Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Kristina Higgins, la al 13-lea double-double în campionat

Andreea Vlase

Andreea Vlase
11.03.2018

*foto: Sport Pictures

Formația brașoveană a fost învinsă în al doilea meci disputat la turneul grupei 1-5 pe care l-a găzduit vineri și sâmbătă. Alb-albastrele au pierdut cu 54-62 cu CSM Satu Mare, care și-a asigurat locul secund înainte de play-off.

Kristina Higgins a reușit un nou double-double în această ediție a Ligii Naționale. Este a 13-a reușită de acest gen pentru pivotul de la Olimpia CSU Brașov. De menționat că unul dintre double-double-uri a fost realizat în partida cu CSU Alba Iulia, câștigată pe teren de brașovence cu 70-66, dar omologată cu 20-0.

Revenind la meciul cu CSM Satu Mare, Higgins a fost cea mai eficientă jucătoare de pe teren, cu 19 puncte și 18 recuperări (3 ofensive/15 defensive). Americanca a avut 7/13 la aruncările de două puncte (54%) și 5/6 de la linia de fault (83%). A mai reușit 2 pase decisive și o intercepție, dar a și pierdut 6 mingi, pentru +27 indice al eficienței în 31:48 minute.

De la Olimpia CSU Brașov, doar Handford a mai fost în double-digits, cu 10 puncte, iar Pesovic a contribuit cu 8 puncte, 7 recuperări și 7 pase decisive.

 La CSM Satu Mare au fost patru jucătoare cu cel puțin 10 puncte înscrise. Brittany Denson a fost cea mai bună marcatoare de la învingătoare, fiind aproape de double-double cu 18 puncte și 9 recuperări (5/4). Pivotul sătmărean a jucat 27:28 minute, timp în care a înscris 8 aruncări de două puncte din 12 încercate (67%), a ratat singura aruncare de după semicerc și a avut 2/3 la linia de fault. Și-a mai trecut în cont o pasă decisivă, 2 mingi pierdute și o intercepție, pentru +21 indice al eficienței.

Marina Solopova a încheiat partida cu 11 puncte în 23:18 miute. Lituanianca a înscris 4 din 5 aruncări de două puncte (80%) și 1/7 de la distanță (14%). A adăugat 2 recuperări, o pasă decisivă, o minge pierdută și 2 intercepții, cu +8 eficiență.

Andra Mandache și Taneisha Harrison au marcat câte 10 puncte și au avut +7 indice al eficienței. Mandache a jucat 37:20 minute, cu 20% reușite din acțiune (2/10 la șuturile de la semidistanță și 1/5 de afară). A transformat 3 libere din 4 și a mai avut 6 recuperări, 2 pase decisive, o minge pierdută și 3 interceții. Harrison a stat în teren 33:16 minute, cu 5/9 la două puncte și 0/2 la triple. A mai avut 2 recuperări, 2 pase decisive, 2 mingi pierdute și o intercepție.

Porchia Green a fost a doua cea mai eficientă jucătoare de la CSM Satu Mare, cu 5 puncte, 8 recuperări și 6 pase decisive în 39 de minute. Fundașul a marcat singura aruncare de două puncte pe care a încercat-o și una din două de la distanță. A mai avut 3 mingi pierdute și o intercepție, cu +16 în dreptul eficienței.

Cu acest rezultat sătmărencele și-au asigurat matematic poziția secundă la finalul fazei a 2-a din sezonul regulat, fiind la 3 victorii în fața brașovencelor. Ambele echipe mai au 2 partide de disputat, la turneul de la Alexandria, în perioada 16-18 martie.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!