am fost doar spectator. copilul meu joaca baschet de placere si parerea mea si a altora este ca are si talent.
    Si noi punem mai intai accent pe scoala si chiar daca aveam "pile", ca doar asa se ajunge in lot, nu vreau sa-l plimb pe la turnee care oricum ne fac tara de ras, ca sunt foarte slab antrenati in comparatie cu cei din alte tari. Si aici as adauga ca un junior vedeta nu ar stanici macar pe banca de rezerva a sarbilor. Va cred ca cei din provincie pun accent pe baschet, ca la noi in tara, nu ai nici o sansa... Noi cei din Capitala, totusi ne mai putem axa si pe facultatile care le terminam... Dar si eu sunt de parere ca, cu antrenorii de aici nimeni nu va avea o sansa in alta parte. Baschetul la noi este pe ultimul loc si ca promovare si ca interes pentru sponsori sau oficiali pe care oricum nu ii intereseaza decat bunastarea propie.
    Mai avem cale lunga, asa ca ramane doar un divertisment de weekend pentru parinti si o placere si un mijloc de a consuma energia pentru copiii nostri...
    Mi-a facut placere sa citesc comentariile si parerile voastre de parinti de copii "super-dotati"

    cu 12 ani în urmă (12.04.2011) Raspunde
  • un bucurestean :

    PS
    ne vom vedea oricum pe la U 15, dar nu cred ca va voi recunoaste superioritatea...

    cu 12 ani în urmă (12.04.2011) Raspunde
  • un bucurestean :

    PS 2
    si talentul

    cu 12 ani în urmă (12.04.2011) Raspunde
  • hortoglu :

    cine suntet?
    Stimate domnule bucuresten.Vad ca ma cunosteti cine sunt, eu nu va cunosc imi puteti spune cine sunteti//?? Astept sa ma sunati daca intradevar sunteti de la clubul magic Zeynel HORTOGLU 0741228529

    cu 12 ani în urmă (12.04.2011) Raspunde
  • Mireval :

    ati accesat casuta postala a abonatului.
    Mai oameni buni, dl. Onesim a scris un articol dupa cum l-a taiat pe dumnealui capul si ne-a fost servit noua ca sa-l comentam. Va tot etalati numele si numerele de telefon ca sa ce ? Daca aveti ceva de demonstrat demonstrati aici. Articolul este postat pe un site public deci discutam liber in fata tuturor. Asa cum va place cand va vedeti copii la tv sau prin ziare, asa trebuie sa dati dovada de barbatie si sa acceptati si criticile chiar daca nu's pe placul dumneavoastra ori nu's pe buna dreptate.
    Bre nea Ionut maturu' de la Galati, mataluta ce studii de specialitate ai in baschet de te dai asa rotund?

    cu 12 ani în urmă (12.04.2011) Raspunde
  • Mireval :

    ...
    sunt unul din milioanele de romani care iubeste sportul si-l urmareste din tribuna, din fotoliu, ori de pe scaunul de la birou, il comenteaza din punctul de vedere al spectatorului de Cismigiu, iar cand timpul ii permite il mai si practica.Sunt un anonim pe nume Mireval.

    cu 12 ani în urmă (12.04.2011) Raspunde
  • 3points :

    putin echilibru
    Pe dl. Onesim l-a "taiat" bine capul cand a scris articolul. Este corect, putin ironic (ca sa prinda la public), iar intentiile dansului sunt in totalitate pozitive (recititi articolul). Copiii (vedetele) sunt priviti apropiat si exigent in acelasi timp: parinteste. Doreste sa le semnaleze derapajele conjuncturale influentate de cei mari: antrenori sau parinti. Eu il apreciez si il felicit pentru ce a scris. Apropo, Mireval, putin mai mult respect in exprimare putem arata autorului articolului ... chiar daca suntem anonimi. Si nu este nicio problema ca lumea isi da numele, este o optiune personala, un barbateasca. Cum nu este o problema sa fii anonim aici (poate esti presedintele federatiei si vrei sa iei pulsul neoficial al fenomenului ; )). In ambele situatii poti fi civilizat. Este un lucru care ne-ar prinde bine tuturor. Cred ca ar trebui toata lumea sa se racoreasca un pic si sa se intoarca la adevarurile din articol. Eu cred ca merita. Merita pentru cei din fenomen si pentru spectatori. Daca nu, macar cei carora le pasa de copiii care practica acest sport in Romania.

    cu 12 ani în urmă (12.04.2011) Raspunde
  • blabla :

