Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Kris Richard:”Nu am avut cel mai puternic început în “Top 6”, dar contează cum o să terminăm.”

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
02.03.2019

kris

Astăzi, 2 martie, va avea loc a treia întâlnire din acest sezon competiţional  dintre CSM CSU Oradea si BCM U FC Argeş Piteşti, după ce elevii lui Cristian Achim s-au impus în ambele dueluri din prima fază a campionatului.

Kris Richard, unul din cei mai importanţi jucători din lotul orădenilor, a vorbit pentru site-ul nostru atât despre această partidă, cât şi despre aşteptările sale de la acest sezon.

Cum a fost pauza cauzată de meciurile echipelor naţionale pentru voi?

Aceasta pauză a însemnat atât pentru mine, cât şi pentru coechipierii mei, o ocazie foarte bună de a ne reveni, în special din punct de vedere psihic, şi de a ne pregăti din toate punctele de vedere pentru aceste ultime meciuri înainte de play-off. Nu am avut cel mai puternic început in “Top 6”, dar contează cum o să terminăm.

Ultimul vostru meci a fost unul foarte bun, din punct de vedere individual, pentru tine. Cât de greu e să o iei de la capăt după un astfel de rezultat? Şi, de asemenea, este vreo diferenţă că a fost împotriva celor de la Cluj? Crezi că s-a creat în timp o rivalitate între voi?

Eu încerc să dau totul pentru echipa mea, indiferent de situaţie sau de ce se întâmplă. Suntem toţi extrem de motivaţi înainte de fiecare partidă, chiar dacă este vorba de cei de la Cluj sau oricare alt adversar.

Aveţi si doi jucători noi. Îl cunoşteai pe vreunul dinainte, ai jucat cu sau împotriva lui? Şi cum vezi atmosfera în echipă  după venirea lor?

Nu, nu îi cunoşteam pe cei doi înainte să ajungă aici. Par să fie o alegere foarte potrivită pentru echipa noastră şi să se potrivească bine stilului nostru de joc, iar noi ne-am străduit si o vom face în continuare ca ei să se simtă foarte bine aici, atât în terenul de baschet, cât şi în afara acestuia.

Următoarea partidă este cea împotriva celor de la BCM U Piteşti. Ce aşteptări ai, şi, dacă ar trebui să numeşti un lucru care, în opinia ta, va fi decisiv în partida de astăzi, care ar fi acela?

Cu siguranţă sper la o victorie. Şi, lucrul decisiv în această partidă va fi, cu siguranţă, apărarea. Sunt o echipă foarte puternică, au jucători foarte buni, deci va fi o luptă de la început până la final.

În final, chiar în această perioadă, anul trecut, abia veneai în Oradea, ajungând să fii un jucător decisiv în câştigarea titlului. Cum vezi acest sezon comparativ cu acela? Crezi că puteţi repeta performanţa?

Fiecare sezon este un început nou. Noi, fiind campioana en-titre, avem cu siguranţă o “ţintă”, pe spate, în niciun caz nu ni se oferă vreun avantaj, care să ne ducă mai uşor spre al doilea titlu consecutiv. Va trebui sa luptăm pentru asta la fel de intens ca anul trecut.

În acest sezon, Kris Richard are medii de 17.2 puncte, 3.8 recuperări şi 2.4 pase decisive pe meci, cu un season-high de 32 de puncte împotriva celor de la SCM Timişoara şi de 9 recuperări împotriva celor de la U-BT Cluj Napoca.

De asemenea, americanul are un “Top 6” excelent. După un început  mai modest contra celor de la SCM U Craiova, acesta nu a avut meci fără un indice de eficienţă de cel puţin 22 şi minim 24 de puncte înscrise.

Partida va avea loc începând cu orele 17:00 şi va putea fi urmarită în direct pe Digi Sport 4.

 

*SURSA foto: facebook CSM Oradea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!