Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

LNBF – Etapa 1 – MVP: Kristina Higgins

Andreea Vlase

Andreea Vlase
09.10.2018

Liga Națională de Baschet Feminin, ediția 2018-2019, a început în weekend, când s-au disputat doar trei din cele șase meciuri programate în prima etapă, două în prima grupă valorică și unul în a doua. Gazdele s-au impus în toate cele trei dueluri. ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a câștigat cu 101-69 duelul cu CSM Târgoviște, iar Kristina Higgins a fost cea mai eficientă jucătoare, fiind MVP-ul rundei.

Kristina Higgins s-a alăturat în această vară campioanei ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, după două sezoane la Brașov. Americanca a reușit anul trecut 19 double-doubles în 26 de meciuri din campionat și a început noua ediție a Ligii Naționale cu o altă prestație excelentă, în fața echipei care a revenit în Liga Națională după un an.

Pivotul de 24 de ani a reușit 22 de puncte și 15 recuperări (6 ofensive/9 defensive) în 30:07 minute petrecute pe parchet la duelul dintre ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și CSM Târgoviște. Americanca a găsit coșul cu 9 din cele 13 aruncări de două puncte încercate (69%) și a transformat toate cele 4 aruncările libere de care a beneficiat. A mai avut o pasă decisivă, o greșeală personală, 4 faulturi scoase de la adversare, o minge pierdută, o intercepție și un capac, pentru +35 indice al eficienței. Cu Higgins în teren, alb-verzile au avut un plus de 27 de puncte pe tabelă.

În același meci s-au mai remarcat: Ancuța Stoenescu (29 de puncte și 4 recuperări pentru CSM Târgoviște în 35:35 minute, cu 6 triple înscrise și +23 indice al eficienței), Ioana Ghizilă (22 de puncte în debutul la Sepsi, cu 5 triple în 28:52 minute și +23 eficiență), Peyton Whitted (tot de la Sepsi, 21 de puncte la primul meci în LNBF, 6 recuperări, 7 mingi pierdute, +15 eficiență) și Annemarie Godri-Părău (10 puncte, 7 recuperări, 5 pase decisive, +21 eficiență în 26:23 minute).

În celălalt meci disputat în grupa A s-au remarcat: Brittany Denson (21 de puncte, 4 recuperări, +21 eficiență în 32:28 minute pentru CSM Satu Mare), Dlesha Lloyd (18 puncte, 5 recuperări, +17 eficiență la debutul pentru CSM) și Miljana Dzombeta (18 puncte pentru FCC ICIM Arad în 38:32 minute, cu +15 eficiență). În singura partidă disputată în grupa B, noile achiziții de la Phoenix Știința Constanța au făcut diferența cu Rapidul: Vladinka Erak (18 puncte, 13 recuperări, +25 eficiență, în 28 de minute), Jelena Jovanovic (16 puncte, 9 recuperări, +22 eficiență).

Performerele etapei:

-Puncte: Ancuța Stoenescu (CSM Târgoviște): 29

-Recuperări: Kristina Higgins (ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe): 15

-Pase decisive: Annemarie Godri-Părău, Marina Solopova (ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe), Brankica Hadzovic (FCC ICIM Arad), Ecaterina Armanu, Cristiana Cutaș (Phoenix Știința Constanța), Florina Stăinici (Diaconu) și Ana Cuatu (ambele de la Rapid București): 5

-Intercepții: Florina Stănici (Diaconu): 8

-Capace: Vladinka Erak și Cristiana Cutaș (Phoenix Știința Constanța): 3

-Eficiență: Kristina Higgins (ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe): +35

*foto: János Henning 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!