Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Kyndall Dykes, MVP-ul sezonului regulat din LNBM (Eurobasket.com)

Eduard Popa

Eduard Popa
11.06.2019

Kyndall Dykes, MVP-ul sezonului regulat din LNBM (Eurobasket.com)

kyndall dykes mvp

Site-ul eurobasket.com a oferit premiile individuale, în opinia publicației, la finalul sezonului 2018/2019 din Liga Națională de Baschet Masculin. Astfel, Kyndall Dykes de la U-BT Cluj a fost votat de site drept „jucătorul sezonului” în România.

Dykes a adunat în acest sezon medii de 17,2 puncte, 4,5 recuperări și 3,2 pase decisive, cu 53,2% de la 2 puncte, 37,4% de la 3 puncte și +18,1 indice al eficienței. Sezonul lui U-BT Cluj s-a terminat însă în semifinale, când trupa ardeleană a pierdut în fața Oradiei. U-BT a câștigat în cele din urmă locul trei, după ce a câștigat finala mică împotriva lui SCM U Craiova.

Celelalte premii individuale acordate de eurobasket.com sunt următoarele:

MVP-ul finalei: Giordan Watson (CSM CSU Oradea) – distincție acordată și de totalbaschet.ro

Cel mai bun fundaș: Kyndall Dykes

Cea mai bună extremă: Tony Bishop (BCM U Pitești)

Cel mai bun pivot: Jason Washburn (U-BT Cluj)

Cel mai bun jucător strain: Kyndall Dykes

Cel mai bun jucător strain aflat la debut în LNBM: Vladan Vukosavljevic (SCM Timișoara)

Antrenorul anului: Cristian Achim (CSM CSU Oradea)

Revenim cu votul eurobasket.com în cee ace privește jucătorii autohtoni și echipele ideale ale sezonului.

*foto: Valentin Todea

13 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Felicitări
    Să sperăm că o să-l mai vedem și sezonul viitor. Hai U-BT

    cu 4 ani în urmă (11.06.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Dykes
    În jurul lui trebuie făcută echipa pt sezonul viitor. Iar mai departe are cuvântul antrenorul

    cu 4 ani în urmă (11.06.2019) Raspunde
  • CSM CSU Oradea cikosh :

    Mda
    Cum sa il alegi MVP pe Dykes? cand il ai ca jucator in campionat pe Kris Richard, de departe cel mai complet jucator din LNBM. Parerea mea

    cu 4 ani în urmă (11.06.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Cikosh
    Bine spus, e părerea ta. Statistica vorbește de la sine. Dacă nu mă înșel Richard e peste Dykes doar la capitolul intercepții

    cu 4 ani în urmă (11.06.2019)
    • CSM CSU Oradea cikosh:

      No
      Dykes e singurul jucator de la cluj care sa remarcat in acest sezon, intr-o echipa in care semai remarca 4-5 intrun sezon in treg e greu sa ai cele mai bune cifre, e logic, nu?

      cu 4 ani în urmă (11.06.2019)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    tot ca o parere
    Richard, fata de Dykes, nu-i genul de jucator care sa ceara prim planul in fiecare meci, nu vrea sa fie vedeta echipei. Ca personalitate l-as compara mai degraba cu Rasic. Devine decisiv atunci cand este cea mai mare nevoie el, dar nu iti acapareaza mingea asa cum o face KD.
    Nu ma intelegeti gresit, asta e un plus al lui fata de KD. Dar pe de alta parte din pricina acestui fapt sufera la capitolul statistica. Iar cei de eurobasket.com cel mai probabil ca se bazeaza 99% pe statistica in acordarea acestor distinctii.

    cu 4 ani în urmă (11.06.2019)
    • CSM CSU Oradea cikosh:

      Mda
      Asta incerc si eu sa zic, el sta mai mult in umbra, dar te tuna cand trebuie😁

      cu 4 ani în urmă (11.06.2019)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Oldtimer :

    De fapt
    la KD MVP LNBM 2019 ( ca tot au americanii o slabiciune ptr acronime :) ), un merit substantial l-a avut dl. Silvasan , cu strategia si schemele implementate. Si ar merita titlul de Most Exploited Player...ca a tras dl. Silvasan de el.....
    KD e bun, el stie asta, motiv pentru care e cam ocoş...si ii si place sa dea okoş...
    Nu-l vad sub mana unui antrenor ca d-nii Achim sau Costescu...

