Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Kyndall Dykes, pionul de bază al revanșei din sala Mihai Viteazu

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
15.12.2018

U-BT Cluj Napoca și-a luat revanșa în fața militarilor, scor 73-81, după o partidă destul de echilibrată, desfășurată în sala Mihai Viteazu din Capitală.

Deși steliștii au dat semne de revenire de câteva ori, Kyndall Dykes a fost mereu acolo să facă diferența, fiind astfel si omul meciului pentru ardeleni.

Americanul a jucat 33 de minute, timp în care a totalizat 21 de puncte, 3 recuperări și 4 pase decisive, toate pentru o cotă a eficienței de +19. Dykes a marcat 3/6 de la 2 puncte(50%), 3/7 de la 3 puncte(43%) și 6/10 de la linia de fault(60%).

În această ediție a LNBM, Kyndall Dykes a adunat medii de 20.0 puncte, 4.1 recuperări și 3.5 pase decisive, toate pentru un indice al eficienței de + 20.2 pe meci.

 

*foto: Manases Sandor

17 comentarii la aceasta stire:
  • YMCA alin67 :

    Romania 100, și ceva...
    Mihai Viteazul. Pentru că a fost viteaz, nu că l-ar fi chemat Viteazu.

    cu 5 ani în urmă (15.12.2018)
    • anablandiana:

      .
      nu stiu ce sa zic despre asta https://en.wikipedia.org/wiki/Sala_Mihai_Viteazu

      cu 5 ani în urmă (16.12.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer:

      @alin67
      Dacă tăceai, filosof

      cu 5 ani în urmă (16.12.2018)
    • YMCA alin67:

      asa e...
      Daca scrie un semidoct "Mihai Viteazu" ,si mai mult, "urca" chestia asta pe Wikipedia, inseamna ca asa e si ca toti trebuie sa o accepte.

      cu 5 ani în urmă (16.12.2018)
    • anablandiana:

      alin67
      Nu contest faptul ca redactorii ”Totalbaschet” mai comit greșeli involuntar din când în când, greșeli pe care ni le asumăm și pe care le corectăm imediat ce le sesizăm(noi sau cititorii nostri) și recunosc că poate se vor mai găsi și pe viitor tot felul de greșeli, pentru ca tuturor ni se întâmplă. Nu știu cât v-ați interesat înainte să dați acest comentariu,sau dacă nu ați facut-o până acum, vă sfătuiesc să o faceți pentru că nu ”numai Totalbaschet greșește”.

      Locaţie: Sala Regimentul de Garda “Mihai Viteazu”
      Adresa: Bulevardul Vasile Milea nr 5-7,Sector 6 , Bucuresti (vis-a-vis de AFI Palace Cotroceni)
      informația de mai sus este copiată de pe site-ul oficial Steaua Baschet.

      O zi bună!

      Ana-Maria Tutunaru, redactor Totalbaschet

      cu 5 ani în urmă (17.12.2018)
    • YMCA alin67:

      gresesti...
      Comentariul meu initial trebuia luat ca un sfat. Atat si nimic mai mult. Nu l-am facut ca sa te "cert", ci doar ca sa te "invat". Bineinteles ca toti gresim. Corect este "Mihai Viteazul", orice ai vedea tu pe nu stiu ce site. Adica este articulat, cu articolul hotarat enclitic "l", asa cum putea fi si cu articol proclitic , adica "Mircea cel Viteaz", ca in "Stefan cel Mare". Daca tu, sau oricine altcineva, vreti sa-l numiti "Mihai Viteazu", o puteti face, dar in limbajul colocvial. Daca intentionezi sa devii jurnalista cred ca ai o datorie fata de cititorii tai si fata de limba in care scrii.

      cu 5 ani în urmă (17.12.2018)
    • YMCA alin67:

      scuze...
      "Mihai cel Viteaz", "Mircea cel Batran", etc.