    ....
    Domnule Giovanni, eu inteleg ca vreti sa pareti mafiot, etalandu-va numele si numarul de telefon pe aici, dar va repet inca o data, poate intelegeti: decat sa stati sa va dati cu parerea pe aici aiurea folosindu-va "cultura baschetbalistica", mai bine ati pune mana pe o carte, comentariile dumneavoastra lasa de dorit pentru un om care banuiesc ca are peste 30 de ani. Mai cititi o carte, poate va diversificati vocabularu', e mai util decat sa va pupati in cur copilu'. Si prietene, nu stiu de unde ti-ai dat tu seama ca sunt "domnisoara". Cum ati spune dumneavoastra, "RESPECT", o seara buna.

    cu 12 ani în urmă (12.04.2011) Raspunde
  • Mireval :

    @3points
    Nu stiu de ce imi atragi mie atentia , da' ma rog, imi cer scuze daca l-am jignit pe domnul Onesim..

    cu 12 ani în urmă (12.04.2011) Raspunde
  • GIOVANNI :

    bla,bla mergi la culcare
    Doamna scumpa,imi pare rau daca v-am facut "domnisoara".Daca dvs credeti ,ca noi parintii am facut aici citeva comentarii cu scopul de a ne "pupa in fund copii" ma dezamagiti.Mai clar ...sunteti penibila sau nu ati inteles nimic.Va traduc pentru intelesul dvs =acest articol interesant este un semnal de alarma pe care eu l-am inteles si este total real.Nu tine de cultura baschetbalistica ,ci de inteligenta fiecarui parinte de a educa si tine sub control copilul care face sport.Nu este nimic grav daca sportivul viseaza si lucreaza sa ajunga campion ,si uneori se viseaza o mare vedeta ,atit timp cit aceste stari sunt sub controlul antrenorului.Referitor la citit o carte ...acum chiar va rog sa mergeti la culcare .(in cartea doctorului Spock ,psiholog sunt mai multe date despre etapele copiilor de 15 ,16 ani si o sa gasiti si despre aceste situatii...asta daca va ajuta).p.s.Am sa tin cont de sfatul dvs ...certo...siguramente...cum ar spune un "mafiot "celebru "si acum voi deschide citeva carti ..(mesaj editat)

    cu 12 ani în urmă (13.04.2011) Raspunde
  • GIOVANNI :

    am uitat bla,bla
    VEZI stimata doamna,ca s-ar putea sa va suspendam...si dupa un cartonas galben ,vine cel rosu...
    Respect

    cu 12 ani în urmă (13.04.2011) Raspunde
  • GIOVANNI :

    domnule HORTOGLU
    Domnule Hortoglu,cu tot respectul pe care vi-l port cred ca nu o sa reusiti sa-l faceti pe "un bucurestean" sa fie demn ,sau "barbat" .E prea greu pentru unii sa poarte o discutie corecta.In Romania este mai usor sa "dai din gura" sau sa discuti "bla,bla".
    Stiu ca va este greu sa intelegeti.Mult succes in pregatirea lui Mehmet.Anul acesta baiatul dvs a fost un pik mai bun ca Danny al meu ,si asta ne ambitioneaza.Asa inteleg eu competitia intre parinti ,sa tina aproape ,sa discute despre metodele de pregatire si sa recunoasca sincer meritele.Si cred ca nimic nu este mai frumos ,cind dupa ce copii in teren sunt cei mai rai adversari, la sfarsit isi dau mina sincer i se felicita .Succes...avem drum greu.

    cu 12 ani în urmă (13.04.2011) Raspunde
  • shadow :

    rugaminte
    Domnule moldovean, nu ne bucuri si cu un articol despre "parintele - vedeta"? :)

    cu 12 ani în urmă (13.04.2011) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Sabin Gherdan :

    Apel
    Domnilor si/sau doamnelor, haideti totusi sa tinem aceasta discutie sub control. Fac apel la dumneavoastra, sa incetam sa ne mai jignim, sa nu transformam baschetul in alt sport(stiti voi care, nu trebuie sa specific) si sa revenim la subiect, prezentand opinii CONSTRUCTIVE. Am editat ultima parte a userului GIOVANNI, luati-o ca un avertisment :) O zi buna tuturor.

    cu 12 ani în urmă (13.04.2011) Raspunde
  • GIOVANNI :

    dlui SABIN GHERDAN
    Domnule Sabin Gherdan,subscriu la comentariul dvs.O zi interesanta pentru toata lumea.

    cu 12 ani în urmă (13.04.2011) Raspunde
  • blabla :

