Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Karlo Zganec este noul jucător al lui U-BT Cluj

Eduard Popa

Eduard Popa
19.07.2019

Karlo Zganec este noul jucător al lui U-BT Cluj

karlo zganec u bt cluj

U-BT Cluj a anunțat transferul lui Karlo Zganec. Născut pe 25 iulie 1995, baschetbalistul originar din Zagreb vine de la Cedevita și poate evolua atât pe poziția de extremă forță, cât și pe cea de pivot.

Zganec are 2m06 și s-a format la KK Zagreb. Karlo a fost jucător al celor de la Cedevita în perioada 2014-2019, timp în care a câștigat de patru ori titlul în Croația și de 5 ori Cupa Croației. De asemenea, Zganec a adunat și două sezoane în Euroliga, în 2014 și 2016, în care a strâns 30 de partide. Anul trecut, Cedevita a jucat în EuroCup iar noul jucător al lui U-BT Cluj a fost prezent în opt partide, cu medii de 4 puncte, 2,4 recuperări, 0,9 pase decisive și 0,8 capace.

De asemenea, Zganec a jucat și la naționalele de juniori ale Croației, alături de care a cucerit trofeul contitnental la U16, în 2011 și la U18, în 2012. Totodată, sportivul croat a jucat pentru naționala B a țării sale cu care a câștigat Cupa Stankovic, în 2018.

Zganec este al doilea transfer anunțat de U-BT Cluj, după Brandyn Curry. De asemenea, clujenii i-au mai confirmat pe Nandor Kuti și Andrei Calnicenco. O dată cu Zganec, U-BT l-a anunțat și pe letonul Artis Ate.

*foto: aba-liga.com

16 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Nana Foulland
    Sper sa fie in angrenajul echipei și sezonul care o să vină. Hai U-BT

    cu 4 ani în urmă (19.07.2019)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin:

      ...
      Si mie imi place, dar nu cred ca o sa ramana.

      cu 4 ani în urmă (19.07.2019)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea mikki :

    ambii, jucatori buni, buni...
    cu experienta si mentalitati de campion, muncitori, spirit de echipa, din ce-am, cu vazut aruncari bune de la distanta.. Clujul se duce in cu totul alta zona fata de anii trecuti.

    cu 4 ani în urmă (19.07.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca L M :

    gluma
    Cu statisticile de anul trecut:
    Min - 12.6
    Pct - 2.5
    Rec - 2.1/1.3
    E rezerva banuiesc...ca altfel nu imi pot explica.

    cu 4 ani în urmă (19.07.2019)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin:

      ...
      Sincer nu m-ar mira ca el sa fie rezerva. Nu o zic din perspectiva 'Vai ce buget mare are U incat Zganec e rezerva'. Asa cum am zis si mai jos, eu cred ca o sa mai aducem un 4 si probabil doar un 5 (mai) clasic. In conditiile astea se prea poate ca Zganec sa fie acea rezerva care o sa primeasca multe minute avand in vedere ca acopera amebele pozitii 4-5, iar la 5 nu cred ca o sa avem o alta rezerva inafara de el. Repet: sunt doar pure speculatii la cum vad eu lotul in momentul de fata.

      cu 4 ani în urmă (19.07.2019)
    Raspunde
  • CSA Steaua București Fortza Steaua :

    Transferuri!
    Cu astfel de jucători nu stiu ce pretentii poti emite... Dar dacă asta este politica ce sa faci????

    cu 4 ani în urmă (19.07.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin :

    transferuri
    Se pare ca ne-am asigurat jucatorul pe pozitia 4-5, dar cel mai probabil o sa mai vina inca un jucator pe acea pozitie, iar Calnicenco o sa joace mai mult pe 3 in sezonul acesta. Artis Ate cred ca este shooterul de care aveam nevoie.

    cu 4 ani în urmă (19.07.2019) Raspunde
  • bulcul :

    Transferuri
    Consider acesti jucatori de nivel mediu. Nici spectaculos, nici umpluturi. Nu stiu cat de in forma sunt, avand in vedere ca pare ca nu prea au jucat sezoanele trecute. Sunt convins ca fac parte din planul de echipa cugetat al antrenorului, care categoric nu se bazeaza in vreo masura dezechilibrata pe vreo zi magica al unuia dintre ei. Ar trebui sa isi cam dubleze statisticile ca sa iasa in evidenta in campionatul asta, ceea ce e posibil. Dar cel putin, eu spun ca isi vor face treaba, mai ales sub conducerea de acum, n-o sa-i apuce pe clujeni durerile de cap cand intra in teren. Baza insa ramane momentan Curry. Si speranta ca va mai fi macar un jucator de nivelul lui. Dar mai sunt multe transferuri de facut.

