Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Kris Richard, principalul marcator al CSM CSU Oradea în meciul 3 al finalei LNBM

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
03.06.2019

Kris Richard, principalul marcator al CSM CSU Oradea în meciul 3 al finalei LNBM

kris

CSM CSU Oradea a ratat în cursul serii de duminică, 2 iunie, ocazia de a închide seria finală contra celor de la BC CSU Sibiu în numărul minim de meciuri, după ce au reușit să obțină ambele victorii în Sala Transilvania. Cu un joc colectiv foarte bun, o defensivă care a dat roade și două prestații de excepție din partea lui Kevin Hardy și Randal Falker, sibienii au reușit victoria cu scorul de 64-71, în ciuda încercărilor repetate ale gazdelor de a întoarce scorul pe tabelă.

Cel mai important jucător al bihorenilor a fost Kris Richard. Fiind jucătorul cu cele mai multe minute petrecute pe teren, mai exact 34:16, acesta a încheiat partida cu procentaje de 33% la aruncările de 2 puncte (2/6), 57% la aruncările de la mare distanță (4/7), fără vreo prezență la linia de libere, pentru un total de 16 puncte. La acestea a adăugat 6 recuperări defensive, 5 pase decisive și 4 mingi câștigate, pentru un indice de eficiență de 21.

De asemenea, cu mai puțin de 7 minute înainte de fluierul final, acesta a fost aproape de a realiza o revenire spectaculoasă pentru bihoreni, după ce a scuturat plasa din afara semicercului pe buzzer-beater și a dus avantajul elevilor lui Dan Fleșeriu la doar 3 puncte, scor 54-57. Tot el a fost autorul unei pase greșite într-un moment foarte important al meciului, după un coș pe pătrundere semnat de Lucas Tohătan, moment în care șansele gazdelor de a trece la conducere au scăzut considerabil.

După înfrângerea suferită de echipa sa, jucătorul american a ținut să transmită un mesaj fanilor ”leilor roșii” prin intermediul rețelelor de socializare:

”O înfrângere dureroasă în această seară, leilor!E timpul să ne reconcentrăm asupra scopului nostru și să nu ne pierdem energia din cauza negativității pe care o simțim în aceste momente.Felicitări celor de la CSU Sibiu! Au venit pregătiți să joace în această seară. Aștept cu nerăbdare meciul 4!”

kris richard finala lnbm oradea sibiu 

După ce a fost una din piesele de bază ale bihorenilor pe tot parcursul acestui sezon, Richard a părut să ”își ia revanșa” în acest meci pentru o performanță mai slabă în meciul 1 al seriei, unde a înregistrat 6 puncte, 2 recuperări, 4 pase decisive și un indice al eficienței de 3, urmat de asemenea de un meci secund vizibil mai bun, însă nu la nivelul cu care ne-a obișnuit în special în faza a doua a campionatului.

În ediția 2018-2019, Kris a înregistrat medii de 16.5 puncte, 3.9 recuperări și 2.3 pase decisive pe meci.

Meciul 4 va avea loc în Arena Antonio Alexe, marți, 4 iunie, începând cu orele 19:00.

 

*SURSA foto: Valentin Todea / captură instagram

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!