    ...
    Domnule Giovanni, pana sa ajungeti sa cititi carti despre si psihologie trebuie sa cititi un "pik" abecedarul sa invatati exact cum se scrie si se citeste. Se pare ca sunteti cam greu de cap, poate acum ma fac inteles, nu este nimic rau in a dori sa lucrezi cat mai mult pentru a ajunge campion, este rau sa fii parinte si sa iti stresezi copilul cu asta. Cred ca la 16 ani are si el dreptul sa decida ce vrea si ce poate sa faca, dar probabil ca dumneavoastra sunteti, cum a spus si "shadow", "parintele-vedeta", tipul de parinte gibon pe care toata sala il observa la meciurile echipei la care participa si copilul sau. Sper sa ma insel, dar tare cred ca nu este cazul.

    cu 12 ani în urmă (13.04.2011) Raspunde
  • un bucurestean :

    @hortlogu
    chiar nu am de ce sa va sun. cat ati fost la club nici macar nu raspundeati la un simplu buna seara, asa ca nu am ce explicatii sa va dau. nu am vb niciodata cu dvs si daca ne vom intalni, ma voi prezenta si vom aborda acest subiect.
    @ giovanni: de ce nu va si pupati? si nu inteleg de ce trebuie sa imi dau numele ca sa fiu demn?
    la nivel national nu doar aici, dai in vileag manariile care se fac si altii au de suferit... oricum degeaba strigi si la meci: " Federatia, nu vedeti ce face arbitrajul?" ca reprezentantul a si iesit din sala... asa ca ce sa mai zici?
    lasati copiii sa joace si nu le mai puneti piedici

    cu 12 ani în urmă (13.04.2011) Raspunde
  • un bucurestean :

    imi cer scuze
    autorului articolului, de data asta chiar am fost off topic...

    cu 12 ani în urmă (13.04.2011) Raspunde
  • Mireval :

    ....
    Selectie nationala U16 la Programul "PerformBaschet, Un pas inainte!"

    Ma buseste rasul numai cand citesc "selectie nationala"... sa intelegem ca mai sunt doua-trei locuri libere la lot pentru care se vor bate restul ?! Atata cheltuiala pentru nimic ?

    cu 12 ani în urmă (13.04.2011) Raspunde
  • GIOVANNI :

    blabla...out off
    Din respect pentru cei care chiar citesc articolele de pe acest site si pentru domnul Sabin Gherdan ,prefer sa nu va raspund .Primiti ignoranta mea ,ca u cadou de Pasti.
    Nu stiu dupa ce abecedar ati invatat dvs,dar acum cind ma uit la media de la lucrul manual si purtare si vad ca aveti 5...realizez cine sunteti.
    Scuze pentru toti copii care mai citesc ...pe aici ...si alte comentarii ..ale unor "specialisti "in domeniul barfei(gen blabla..."un bucurestean din Ferentari"...o "mireval"din Chisinau).

    cu 12 ani în urmă (14.04.2011) Raspunde
  • blabla :

    ...
    Ok, traiti in continuare in lumea dumneavoastra. La cata cunostiinta baschetbalistica aveti ma mir ca nu va ia federatia antrenor la toate loturile nationale. Cu oameni ca dumneavoastra sunt convins ca Romania poate sa faca performanta cu loturile de juniori.

    cu 12 ani în urmă (14.04.2011) Raspunde
  • Mireval :

    ...
    (Mesaj editat)

    cu 12 ani în urmă (14.04.2011) Raspunde
  • Mireval :

    @Sabin Gherdan
    Cu genii ca Ion (alias Giovanni) Tudorache, daca deschideti forumul, aveti toate sansele sa impartasiti soarta colegilor de la NB. Sa auzim numa' de bine..salutare!

    cu 12 ani în urmă (14.04.2011) Raspunde
  • GIOVANNI :

    Mireval...ne obosesti
    MUltumesc de aprecieri Mireval.Esti un "dulce" baby.Dar daca ai ceva personal cu mine te rog sa nu discutam aici.Este mult prea important pentru unele persoane interesate de baschet ,si de copii lor sa afle informatii interesante si pertinente.Va recomand pentru cei inteligenti si care vor sa discute despre fenomenul baschet sa intrati si pe "Coltul Antrenorului" .Excelente comentarii.Va multumim domnule profesor.
    P.s.Mireval "scumpete" fa un bine omenirii si "da-te la fund" cu astfel de comentarii.

    cu 12 ani în urmă (14.04.2011) Raspunde
  • Mireval :