    cu 4 ani în urmă (11.06.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Umbrelele
    Nu te consacră și nici nu fac sa ramai in istorie că fiind cel mai bun sau printre cei buni. Nu contest valoarea lui Richard, dar din cate am văzut îi lipsește ceva sa fie un pic peste Dykes. Și nu sunt de acord cu spusele lui Oldtimer, eu cred că ar fi un jucător pe care sar baza foarte lejer domni Achim sau Costescu, știind ce poate să facă și în apărare dar mai ales atac. Din păcate e nevoie să ști să-l joci și să ști cum să îl pui in practică la maximum potențial.

    cu 4 ani în urmă (12.06.2019)
    • bulcul:

      Achim si vedetele
      As spune ca asta era punctul nostru forte in sezoanele trecute, cand aveam Zeno - Barnette, dar in special Zeno era tipul de jucator care sa ia si sa bage mingea de unul singur, si te puteai baza pe asta. In ceea ce priveste Richard vs Dykes, Richard are unele meciuri in care pare rupt din rai si ii intra toate, dar as spune ca daca i-ai compara dupa influenta pe care o au intr-un meci, in ansamblu, 80% dintre meciuri poti spune incontestabil ca e mai bun Dykes.

      cu 4 ani în urmă (12.06.2019)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe raduv :

    dykes vs richard
    Chiar daca imi place foarte mult stilul Richard, genul de jucator care pune echipa inaintea statisticilor personale, totusi l-as alege pe dykes 1 la mana pentru sufletul pe care il pune ( in aparare mi se pare mult peste Richard + media de recuperari pe meci, uneori peste pivoti) si 2 la mana pentru concentrarea lui in momentele cheie. Nu au fost putine meciurile cand la pauza avea o statistica dezastroasa si in sfertul 3-4 cand echipa era debusolata si incepea sa piarda teren in fata adversarilor, efectiv devenea de neoprit si de il tineau cate 2 oameni.
    Daca acu 3 ani cand pe langa el mai avea niste guri de foc ( Moldoveanu, Rasic inainte de accidentare, Adamovic in unele momente), anul asta a avut pe langa el niste maini moarte de exceptie.
    Numa uitandu-ma la partidele de play off cu Oradea cred ca in 2 dintre ele am fi luat-o la vreo 15 20 pct fara aportul lui dykes.



    cu 4 ani în urmă (12.06.2019) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    csm
    E normala alegerea celor de la eurobasket, pt ei conteaza doar statistica. Din acest motiv echipele cand transfera nu se bazeaza 100% pe acest criteriu. Dupa statistica pt Dykes ar trebui sa se bata cluburile din campionatele puternice ale Europei, dar nu intampla asta. Conteaza foarte mult si cu cine joci si aici ma refer in primul rand la coechipieri. Cand tot angrenajul echipei scartaie si ai tactica "dai-o lui Kyndall" jucatorul respectiv va urca "artifical" coeficientii. Binenteles si jucatorul trebuie sa fie foarte bun pt a fructifica munca echipei. Richard, in schimb, joaca doar pt echipa, ii pune pe altii in valoare, paseaza coechipierilor mai bine pozitionati fara sa-si asume riscuri inutile.
    Pt mine, il prefer oricand pe Richard in locul lui Dykes. Dykes e in stilul lui Zeno, ii place foarte mult mingea si pierde multe oportunitati de a pasa coechipierilor care au reusit sa se scape de marcaj. E frustrant sa te lupti cu marcajul, sa faci risipa de efort sa ajungi intr-o pozitie buna si cel cu mingea sa nu te vada pt ca are doar cosul in vizor.
    E doar parerea mea...
    Eu as fi structurat MVP-ul pe 3 paliere : sezon regulat, play-off si finala. Pt sezon regulat l-as fi ales pe Hardy (a fost liderul celei mai constante echipe), pt play-off l-as fi ales pe Richard )pt a facut meciuri extraordinare cu Pitesti si Sibiu) iar pt finala Watson (a fost singurul care a a ramas la nivel inalt in toate cele 4 meciuri)

    cu 4 ani în urmă (12.06.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    MVP
    As cauta cel mai bun jucator dupa eficienta calculata raportata la timpul petrecut pe teren. Eficienta supra timp suna ciudat, dar ma refer la formula eficientei din bsschet. Are si acesta formul a problemele ei: nu depuncteaza de exemplu o aparare pasiva la un jucator.

    cu 4 ani în urmă (12.06.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!