Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Kelvin Lewis este noul jucător al celor de la BC Timișoara

Marius Petri, Lucian Călinescu

Marius Petri, Lucian Călinescu
25.06.2014

După un sezon ratat, în care a ratat calificarea în play-off, BC Timișoara continuă campania de achiziții cu baschetbalistul american Kelvin Lewis, informează site-ul oficial al grupării de pe Bega. În vârstă de 26 de ani, Lewis (1.95 m) a evoluat în sezonul recent încheiat pentru Tampereen Pyrintö, echipă cu care a câștigat campionatul în Finlanda.

Sportivul de peste ocean evoluează pe poziția 2, cea de shooting guard, și a acumulat medii de 14 puncte, 4.4 recuperări și 1.1 pase decisive în cele 55 de partide pe care le-a jucat în maieul campioanei Finlandei. Acesta a evoluat cu Tampereen și în Liga Baltică, unde a reușit să se claseze pe locul al patrulea. Antrenorul “leilor din Banat”, Dragan Petricevic, s-a declarat încântat de achiziția lui Lewis, care e al treilea campion sosit în această vară la Timișoara, după Tica și Pesic:

“Lewis corespunde principiului potrivit căruia noi am făcut transferurile în această vară. Am adus campioni, jucători cu mentalitate de învingători. El este un jucător de echipă, un bun shooter și un excelent apărător, care completează venirile de până acum”, a precizat tehnicianul bosniac pentru bctimisoara.ro.

Ultimul transfer al bănățenilor a acceptat invitația TotalBaschet de a spune câteva cuvinte odată cu sosirea în Banat, declarându-se mulțumit de alegerea făcută:

"Sunt bucuros pentru șansa de a juca la BC Timișoara. Este un club minunat, cu antrenori foarte buni. Îmi doresc să muncesc foarte mult și toată lumea să fie pe aceeași lungime de undă pentru a câștiga."

În stagiunea 2012/2013, fundașul american a jucat pentru suedezii de la Solna Vikings, cu care a participat în EuroChallenge. De asemenea, Lewis a evoluat de-a lungul timpului și pentru Kavala (Grecia), Houston Cougars, dar și în D-League, pentru cei de la Texas și Rio Grande.

Astfel, Kelvin este al șaptelea transfer efectuat de gruparea timișoreană în această vară, după Vladimir Tica, Bogdan Popescu, Milos Pesic, Dalibor Persic, Jahenns Manigat și Octavian Boian.

*foto: nba.com

4 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe totalulbaschetilor :

    Interesant...
    Fidel propriei filozofii,Dragan a adus jucatori care arunca bine de la distanta.Dealtminteri modelul nu e rau,si ma gandesc ca la Mures de exemplu a dat rezultate foarte bune.
    Surprinzatoare este absenta lui Bureau,pe care "expertii" il dadeau ca si transferat la Timisoara de foarte mult timp...

    cu 9 ani în urmă (25.06.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș tumero :

    soc cultural
    oare ce soc cultural va avea dupa Suedia si Finlanda:))...lasand gluma pe de o parte se construieste o echipa frumoasa la Timisoara...

    cu 9 ani în urmă (25.06.2014) Raspunde
  • CS Rapid București Rapidist4Life :

    ...
    Nu cred că Bureau este un jucator pe placul lui Dragan. Echipa Timișoarei pare competitivă, dar în ultimii ani Dragan ne-a obișnuit să o dea în bară cu transferurile.

    cu 9 ani în urmă (25.06.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe totalulbaschetilor :

    Bureau
    Nu-i vorba de a fi pe placul cuiva anume,ci ca multi omniscienti il dadeau de mult timp transferat acolo.Altminteri,dupa destul timp,transferurile Timisoarei par chiar solide,cu potential de a forma o echipa competitiva,ceea ce nu-i decat bine pentru campionat.

    cu 9 ani în urmă (25.06.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!