Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Kristina Arsenic va evolua pentru Olimpia CSU Brașov

Andreea Vlase

Andreea Vlase
10.08.2018

Olimpia CSU Brașov s-a înțeles cu Kristina Arsenic pentru sezonul următor. Pivotul de 21 de ani a jucat în finalul sezonului trecut la CSU Alba Iulia, 9 meciuri de campionat. A ajuns la CSU după multe luni de pauză, în urma unei accidentări grave la genunchi.

Pivotul de 21 de ani a făcut parte din naționalele de junioare ale Serbiei. În 2014 sârboaicele jucau în semifinalele europeanului U18, Divizia A. Doi ani mai târziu ajungeau în aceeași fază la competiția naționalelor U20. Arsenic a evoluat și la Campionatul Mondial U19, în 2015, când avea 18 ani.

Înainte să ajungă la CSU Alba Iulia, a trecut pe la Steaua Roșie Belgrad (2013-2014), Grosbasket (din Slovenia, în sezonul 2014-2015), ZKK Kraljevo (în 2015-2016, 21 de meciuri în prima ligă sârbă, 11.6 puncte și 7.7 recuperări în 26 de minute) și Celta Vigo (2016-2017, 17 meciuri în liga secundă spaniolă, 5.4 puncte și 3.7 recuperări în aproximativ 16 minute).

Pivotul de 1,93 a suferit o accidentare gravă în luna martie a anului trecut, când era la Celta Vigo. S-a întâmplat la un antrenament, iar pivotul a stat multe luni în afara terenului după ruptura ligamentului încrucișat anterior de la genunchiul drept.

A semnat cu CSU Alba Iulia la finalul perioadei de transfer, în luna februarie a acestui an. A debutat pentru alb-albastre la Final 4-ul Ligii Europei Centrale, în 3-4 martie. A jucat în ambele partide pierdute de CSU atunci și a contribuit cu 15 și 12 puncte. A bifat 9 meciuri în LNBF la CSU Alba Iulia, cu medii de 12.7 puncte, 5.9 recuperări, 0.7 assist-uri și 0.7 capace în 28:12 minute, cu 9.6 eficiență medie.

Arsenic este a 4-a străină care semnează în această vară cu Olimpia CSU Brașov, după Carla Bartee, Tianna Tarter și Biljana Pesovic. În Liga Națională sunt permise 5 straniere pe foaia de joc în sezonul următor, astfel că formația brașoveană mai are un loc disponibil. Oficialii de sub Tâmpa au mai ajuns la acorduri cu tinerele Alina Podar și Amira Al Ash Hab pentru sezonul următor.

*foto: Sport Pictures

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!