Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Kristina Higgins: „Jucând doar cu 5 echipe ajungi să cunoști fiecare jucătoare individual, cum să te aperi la ea”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
23.11.2018

Kristina Higgins a trecut în vară la ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, de la Olimpia CSU Brașov. Americanca de 24 de ani este cea mai eficientă jucătoare din această ediție a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Pivotul are o medie de 30,8 la eficiență și 4 double-double-uri în 6 meciuri de campionat. MVP-ul etapelor 1 și 6 ne-a oferit un scurt interviu despre începutul acestui sezon.

Pivotul se află la al treilea sezon în campionatul românesc, după ce în precedentele două a jucat pentru Olimpia CSU Brașov, cu care a încheiat pe treapta a 3-a a podiumului. În ultima stagiune a reușit 19 double-doubles în 26 de meciuri de campionat pentru alb-albastre.

„Cea mai mare schimbare între Sepsi și Brașov ar fi numărul de jucătoare pe care Sepsi le are. Din moment ce avem mai multe jucătoare, avem o rotație mai mare și la antrenamente, și la meciuri”, ne-a declarat Kristina Higgins.

Aceasta a avut un început excelent alături de campioana României. Are o medie de 20,5 puncte/meci, fiind cea mai bună marcatoare a grupei valorice A cu 123 de puncte, la egalitate cu Ancuța Stoenescu. Pivotul este liderul primei grupe la recuperări cu un total de 77 (12,8 pe meci). Mai are 1,3 pase decisive, 1,3 mingi pierdute și 1,5 intercepții în 29:46 minute/meci. În cele șase partide a avut o eficiență medie de 30,8, cea mai mare din ambele grupe ale LNBF.

„Îmi place să joc rapid. Presezonul nostru a fost greu ca să ne pregătim corpurile pentru toate meciurile pe care le vom juca și cred că arătăm cât de rapid și tare putem să jucăm în timpul meciurilor”, a adăugat jucătoarea de la ACS Sepsi SIC. În campionat alb-verzile au 6 victorii din 6.

Kristina Higgins și-a făcut și debutul în EuroCup în acest sezon. În cele trei partide jucate de campioana României în grupa D are medii de 12,7 puncte, 13 recuperări și 1,7 pase decisive în 33.4 minute/meci, cu 20,3 eficiență medie. Este a doua recuperatoare a competiției. A avut o contribuție decisivă în victoria cu 87-70 în fața celor de la Mersin BSB, cu 21 de puncte și 19 recuperări în 34 de minute, cu +39 eficiență.

„În EuroCup sper că putem avansa cât mai mult posibil. Nimic nu este încă stabilit și mai avem trei meciuri de jucat. Ne controlăm destinul pentru moment și trebuie să jucăm cât mai tare posibil să câștigăm următoarele meciuri”.

Pivotul campioanei a vorbit și despre sistemul Ligii Naționale din acest sezon, cu șase echipe în grupa valorică A în prima fază a campionatului, dar și despre nivel. Coșghetera lui ACS Sepsi SIC și-ar fi dorit să întâlnească mai multe echipe.

„Acest campionat este foarte interesant. Aș vrea să avem mai multe echipe împotriva cărora să jucăm în liga noastră. Pe de altă parte, jucând doar cu 5 echipe ajungi să cunoști fiecare jucătoare individual, cum să te aperi la ea și care sunt lucrurile sale preferate. Cred că toată lumea știe diferența comparativ cu EuroCup. Echipele sunt pur și simplu mai puternice și mai mari la fiecare poziție. Ca un întreg, loturile lor sunt mult mai puternice”, a mai spus Kristina Higgins.

Aceasta vede cu ochi buni regulie privind jucătoarele autohtone. Din acest sezon s-a introdus obligativitatea ca două românce să fie în teren pe toată durata partidei, iar în prima repriză una trebuie să aibă sub 23 de ani.

„Cred că este grozav pentru țară cu cele două românce și regula U23. Ajută la dezvoltarea fetelor mai tinere pentru viitoarele echipe naționale. Nu cred că este o mare diferență în joc dacă echipa a lucrat pentru implicarea jucătoarelor tinere”.

Formația pregătită de Zoran Mikes a perfectat un transfer în această pauză pentru naționale. Ildiko Nagy s-a alăturat alb-verzilor, pentru o rotație mai mare sub panou. Formația covăsneană a rămas cu un gol sub panou după accidentarea Viorelei Rus. Kristina Higgins se așteaptă la un aport important al noii sale colege.

„Transferul lui Ildiko la echipa noastră ne va ajuta mult nu doar în campionat, dar și în EuroCup. Este încă o jucătoare mare care poate evolua pe pozițiile 4 și 5, oferindu-ne o rotație și mai bună în căciulă”.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe reia sâmbătă seria meciurilor oficiale. Sepsi Arena va găzdui, de la ora 19:00, duelul cu FCC ICIM Arad, din etapa a 7-a a LNBF, grupa A. Pivotul campioanei spune că echipa sa trebuie să joace tare și să nu considere că meciul este câștigat dinainte.

„Aradul este o echipă foarte bună, condusă de un fundaș foarte experimentat. Au și niște fundași atletici și o jucătoare puternică,care joacă bine cu spatele la coș în interior (a strong post player inside). Vom avea nevoie să jucăm foarte tare și nu trebuie să considerăm că meciul e deja câștigat”, a concluzionat Kristina Higgins.

Meciul dintre ACS Sepsi SIC și FCC ICIM Arad a fost devansat de la mijlocul săptămânii viitoare, când este programată etapa a 7-a. Alb-verzile încep în 28 noiembrie returul din EuroCup Women, cu o deplasare la Krasnoyarsk, pentru duelul cu WBC Enisey. Campioana României este pe locul trei în grupa D din această competiție, cu o victorie și două înfrângeri, fiind la un punct în spatele primelor două clasate, Orman Genklic și WBC Enisey.

*foto: Miska Brigitta / facebook Sepsi-SIC

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!