    ...
    mda...e calra treaba, sunteti partinitori.
    Da, poti spune ca am ceva personal cu tine , nu suport "baieteii " baby, am folosit ghilimelele pentru ca doar asa tin cont adminii de ironiile fine pe care copii si specialistii in baschet nu le pot descifra..
    Fi-tu ce e de capul tau in rest esti ZERO...app Ii multumesti domnului Cazanoschi pentru ca, probabil, ii este mai apropiat decat tine , sper sa intelegi ce vreau sa spun doar esti "baiat de baiat" .....

    cu 12 ani în urmă (14.04.2011) Raspunde
  • Mireval :

    lamurire.
    dl. Cazanoschi ii este mai apropiat ca tata, ca la "bibiloiul" tau sper dotat exista posibilitatea sa debitezi cine stie ce anomalie si sa ma trezesc cu postul suspendat.
    Din moment ce ai o problema cu doamnele si domnisoarele nu pot sa nu imi imaginez ca esti atras de sharmul si frumusetea masculina...

    cu 12 ani în urmă (14.04.2011) Raspunde
  • Mireval :

    P.S.
    La Colţul Antrenorului nu oricine se aventureaza sa faca un comentariu, acolo doar profesionistii pot avea pareri pertinente, de aceea te las pe tine sa pui intrebarile. Eu sunt multumit ca in "viata reala" de-a lungul timpului am avut ocazia sa stau de vorba cu cativa specialisti printre care si domnul Sandulache..
    Si apoi ar mai avea cineva loc de tine cand dai din coate ca sa iesi in fata precum babele lamostele Sf. Paraschiva...Ciao Auguri!

    cu 12 ani în urmă (14.04.2011) Raspunde
  • GIOVANNI :

    incheiere ...profesionistule
    Observ ca dvs va suspendati singur prin comentariile "pe linga " care le faceti.Multa sanatate familiei dvs si cred ati depasit cu mult interesul celor de pe aici.Al meu sigur ,de multa vreme.Nu va cunosc personal si nu am intentia sa comentam subiecte penibile.Va astept cu siguranta la Iasi ,si sper sa apreciati si "bunul simt ".Daca aveti un copil in aceste fenomen ,numit baschet ii doresc mult succes!

    cu 12 ani în urmă (14.04.2011) Raspunde
  • blabla :

    ...
    @Giovanni: Ati fost la turneul semifinal de anul trecut de la U16 de la bucuresti impreuna cu restul parintilor semi-giboni de la Galati?

    cu 12 ani în urmă (14.04.2011) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Sabin Gherdan :

    @Mireval
    Am editat comentariul din doua simple motive: 1. nu avea nicio treaba cu subiectul si 2. incita si mai mult atmosfera. Tocmai pentru a nu ajunge in aceeasi situatie ca si site-ul specificat de tine, vom fi mult mai stricti in ceea ce privesc comentariile :) Cosidera acest mesaj ca si un prim avertisment.

    cu 12 ani în urmă (14.04.2011) Raspunde
  • GIOVANNI :

    blabla...
    copile ...treci si tu pe silence...iti sta mai bine .Aici incercam sa fim seriosi.Nu vezi ca nu esti bagat in seama?Hai sa incercam sa fim rezonabili.Sa iti traduc?Sau ...

    cu 12 ani în urmă (15.04.2011) Raspunde
  • 3points :

    concluzie partiala
    Multe comentarii fara nicio concluzie. Fiecare va ramane cu dreptatea lui. Asa ca ne vom mai intalni cu juniorul vedeta si cu parintii si antrenorii lui. Pacat de copii si de copil! Si de frumusetea acestui sport. Sa nu asteptam performanta nationala in acest mediu. Cu asa o atmosfera, fundamental divizata din cauza conceptiilor, nu putem sprijini performanta copiilor nostri. Chiar daca vrem. Pentru ca noi, maturii, o vedem (identificam) diferit!!! Pe de alta parte, se consuma prea multa energie in discutii colaterale. Si asta e pacat. Ar fi putut fi utilizata pentru a ajuta la indreptarea fenomenului (fiecare cat si cum poate). Unii, de exemplu, la extragerea unei concluzii aici, altii, doar prin insusirea unei optici corecte. Pentru ca baschetul este un sport de echipa, colectiv. Fara coeziune si unitate nu exista performanta. Chiar daca vrem sau nu sa acceptam acest lucru. (Romania, aparent, este tara "baietilor destepti" individual. Dar, daca va uitati mai atent, si ei castiga tot in ... gasca.) In baschet e la fel: individul (leader sau nu) castiga, cand echipa (gasca) are performante. Revenind, Federatia are raspunderea de a aduna si canaliza energiile (si iata sunt destule) intr-un sens constructiv colectiv, indiferent de educatia, personalitatea si impulsul interior al fiecaruia: antrenori, parinti sau copii. Cand vin la baschet, acestia ar trebui sa fie integrati intr-un sistem care sa-i educe si sa le furnizeze setul de valori care reprezinta un permis de acces in comunitatea crescuta in respectul principiilor si culturii acestui sport. Colectiv!

