Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Kyle Shiloh revine în România

Radu Bărăian

Radu Bărăian
31.07.2015

Una dintre reprezentantele României în cupele europene în sezonul 2015-2016, BC Timișoara, a anunțat transferul unui sportiv de marcă care a mai evoluat în România în trecut. După cum anunța și site-ul nostru pe parcursul zilei de ieri, bănățenii au reușit să repatrieze un nou baschetbalist, după achiziția lui Hristo Nikolov, acesta fiind fundașul american Kyle Shiloh.

Sportivul de peste ocean în vârstă de 30 de ani evoluează pe poziția 2, având o înălțime de 1.89m. Acesta a îmbrăcat echipamentul formației CS Gaz Metan Mediaș în sezoanele 2012-2013 și 2013-2014, timp în care a câștigat Cupa României și a evoluat în FIBA EuroChallenge. La nivel de campionat, jucătorul de peste ocean a strâns 46 de partide în echipamentul alb-negru, totalizând 534 puncte, 234 recuperări, 157 pase decisive, 67 intercepții, 87 mingi pierdute și 621 la eficiență, totul în peste 1400 minute jucate. 

În stagiunea competițională 2014-2015, Shiloh a jucat în Polonia la Energa Czarni, echipă alături de care a jucat semifinala campionatului. Kyle a bifat 36 de meciuri în primul eșalon din Polonia, timp în care a acumulat medii de 12.6 puncte, 5.6 recuperări, 2.4 pase decisive, 1.6 intercepți, 1.9 mingi pierdute și 13.4 la productivitate, totul în 33.2 minute petrecute pe suprafața de joc. 

Pe parcursul carierei sale, Kyle Shiloh a jucat pe lângă NCAA la Nevada Wolf Pack, în țări precum Finlanda și Franța, apoi venind aventura la Mediaș, respectiv mutarea în Polonia. 

Astfel, odată cu această nouă achiziție importantă, BC Timișoara și-a definitivat lotul, având acum o echipă formată din următorii baschetbaliști:  Bogdan Popescu, George Toth, Zoran Milencovic, Raul Covaciu, Vlad Szekely, Florin Popa, Filip Barovic, Nenad Milosevic, Derrick Low, Hristo Nikolov, Kentwan Smith și Kyle Shiloh. 

Trupa pregătită de Dragan Petricevic revine azi la antrenamente, urmând să înceapă pregătirea unui sezon infernal în care va participa în trei competiții diferite: LNBM, Cupa României și FIBA Europe Cup. 

*Foto: Răzvan Păsărică (sportpictures.eu)

3 comentarii la aceasta stire:
  • CS Gaz Metan Mediaș Derp :

    Brava!
    Un jucator exceptional, serios si muncitor.

    cu 8 ani în urmă (31.07.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe totalulbaschetilor :

    Timisoara
    Exceptand pozitia unui 5 clasic,Timisoara si-a facut o echipa extrem de redutabila,o sa fie o batalie nebuna la varful clasamentului.

    cu 8 ani în urmă (31.07.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe nimsoc10 :

    Da
    De acord, dar chiar si pozitia 5 e acoperita bine daca Barovic joaca asa cum l-am vazut in mai multe inregistrari. Un stil degajat, cu ambele maini sub panou.

    cu 8 ani în urmă (31.07.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!