Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

LNBF – Etapa IX – MVP: Promise Amukamara

Andreea Vlase

Andreea Vlase
12.12.2017

Etapa a 9-a a încheiat turul sezonului regulat. Au fost trei victorii ale gazdelor și una singură înregistrată de oaspete. La Alexandria s-a disputat derby-ul dintre locurile 2 și 3, iar CSBT a învins pe CSM Satu Mare cu 79-72. Din această partidă vine MVP-ul acestei runde.

Promise Amukamara a reușit 26 de puncte în victoria care a dus formația sa pe locul secund la jumătatea sezonului regulat. Fundașul a înscris toate cele 8 aruncări de două puncte pe care le-a încercat, a marcat una din două triple și a transformat 7 libere din 10. De asemenea, s-a apărat exact la fundașul advers, Green. Nigerianca a mai avut 7 recuperări (3 ofensive/4 defensive), 3 pase decisive, 3 faulturi, 6 faulturi scoase, 4 mingi pierdute și 4 intercepții. A jucat 37:15 minute și a avut +32 indice al eficienței. Amukamara este coșghetera campionatului cu o medie de 23 de puncte/meci.

Din meciul care a deschis etapa, a mai candidat la titlul de MVP Carla Bartee care a avut tot 26 de puncte la care a adăugat 9 recuperări, pentru 29 la eficiență.

S-au mai remarcat de la formațiile învingătoare: Biljana Pesovic (Olimpia Brașov, 24 de puncte, 4 pase decisive, 26 eficiență), Annemarie Godri-Părău (ACS Sepsi SIC, 20 de puncte, 6 pase decisive, 28 eficiență), Tyaunna Marshall (ACS Sepsi SIC, 20 de puncte, 5 recuperări, 19 eficiență) și Brankica Hadzovic (FCC ICIM Arad, 20 de puncte, 4 recuperări, 17 eficiență).

Angel Robinson a avut cea mai bună prestație de la o formație învinsă, cu 20 de puncte și 11 recuperări (26 eficiență) pentru Sirius Târgu Mureș.

Performerii etapei:

-Puncte: Promise Amukamara și Carla Bartee (ambele CSBT Alexandria) – 26

-Recuperări: Kristina Higgins (Olimpia Brașov) și Leeza Burdgess (SCM Timișoara) – 13

-Pase decisive: Leslie Vorpahl (Universitatea Cluj-Napoca) și Matea Tavic (FCC ICIM Arad) – 7

-Intercepții: Promise Amukamara (CSBT Alexandria) și Annemarie Godriă-Părău (ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe) – 4

-Capace: Nathalie Fontaine (ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe), Leeza Burdgess (SCM Timișoara) și Anamaria Ciotir (FCC ICIM Arad) – 2   

-Eficiență: Promise Amukamara (CSBT Alexandria): 32

MVP-urile din turul sezonului regulat al LNBF:

LNBF – Etapa I – MVP: Portia Durrett

LNBF – Etapa II – MVP: Angel Robinson

LNBF – Etapa III – MVP: Carla Bartee

LNBF – Etapa IV – MVP: Tyshara Fleming

LNBF – Etapa V – MVP: Carla Bartee

LNBF – Etapa VI – MVP: Porchia Green

LNBF – Etapa VII – MVP: Maegan Conwright

LNBF – Etapa VIII – MVP: Annemarie Godri-Părău

*foto: Jeff Warder

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!