Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Justin Baker: „Încă nu am învățat să jucăm împreună. Avem multe lipsuri în defensivă”

Eduard Popa

Eduard Popa
27.10.2018

justin baker dinamo u bt cluj

Dinamo Știința București a pierdut duelul cu U-BT Cluj, scor 85-96, în etapa a patra a Ligii Naționale de Baschet Masculin, urna valorică A.

Unul dintre cei mai experimentați componenți ai lotului lui Tudor Costescu, americanul Justin Baker, a comentat pentru totalbaschet despre înfrângerea împotriva clujenilor și parcursul destul de dificil de până acum al alb-roșilor.

„A fost un meci greu, Clujul are o echipă puternică, mulți jucători cu experiență, foarte buni. Am muncit din greu, am avut șansa să câștigăm, dar nu am reușit să fructificăm fazele importante și am ajuns să pierdem un meci în care am luptat din răsputeri. Au fost doar patru meciuri până acum, dar încă nu am învățat cum să jucăm împreună, să fim concentrați în apărare. În continuare avem multe lipsuri pe faza defensivă. Dacă reușim să curățăm aceste lucruri, cu siguranță vom începe să câștigăm și partidele.”

Cât despre faptul că lucrează cu mulți jucători tineri, Baker a spus că:

„E o experiență bună pentru mine, am șansa să lucrez la calitățile de lider și să le arăt tinerilor baschetbaliști români felul în care trebuie jucat. Ar ajuta dacă am și câștiga niște meciuri, că până acum nu i-am învățat decât cum se pierde... Dar da, este o experiență bună și avem nevoie de ceva mai mult timp până când vom arăta mai bine.”

De asemenea, el a discutat și despre valoarea Ligii Naționale:

„Este o ligă destul de dificilă. Încă nu am obținut vreo victorie. Dar este fun, accept provocarea și aștept să văd ce îmi mai iese în cale.”

Justin Baker a înscris 12 puncte și 6 recuperări contra lui U-BT Cluj. În acest sezon sportivul american a adunat medii de 13,5 puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive în patru partide.

Etapa viitoare, Dinamo Știința va întâlni în deplasare pe cei de la BCM U Pitești.

*foto: facebook Dinamo Știința

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!