    cu 12 ani în urmă (16.04.2011) Raspunde
  • blabla :

    ...
    @Giovanni: E greu sa n-ai argumente nu? Nu trebuie sa imi traduci, pentru ca , spre deosebire de tine, eu am mai multe clase decat trenul. Eu trec pe "silence" si tu mai treci putin pe la scoala, ca ai cam avea nevoie de noi modalitati de exprimare, ca la "geometrie" si la baschet am inteles ca esti un mic zeu!

    cu 12 ani în urmă (16.04.2011) Raspunde
  • GIOVANNI :

    "multumim" ca esti cuminte si intelegator
    Iti multumim ca ai inteles, in sfarsit, ca nu-si gasesc rostul comentariilor dvs inutile.Modalitatile mele de exprimare le consider coerente si fara sa atac pe cineva.Nu va cunosc personal ,si nu cred ca este nevoie sa ajungem la alt gen de confruntari sau discutii.Astept orice parere interesanta legata de subiectul autorului acestui articol.
    p.s.Tacerea dvs va fi apreciata!Si vei primi si o diploma!

    cu 12 ani în urmă (16.04.2011) Raspunde
  • GIOVANNI :

    scuze....
    *comentariile dvs inutile."..(din cauza vitezei)

    cu 12 ani în urmă (16.04.2011) Raspunde
  • GIOVANNI :

    3points
    Aveti perfecta dreptate in tot ce ati scris.As mai face o mica completare ,este nevoie in permanenta ca aceasta relatie,copil-parinte-antrenor sa fie una strinsa si coerenta.
    Se intimpla de multe ori ,ca antrenorul sa transmita parintilor ,in multe cazuri ,aceste probleme de atitudine(pe care acesti copii mai talentati,le au...fara ai numi "copii vedeta").Si atunci este rolul parintelui de a discuta problemele ,de a indrepta derapajele.Mai mult din experienta cu copilul meu ,si nu vreau sa generalizez,mi-am dat seama ca aceste derapaje se produc nu numai in relatiile cu antrenorii,ci uneori si cu colegii si profesorii si mai grav cu parintii.Ptr mine acest articol este un semnal de alarma ,mai ales ca am trecut prin aceste stari descrise mai sus,si cred ca uneori cu ajutorul antrenorilor(si tin sa multumesc lui GELU CAZANOVSCHI...d-lui NINI FLORIN...si nu numai )am resusit sa trecem.DAR drumul este lung...asa cum am mai spus.

    cu 12 ani în urmă (16.04.2011) Raspunde
  • GIOVANNI :

    multumiri si domnului Onesim
    Domnule Onesim ,dupa ce ati starnit aceste discutii (unele inutile ,dar inevitabile),tin sa va multumesc atit dvs cit si celor de la totalbaschet.ro.Pentru noi (parinte,copil...si sper si antrenori) a fost usor sa extragem lucrurile interesante si reale in acelasi timp.Lucrul cel mai bun care s-a intimplat ,a fost ca fiul meu =cel mai bun prieten,a inteles diferenta dintre "copilul vedeta" cu aere ...si copilul muncitor care tinde sa devina UN LIDER...UN EXEMPLU....Si foarte important sa faca din aceste calitati un plus de valoare pentru echipa sa de club sau pentru lotul national.Indiferent de cum se vede baschetul azi in Romania ,cu bune si rele,consider ca este periculos si nedrept sa bagi in cap copilului ca nu are nicio sansa aici,ca suntem "nimeni",ca nu se va schimba nimic,niciodata.Eu cred ca in primul rind trebuie sa schimbam mentalitatea aceasta din interiorul nostru, si apoi vor apare inevitabil si alte schimbari.Inspiratie si respect .

    Un tata de copil normal.

    cu 12 ani în urmă (16.04.2011) Raspunde
  • blabla :

    ...
    Te las sa fii tare in gura pe net, micule gibon de la Galati. Pace

    cu 12 ani în urmă (16.04.2011) Raspunde
  • GIOVANNI :

    bravo blabla...ai reusit sa faci ceva bun
    Multumiri in numele intregii comunitati ...ti-ai dat seama si tu /Subiectul este inchis pentru cei care bat campii.Succes...si ti-am trimis niste "banane" de Pasti.

    cu 12 ani în urmă (18.04.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!