Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Karamo Jawara, ultima achiziție a clujenilor de la U-Banca Transilvania

Radu Bărăian

Radu Bărăian
27.07.2015

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a anunțat prin intermediul site-ului oficial al clubului transferul baschetbalistului norvegian Karamo Jawara, proaspăt absolvent al Universității North Carolina Central din Statele Unite. 

Jawara are 24 de ani, este născut în Suedia, însă are cetățenie norvegiană, măsoară 2.04 metri în înălțime și cântărește 107 kilograme, evoluează pe poziția 4, iar în ultimele patru stagiuni a jucat în echipamentul celor de la North Carolina Central Eagles. În ediția precedentă din NCAA, noul elev al lui Marcel Țenter a avut medii de 7.6 puncte, 6.4 recuperări, 2.3 pase decisive, 1.1 intercepții, 0.7 capace și 1.7 mingi pierdute, totul în 33.6 minute jucate în medie pe meci. 

Karamo Jawara este un jucător polivalent, care, prin energia și talentul lui, sperăm că va aduce un aport fizic deosebit echipei, completând astfel poziția 4”, a spus Marcel Țenter într-o declarație acordată site-ului oficial al clubului de sub Feleac. 

De asemenea, Karamo Jawara a evoluat în 2013 la Universiadă alături de Norvegia, iar în 2011 a fost în lotul U20 al Norvegiei la Campionatul European, acolo unde a contabilizat în medie 16.9 puncte pe meci, 8.0 recuperări și 2.4 mingi câștigate. 

Odată cu acest transfer, Marcel Țenter se va putea baza începând cu noul sezon pe un lot format din următorii jucători: Karamo Jawara, Andrei Kalnichenko, Filip Adamovic, Ivan Zigeranovic, Muhamed Pasalic, Rolland Torok, Kyndall Dykes, Darius Hargrove, Cătălin Baciu, Tudor Jucan, Nandor Kuti, Bogdan Pogăcean şi Tudor Gheorghe.

*Foto: heraldsun.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!