    Chiar verificam in fiecare zi sa vad daca nu anunta ceva Clujul, ca trece timpul si mai sunt multi straini de confirmat. Oricum, doar dupa cifre, toate afirmatiile sunt aproximativ la nimereala. Zilele trecute ma uitam la meciurile din BCL ale lui Broussard de la noi, si il tot pierdeam in imagine. Astept sa mai vad niste potentiale personalitati ale campionatul nostru, si cel mai mult ma astept sa le vad la Cluj! Momentan e ok, continuam refresh-urile.

    cu 4 ani în urmă (19.07.2019)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      @bulcul
      cifrele nu joaca este adevarat, ele pot sau nu pot fi edificatoare, multi le imbunatatesc, altii dimpotriva..dar noi ne dam cu parerea acum mai mult pe cifre, statistici, experienta. asteptam sa-i vedem la lucru. deci in BCL din ce-ai vazut, nu prea te-a convins Broussard?

      cu 4 ani în urmă (19.07.2019)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      referitor la UBT
      eu zic ca vor mai aduce macar 1-2 de nivelul lui Curry sau chiar mai ridicat.

      cu 4 ani în urmă (19.07.2019)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      dar...
      raman la parerea ca cei 2 anuntati azi sunt jucatori chiar valorosi pt nivelul campionatului nostru!!!!

      cu 4 ani în urmă (19.07.2019)
    • bulcul:

      1-2
      1-2 ar trebui ei, 1 macar noi. Sibiu mi se pare ca o sa se descurce excelent si daca nu mai aduce ceva iesit din comun, cum au obiceiul. Aceste 2 transferuri nu mi se par atat de importante. Shooterul celalalt nu cred ca va fi cel mai bun aruncator al lor. Eu dau cu parerea ca acest Karlo va juca flexibil, cam 20 de minute pe meci, 2-ul va fi rezerva, si ar trebui sa se aduca ceva mai serios. Daca nu avem asteptari prea mari de la Cluj.

      Broussard mi s-a parut, chiar daca sunt in contradictie din nou, cu cineva de-aici, un Richard in zilele lui slabe. In primul rand ca juca numai pe pozitia 1, unde, cum ma asteptam, nu prea se remarca, dar joaca parca cu bun simt, fara multe greseli, fara multe incercari. In schimb in aparare minse pare peste orice am avut. E bunicel, cred ca va juca mai bine decat ce am vazut, in campionatul nostru, dar daca acesta a fost transferul de baza din vara asta, va fi greu. Oricum, e mai mult si dorinta de a vedea jucatori de care sa iti aduci aminte. Cum a fost Zeno, Barnette, acum Richard, la noi, Dykes, Diaz, Laser... Pe care i-am prins eu.

      cu 4 ani în urmă (19.07.2019)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      ...sa fie baschet!
      si eu cred ca Broussard a fost transferul de baza si singurul de fapt. ca la Barnette va fi prelunigire daca va fi el, cum zice toata lumea. daca suna bine cand spui Zeno, Diaz, Laser, Dykes, Agafonov...

      cu 4 ani în urmă (19.07.2019)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      da..
      suna bine cand vb de baschetbalisti care ne-au placut!

      cu 4 ani în urmă (19.07.2019)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      de acord cu tine ..bulcul
      mi-ar placea sa-l vad jucand pe Aaron ce 2-3 si sa aducem inca unul 1-2 chiar 3, bun shooter, printre alte calitati. este doar o parere. dar, stie Achim ce face.

      cu 4 ani în urmă (19.07.2019)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca Ossiryss :

    Transferuri
    Jucători de carat pianul... Așteptăm interpreții, totuși.

    cu 4 ani în urmă (19.07.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!