      cu 5 ani în urmă (17.12.2018)
    • anablandiana:

      .
      Nu e vorba că m-aș simti certată și nici că vreau eu să-l numesc cumva, ci asa este numită sala în 90% din locuri. Tocmai din respect pentru cei care citesc articolele pe care le scriu, aleg să răspund cu bun simț la aceste comentarii, indiferent că ați început cu o ușoară ironie. Am ”superiori” sau colegi de redactie care mă pot corecta, dar cum nu a facut-o nimeni până acum într-un an de cand scriu articole despre acea sala, tind să cred ca poate, totuși, nu e o greșeala. Că se poate lua în calcul faptul că ambele variante sunt corecte, nu contest asta, dar nu cred ca e cazul să puneți la îndoială dedicarea mea vis a vis de cititori sau cunoștințele de limba română, mai ales că dacă nu sunt sigură de ceva, fac research până sunt.

      cu 5 ani în urmă (17.12.2018)
    • YMCA alin67:

      fie...
      Voi incheia seria mea de comentarii pe acest subiect pe care oricum l-am dezvoltat prea mult, citand un laureat al Premiului Nobel pentru literatura, Anatole France (pe care recunosc ca nu l-am citit), si care spunea acum 100 de ani: "Daca 50 de milioane de oameni spun un lucru gresit nu inseamna ca acel lucru nu este gresit". Chiar daca se pare ca nu-ti convine si ca nu poti accepta ceea ce eu am scris, da-mi voie sa nu fiu de acord cu argumentele tale. Altfel, ai impresia ca cei de la Steaua Baschet sau cei care scriu pe site-urile pe care ai dat "research", ar fi academicieni? Si, Doamne fereste, nu sugerez ca eu as fi...

      cu 5 ani în urmă (17.12.2018)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    alin67
    ... rămâneai - mare vorba din batrani

    cu 5 ani în urmă (16.12.2018) Raspunde
  • YMCA alin67 :

    sfat general pentru redactori...
    Eu nu afirm ca "doar cei de la Total Baschet gresesc", dar, imi pare rau sa o spun, aproape ca nu exista articol care sa nu contina greseli, unele fiind destul de grave. Un alt membru al acestei "comunitati" remarca si el acest lucru, pe buna dreptate, la articolul despre "schimbul de replici SAVUROS" dintre Dykes si Mita Paul. V-as sfatui sa cereti ajutor inainte de a posta articolele, in sensul apelarii la cineva care sa corecteze si sa va explice greselile, pentru a nu le mai repeta. Asta in cazul in care timpul nu va permite, si cred ca nu, sa recititi o carte, sau chiar mai multe, de Gramatica Limbii Române (fara suparare). Altfel, mi-e teama ca aceste greseli, care nu sunt tocmai "involuntare", nu vor disparea niciodata. Imi cer scuze celor ce se vor simti ofensati ca mi-am permis sa le dau acest sfat. Sau, cum spunea fostul Ministru al Educatiei: "Imi cer scuze anticipat pentru greselile CARE (!) le-am facut".

    cu 5 ani în urmă (17.12.2018) Raspunde
  • Eduard Popa :

    @alin67
    Așa îi spune la sală, ăsta e numele ei. Vreți să îi scriem „Mihai Viteazul” dacă ea se cheamă „Viteazu”? Credeți că noi nu știm că „Mihai ViteazuL” se articulează? Întrebați la MApN de ce nu dau un update la numele sălii. :)

    cu 5 ani în urmă (17.12.2018)
    • YMCA alin67:

      nu...
      Nu, nu vreau sa "îi scrieți Mihai ViteazuL" , ci vreau să îi scrieți LUI Mihai Viteazul. Glumesc. Si nu, nu se numeste "Mihai Viteazu", pentru simplul fapt ca este incorect din punct de vedere gramatical. Iar daca mai multi dobitoci (caci deja m-am enervat) o numesc asa, o fac tocmai pentru ca sunt dobitoci. Capisci? Domnule Student, probabil ai cu vreo treizeci de ani mai putin decat mine, iar eu am trait vreo douazeci (adica aproximativ cat ai tu) intr-o perioada in care chiar se citea, astfel ca ma indoiesc ca ai citit mai multe carti decat mine. Nu am citit niciuna din operele lui Anatole France, citatul respectiv l-am luat dintr-o carte pe care o citesc acum, "The personal MBA", by Josh Kaufman, pg. 328. Nu stiu unde am separat subiectul de predicat prin virgula si unde am facut cacofonia, nu mai stau acum sa analizez (e foarte tarziu), dar imi cer scuze tuturor pentru neplacerile create. Pe viitor, voi fi mai atent.

      cu 5 ani în urmă (18.12.2018)
    Raspunde
  • Eduard Popa :

    un sfat general
    Dacă tot ne-ați oferit un citat de la un laureat al Premiului Nobel pe care nu l-ați citit, dați-mi voie să vă dau și eu un citat din unul dintre profesorii mei favoriți de la facultate: „Sunt mulți care citează, puțini care citesc”.

    Puteți să îi verificați veridicitatea, pentru că îl am la favourite quotes pe facebook. :)

    cu 5 ani în urmă (17.12.2018) Raspunde
  • Eduard Popa :

    aaah
    Si partea cu „schimb de replici savuros” am explicat la postarea initiala ca nu e nimic gresit dpdv. gramatical. E doar felul in care am formulat eu topica propozitiei. Nici mie nu imi place ca folositi repetitiv acel „ca sa” sau ca ati comis o cacofonie sau ati pus virgula intre subiect si predicat.

    Acestea fiind spuse, va doresc multa sanatate si Sarbatori Fericite. <3

    cu 5 ani în urmă (17.12.2018) Raspunde
  • YMCA alin67 :

    partea... am explicat-o...
    Domnule redactor, te rog sa ai grija de acum incolo. Sa-i consulti pe toti profesorii si studentii de la litere pe care ii cunosti inainte de a posta articolele, pentru ca voi analiza cu atentie ceea ce vei scrie. Ultimul comentariu dovedeste ca nu prea stapanesti gramatica limbii romane, desi as putea crede ca greseala e, ca sa o "citez" pe anablandiana (pe care am citit-o), "involuntara". Deci, corect ar fi fost "PARTEA cu..., am EXPLICAT-O...", ca sa nu mai zic ca TOPICA este cel putin nepotrivita. Mai mult, daca folosesti REPETITIV "si" si "sau" trebuie sa pui virgule. Stiai? Intreaba profesoru(l), sau pe Mihai Viteazu(l). Si nu, nu sunt ironic, sunt de-a dreptul revoltat. Dati-va la niste carti si apoi veniti cu "quotes" de pe FACEBOOK, cand voi de fapt, doar de pe FACEBOOK cititi.
    Sarbatori fericite! Si bafta in sesiune.

    cu 5 ani în urmă (18.12.2018) Raspunde
  • YMCA alin67 :

    am exagerat...
    Trebuie sa-mi cer scuze pentru ca am exagerat, atat redactorilor, cat si celorlati cititori. M-am "aprins" prea tare si, indiferent daca am sau nu dreptate, nu trebuia sa fiu atat de "acid". In alta ordine de idei, mi-am propus ca acesta sa fie ultimul comentariu pe acest site si sper sa ma pot abtine in a mai scrie. Pana la urma, eu nu am nicio echipa favorita in prima grupa valorica, meciurile si implicit campionatul imi par destul de scazute valoric, astfel ca am inceput sa nu le mai urmaresc pe toate, ba chiar incep sa fie mai multe cele pe care nu le urmaresc. Asadar, ce "caut" eu aici?

    cu 5 ani în urmă (18.12.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!