Stiri

Kobe Bryant, nominalizat la Oscar

David Istrate

David Istrate
23.01.2018

kobe bryant nominalizat oscar

Kobe Bryant a jucat ultimul meci pentru LA Lakers, în aprilie 2016. De la acea dată, el a continuat să muncească atât în domeniul sportiv, cât și în cel al afacerilor. De asemenea, MVP-ul din 2008 a realizat mai multe scurtmetraje, printre care și „Dear Basketball”.

Pe data de 29 noiembrie 2015, lumea baschetului american a fost șocată de vestea retragerii lui Kobe Bryant. Considerat unul dintre cei mai buni jucători din istorie, Bryant a scris un scurt poem adresat baschetului, apărut în The Players Tribune. Prin această scrisoare, cel supranumit „The Black Bamba” își evoca întreaga sa istorie cu sportul pe care l-a iubit atât de tare. Încă de mic își făcea mingi din șosete și arunca la coșul de gunoi, imaginându-și că se află pe terenul pe care juca tatăl său. Apoi visul i s-a îndeplinit și a ajuns să joace pentru LA Lakers, echipă pentru care a dat totul „de la minte și trup până la spirit și suflet”. Sportivul ajuns acum la vârsta de 39 de ani povestește cum a jucat prin mijlocul accidentărilor, prin greutăți datorită faptului că a iubit acest sport. Cu toate acestea, Bryant, în încheierea poemului, declara că este gata să renunțe la baschet, dorind să se bucure de fiecare moment petrecut pe teren.

Kobe Bryant, într-un interviu, a explicat în câteva cuvinte care e ideea principală a poeziei sale.

„Acesta semnifică o maturizare. Totul începe cu un vis care apoi devine realitate, însă este important să înțelegem că există o finalitate, un moment în care visul ia sfârșit. Eu nu pot juca baschet pentru totdeauna, iar iubirea mea pentru baschet, pe care am avut-o de la 2 ani până la 37 de ani trebuie să se schimbe. Și este nevoie să devii liniștit cu alegerea ta de a lăsa visul în urmă și de a porni pe o nouă cale.”

În 2017, în urma unei colaborări cu Glen Keane pe postul de regizor, fostul baschetbalist a produs un scurt film animat bazat pe publicația apărută în The Players Tribune. Fondul muzical a fost compus de celebrul compozitor John Williams, cunoscut pentru contribuția sa în filme renumite, precum Star Wars. Bryant a declarat că îl știe pe John Williams din 2008, când l-a sunat deoarece dorea să afle dacă există o legătură între modul în care compozitorul dirijează o orchestră și modul în care poate el să dirijeze jocul echipei sale.

Acest scurtmetraj a avut un real succes, câștigând Premiul special al juriului la World Animation Celebration 2017. Anul acesta, „Dear Basketball” a fost nominalizat la Annie Awards și recent s-a anunțat că acesta a primit o nominalizare și la Academy Awards.

Imediat după acest anunț, Bryant a reacționat pe pagina sa de Instagram arătându-se copleșit de această realizare.

„Ceea ce se întâmplă depășește domeniul imaginației mele. Pentru mine înseamnă foarte mult că Academia a luat în considerare filmul meu. Le sunt recunoscător geniilor care au stat la baza creării acestui scurtmetraj, Glen Keane și John Williams pentru că au reușit să ducă munca mea la acest nivel. Mă simt onorat să fac parte din această echipă.”

În acest an, premiile Oscar vor fi decernate în 4 martie 2018, în Los Angeles. Este de urmărit dacă Bryant va reuși să câștige un premiu așa de important, însă indiferent de rezultat, fostul jucător este de apreciat pentru faptul că a continuat să lucreze zi de zi, păstrându-și dorința de a fi cel mai bun. El declara într-un interviu următoarele cuvinte: „Dacă peste 20 de ani, baschetul va fi cel mai bun lucru pe care l-am făcut în viața mea, atunci înseamnă ca am eșuat mizerabil”.

Kobe Bryant a petrecut 20 de sezoane în NBA, perioadă în care a jucat exclusiv pentru LA Lakers. Jucătorul american a reușit să câștige campionatul de 5 ori și în 2014 a devenit al treilea cel mai bun marcator din istoria NBA. Bryant a fost ales de 11 ori în prima echipă din NBA și de 18 ori în All Star Game. De asemenea, vestea nominalizării scurtmetrajului său la Oscar vine la o zi după celebrarea a 12 ani de la meciul jucat împotriva lui Toronto Raptors, când Kobe a marcat 81 de puncte.

*foto: ballislife.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!