Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Justas Tamulis, ultimul stranier înregimentat de BC CSU Sibiu în această vară (VIDEO)

Andreea Vlase

Andreea Vlase
16.08.2018

BC CSU Sibiu și-a luat un shooter lituanian de 24 de ani. Justas Tamulis a evoluat pentru Nevezis Kedainiai în sezonul precedent, cu care a jucat și în FIBA EuropeCup. Dragoș Gheorghe continuă pentru al 3-lea sezon cu formația sibiană. MVP-ul turneului final U18, Aurelian Gavriloaia, va trece la echipa pregătită de Dan Fleșeriu.

Justas Tamulis este născut în 12 iulie 1994 și a crescut la școala lui Arvydas Sabonis. În țara natală a jucat la satelitul lui Zalgiris, Nevezis Kedainiai și Poeno Zvaigzdes. A fost legitimat o perioadă scurtă la Cages Candelas Breogan, în liga secundă spaniolă.

În precedentul sezon a jucat la Nevezis Kedainiai, din orașul natal. Echipa s-a clasat pe locul 8 la finalul sezonului regulat și a dat de Zalgiris în sferturi. Campioana s-a impus cu 3-0. Tamulis a jucat 32 de partide în campionatul lituanian și a avut medii de 6.7 puncte, 1.4 recuperări și 1.6 pase decisive în 22.6 minute. A încheiat cu 36.2% în dreptul reușitelor de la distanță.

Nevezis a jucat în FIBA EuropeCup, trecând de faza grupelor. Noul shooter al sibienilor a intrat în 11 partide și a avut medii de 10.2 puncte, 1.9 recuperări și 1.8 pase decisive în 22.4 minute. A avut un procentaj de reușită mai mare la aruncările de la distanță (45.5%) față de cele din interiorul semicercului (41.4%). Tamulis are în palmares două medalii de argint la întrecerile europene de juniori, în 2010  la U16 și în 2012 la U18. Lituania a pierdut de fiecare dată titlul în fața Croației. Tamulis a avut o medie de 14.4 puncte la turneul din 2012. Mai are un bronz la Campionatul Mondial U19 din 2013 și aurul la Universiada din 2017.

Dragoș Gheorghe va face parte din lotul celor de la BC CSU Sibiu și în sezonul următor. Are 22 de ani și va fi al 3-lea sezon pentru extrema de forță în galben-albastru. Jucătorul de 2 metri a jucat 14 meciuri în ultima ediție a Ligii Naționale. A avut medii de 9.1 minute, 3.7 puncte și 2.4 recuperări. Cea mai bună prestație a sa a fost în fața celor de la Dinamo. În luna martie Gheorghe încheia în double-double, cu 21 de puncte și 10 recuperări. A făcut parte din lotul naționalelor de juniori la trei ediții de  Campionate Europene, divizia B (U16 în 2012, U18 în 2014 și U20 în 2015).

Aurelian Gavriloaia se alătură celor de la BC CSU Sibiu pentru următoarul sezon. Jucătorul de 17 ani a fost MVP-ul turneului final U18 din acest an. În cele 5 meciuri disputate de CSM Steaua București a avut medii de 15.2 puncte, 9.2 recuperări, 3.2 pase decisive, 1.6 mingi pierdute și 3.4 intercepții în 26:09 minute. Baschetbalistul polivalent de 1.96 a fost MVP și în 2017, la competiția rezervată jucătorilor sub 16 ani, când a avut medii de 23 de puncte, 15 recuperări și 4 pase decisive în 30:55 minute. A jucat cu naționalele de juniori la două turnee europene, divizia B (U16 în 2016 și U18 în acest an). A avut medii de 9.9 puncte pe meci.

Lot BC CSU Sibiu: Lucas Tohătan, Mirel Dragoste, Kevin Hardy (fundași), Monyea Pratt, Justas Tamulis, Alex Varga, Aurelian Gavriloaia, Wilhelm Brosser (extreme), Isaiah Philmore, Dragoș Gheorghe, Randal Falker, Chris Cooper (pivoți). Lotul lărgit al echipei pregătite de Dan Fleșeriu va fi completat cu sportivi localnici. Echipa se va reuni în 20 august.

*foto: Fotodiena.lt

9 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca u1919cj :

    interesant
    Pare un transfer bun, un titular. Sibiul arata foarte bine sezonul asta.

    cu 5 ani în urmă (16.08.2018)
    • BC CSU Sibiu Fr3aksway:

      ..
      Intr-adevar, CSU arata bine la capitolul straini si jucatori U23, insa o problema mare o vad lipsa unui jucator roman cu experienta. Ar fi fost bun un jucator precum Baciu, Mandache, Fraseniuc, Nicoara.

      cu 5 ani în urmă (16.08.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      roman cu experienta
      Marea problema a acestor jucatori va fi ca nu-i prea poti folosi in prima repriza, iar apoi dupa ce stau pe banca jumatate de meci ce randament vor mai da...de ce crezi ca Achim a renuntat la Mandache? Acelasi motiv pentru care noi am renuntat la Paliciuc...
      Oricum, din cei 4 mentionati, 3 se pare ca aveau/au contract, doar de Nicoara nu stiu nimic

      cu 5 ani în urmă (16.08.2018)
    • BC CSU Sibiu Fr3aksway:

      ..
      De ce sa fie folositi doar jucatori U23 in prima repriza? De ce sa nu ai si romani 23+ sa mai odihneasca din titularii straini, sau cand ai probleme cu faulturile? In cupa Romaniei unde e nevoie de 2 romani in permanenta pe teren se va vedea lipsa unui roman experimentat.

      Oricum, nu cred ca regula asta cu U23 l-a determinat pe Achim sa renunte la Mandache.

      cu 5 ani în urmă (16.08.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @fr3aksaway
      De cate ori au jucat Mandache sau Paliciuc in primul sfert sezonul trecut? Niciodata... La fel se va intampla acum in toata prima repriza. Vei fi obligat sa folosesti alternativ cel putin 2 jucatori U23 in prima repriza, deoarece unul nu va duce 20 min fara pauza. Si atunci, va fi aproape imposibil, tinand cont de ce valoare au strainii din lot, sa scoti unul, ca sa bagi un roman (Moldoveanu sau Watson sunt exclusi).
      In cupa Romaniei nu va mai exista regula cu 2 romani pe teren, urmand a se respecta aceeasi regula ca in campionat.
      Si privitor la Achim / Mandache, eu l-am auzit pe Achim declarand asta la Digi Oradea acum cateva zile...daca el a mintit, mint si eu...

      cu 5 ani în urmă (16.08.2018)
    Raspunde
  • free_ag :

    Fraseniuc
    Stand up 😉,baciu nu.

    cu 5 ani în urmă (16.08.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Sibiu
    Pare un shooter prin definiție. Sibiul sezonul asta da impresia ca are 6 străini ok pe care se poate baza. Doar ca nu știu dacă va avea acel carator de minge decisiv (gen Dykes, Richard sau ... Laser) care sa facă jocul. Și rămân la părerea ca va juca în 4 oameni în teren, locul romanului nefiind acoperit suficient pentru o echipa cu pretentii.

    cu 5 ani în urmă (16.08.2018) Raspunde
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    Echipa
    Echipa arata bine insa, ma preocupa si pe mine, asa cum remarca si @trancer faptul ca parca nu mai avem un "carator de minge". La echipa asta, ar fi fost extraordinar sa il pastram si pe Laser, dar hai sa vedem intai cum se misca baieti si mai vedem apoi cum mai ajustam daca este cazul. In ceea ce ii priveste pe jucatorii romani, eu sunt de acord sa "riscam" cu cei tineri.

    cu 5 ani în urmă (16.08.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Carator de minge
      Acesta va fi Tohatan cât timp va fi în teren, respectiv Hardy în celălalt caz.

      cu 5 ani în urmă (16.08.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!